στραβόμπαρα ασκήσεις άντρες

Οι καλύτερες ασκήσεις για καλογυμνασμένους δικέφαλους!

by theman

Η γυμναστική είναι πολύ σημαντική για την υγεία του κάθε ανθρώπου. Όσο πιο σωστά γυμνασμένο είναι το σώμα σου τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να έχεις μακροζωία. Για πολλούς είναι τρόπος ζωής και τους κάνει να νιώθουν καλύτερα. Βέβαια δεν είναι λίγοι εκείνοι που αρπάζουν την ευκαιρία και μαζί με τη σωματική υγεία θέλουν να έχουν και ωραία εμφάνιση.

Πολλοί άντρες έχουν στο μυαλό τους ότι οι κοιλιακοί είναι ο πιο seχy μυς του αντρικού σώματος. Αυτό που δε γνωρίζουν όμως είναι ότι στις γυναίκες αρέσουν πιο πολλοί οι καλογυμνασμένοι δικέφαλοι. Αν σε ενδιαφέρει κι εσένα να έχεις καλογυμνασμένους δικέφαλους σου έχω τις καλύτερες ασκήσεις.

 

Ασκήσεις για να αποκτήσεις καλογυμνασμένους δικέφαλους!

Τροχαλία

δικέφαλοι τροχαλία

Μια πολύ καλή άσκηση που μπορείς να κάνεις είναι χρησιμοποιώντας την τροχαλία. Η άσκηση θα πρέπει να γίνει και με τα δύο χέρια. Αυτό που θα πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα είναι η κίνηση να γίνεται μόνο με τα χέρια. Έτσι θα επικεντρώνεται η άσκηση στους δικέφαλους μόνο. Οι αγκώνες σου θα πρέπει να είναι κολλημένοι στο σώμα σου και η κίνηση θα πρέπει γίνεται προς το πιγούνι σου.

Δες επίσης: 8 Ασκήσεις με βάρη για μεγαλύτερα μπράτσα (δικέφαλοι-τρικέφαλοι)

Βάρη σε πάγκο με κλίση

αλτήρες δικέφαλοι σε πάγκο

Γι’ αυτή την άσκηση θα χρειαστείς δύο αλτήρες και ένα πάγκο με κλίση 45 μοιρών. Ξάπλωσε πίσω και ακούμπα το κεφάλι σου πάνω στον πάγκο. Κράτα τους αλτήρες στα πλάγια με τις παλάμες σου να είναι προς το πρόσωπό σου.

Η κίνηση των χεριών σου θα πρέπει να γίνεται προς τα πάνω με κυκλική κίνηση μέχρι οι παλάμες σου να είναι προς τα πόδια σου. Όταν τεντωθούν τα χέρια σου κράτα τα εκεί για 2 δευτερόλεπτα και επέστρεψε τα στην αρχική θέση.

Δες επίσης: Οι 8 καλύτερες ασκήσεις για εντυπωσιακούς τρικέφαλους!

Άσκηση αυτοσυγκέντρωσης με αλτήρες

ασκήσεις δικέφαλοι άντρες

Αυτή είναι από τις πιο κλασσικές και αποτελεσματικές ασκήσεις. Κάθισε σε ένα πάγκο και λύγισε ελαφρώς την πλάτη σου προς τα εμπρός και άνοιξε τα πόδια σου έτσι ώστε τα γόνατα να είναι στο σημείο των ώμων. Βάλε τον αλτήρα στο 1 χέρι και τοποθέτησε τον αγκώνα του χεριού σου στο αντίστοιχο πόδι στο εσωτερικό του μηρού σου.

Άφησε το χέρι σου χαλαρό κάτω για να έρθεις στην αρχική θέση. Για να ξεκινήσεις την άσκηση φέρε τον αλτήρα προς το στήθος σου. Μόλις το χέρι σου κάνει όλη την κίνηση πριν κάνεις επαναφορά στην αρχική θέση, συνέχισε την κίνηση για να πιέσεις ελαφρώς το δικέφαλο και έπειτα κάνε την επαναφορά στην αρχική θέση.

Δες επίσης: 7 Μυστικά για μεγαλύτερα μπράτσα!

Στραβόμπαρα

στραβόμπαρα ασκήσεις άντρες

Πάρε μια στραβόμπαρα και βάλε τα βάρη που θέλεις. Για να κάνεις την άσκηση θα πρέπει να κρατάς τη μπάρα με τις παλάμες σου να κοιτάνε προς τα εσένα όταν βρίσκεσαι στην αρχική θέση. Η αρχική θέση της άσκηση είναι με τα χέρια σου κάτω, τα πέλματα στο πλάτος των ώμων, τα γόνατα ελαφρώς λυγισμένα και την πλάτη σου ίσια.

Φέρε την μπάρα προς το στήθος σου και προσπάθησε η κίνηση να γίνεται μόνο με τα χέρια χωρίς βοήθεια από το υπόλοιπο σώμα. Αν παρατηρήσεις ότι η κίνηση δε γίνεται μόνο με τα χέρια αλλά υπάρχει έστω και μια μικρή βοήθεια από το σώμα σου μείωσε τα κιλά.

Μπάρα

ασκήσεις δικέφαλοι

Όπως και στην προηγούμενη άσκηση η στάση του σώματος θα πρέπει αν είναι η ίδια με τη διαφορά ότι οι παλάμες σου θα πρέπει να κοιτάνε προς τα έξω όταν βρίσκεται στην αρχική θέση. Τα χέρια σου θα πρέπει να είναι κάτω, τα πέλματα στο πλάτος των ώμων, τα γόνατα ελαφρώς λυγισμένα και την πλάτη σου ίσια.

Δες επίσης: 6 Πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις αν θες μεγάλους δικέφαλους!

Φέρε την μπάρα προς το στήθος σου και η κίνηση θα πρέπει να γίνεται μόνο με τα χέρια. Όπως και με τη στραβόμπαρα αν παρατηρήσεις ότι η κίνηση δε γίνεται αποκλειστικά από τα χέρια τότε θα πρέπει να μειώσεις τα κιλά. Η άσκηση θα πρέπει να έχει τα σωστά κιλά για να δίνει ένταση στα χέρια σου αλλά όχι πολλά έτσι ώστε να μη μπορείς να κάνεις την κίνηση μόνο με τα χέρια σου.

Related Posts