πόδι πατάει συμπλέκτη

5 Σοβαρά λάθη που κάνουμε και φθείρουν το αυτοκίνητο μας!

by theman

Για να συντηρήσουμε το αυτοκίνητο μας και να μην χρειαστεί να το τρέχουμε σε service μία φορά τον μήνα πρέπει να σταματήσουμε κάποιες κινήσεις που σίγουρα το φθείρουν. Σκέψου πόσο άδικο είναι να αγοράσεις ένα καινούργιο αμάξι και σε λίγο καιρό να πρέπει να το πας στο συνεργείο. Όχι μόνο θα ξοδέψεις έξτρα λεφτά αλλά και τα προβλήματα που θα εμφανιστούν μπορεί να μειώσουν την διάρκεια ζωής τους αυτοκινήτου μας!

Το σημαντικό λοιπόν είναι να ξέρουμε να το συντηρήσουμε και να αποφεύγουμε τα καθημερινά λάθη. Είναι αυτά μάλιστα που θα κοστίσουν κάποιους μήνες ζωής από το αυτοκίνητο μας. Ορίστε λοιπόν τα 5 σοβαρά λάθη που κάνουμε και φθείρουν το αυτοκίνητο μας! Δες επίσης: Τι πρέπει να προσέξεις πριν διαλέξεις ασφάλεια αυτοκινήτου!

5 Λάθη που φθείρουν το αυτοκίνητο μας!

 

1) Κατηφορίζουμε πατώντας μόνο φρένο

πόδι πατάει φρένο

Νούμερο ένα λάθος που κάνουμε και φθείρει το αυτοκίνητο μας είναι ότι όταν κατεβαίνουμε κάποια κατηφόρα πατάμε μόνο το φρένο χωρίς να έχουμε κλειδωμένη ταχύτητα. Αυτό όχι μόνο δημιουργεί υπερθέρμανση στον κινητήρα αλλά φθείρει και μειώνει την ικανότητα πέδησης των φρένων. Αντ’ αυτού μπορούμε να κλειδώσουμε μία ταχύτητα, συνήθως δεύτερη αλλά αναλόγως την κλίση και να πατάμε φρένο όταν θέλουμε να κόψουμε. Πρόσεχε λοιπόν γιατί θα σου κοστίσει τα φρένα!

Δες επίσης: Τι χρειάζεται να ξέρεις πριν ασφαλίσεις το αυτοκίνητο σου!

2) Πόδι στον συμπλέκτη

πόδι πατάει συμπλέκτη

Όλοι μας όταν πρωτοξεκινούσαμε να οδηγάμε είχαμε το πόδι μας στον συμπλέκτη σε κάθε φανάρι ή σε μία στάση. Αυτό μειώνει την αντοχή του συμπλέκτη και τον φθείρει με αποτέλεσμα να πρέπει να τον αλλάξουμε σύντομα! Πρέπει να αποφεύγουμε να αφήνουμε το πόδι μας στον συμπλέκτη γιατί ακόμα και η παραμικρή πίεση δημιουργεί φθορά στα υλικά τριβής χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο. Δεν είναι τυχαίο που σε κάθε αυτοκίνητο υπάρχει χώρος για το αριστερό πόδι προκειμένου να ξεκουράζεται και να μην πιέζεται ο συμπλέκτης.

Δες επίσης: 7 Μύθοι σχετικά με το αυτοκίνητό σου!

3) Στρίβεις ενώ είσαι σταματημένος

μηχανικός φτιάχνει το αμάξι

Ένα ακόμα από τα λάθη που κάνουμε συχνά είναι να στρίβουμε τους τροχούς ενώ είμαστε σταματημένοι. Για παράδειγμα όταν θέλουμε να ξεπαρκάρουμε καλό είναι να μετακινούμε το αμάξι με μικρές κινήσεις και ταυτόχρονα να στρίβουμε τους τροχούς. Η αντίσταση των ελαστικών είναι αρκετά μεγάλη όταν το αμάξι δεν κουνιέται και άρα προκαλείται μεγάλη φθορά στο σύστημα διεύθυνσης. Για να μην το τρέχεις στο συνεργείο, δώσε προσοχή!

Δες επίσης: 5 Tips για να αγοράσεις το κατάλληλο αυτοκίνητο για σένα!

4) Οδηγούμε απότομα

πρόβλημα στο αυτοκίνητο

Αναμφισβήτητα ένα από τα λάθη που χαλάνε το αμάξι μας. Δεν είναι τυχαίο που το πρώτο πράγμα που μαθαίνουμε στην σχολή οδηγών είναι να μην οδηγούμε απότομα και άτσαλα. Δημιουργεί φθορές στα στοιχεία μετάδοσης και πέδησης ενώ η ιδέα του service έρχεται όλο και πιο κοντά. Πρέπει να προσπαθήσουμε να πατάμε το φρένο μαλακότερα και αυτό θα γίνει ελέγχοντας την ταχύτητα μας.

Δεν υπάρχει λόγος να τρέχουμε σε δρόμους που είναι πιθανό να σταματήσουμε ανά πάσα στιγμή επειδή υπάρχουν κόμβοι και διασταυρώσεις. Κρατάμε μία σταθερή ταχύτητα και προσπαθούμε να “προβλέψουμε” πότε θα χρειαστεί να πατήσουμε το φρένο. Έτσι τουλάχιστον θα αυξήσουμε τον χρόνο ζωής του αυτοκινήτου μας και δεν θα πεταχτούμε από το αμάξι λόγω της απότομης πέδησης!

Δες επίσης: Συμβουλές για την περιποίηση του αυτοκινήτου σου!

5) Κυκλοφορούμε με άδειο ρεζερβουάρ

άνδρας γεμίζει το άδειο ρεζερβουάρ

Πόσες φορές έχει δει την ένδειξη για χαμηλά καύσιμα να αναβοσβήνει και εσύ απλά συνέχισες το ταξίδι ανενόχλητος; Αυτό ακριβώς είναι που πρέπει να αποφύγουμε. Οι κατασκευαστές για κάποιον λόγο έχουν βάλει αυτήν την ένδειξη στο ταμπλό και εμείς δεν πρέπει να την παραβλέπουμε. Το να οδηγάμε με άδειο ρεζερβουάρ δημιουργεί υπερθέρμανση των συστημάτων του αμαξιού μας και για αυτό δεν πρέπει να φτάνει την κατώτατη τιμή του.

Δες επίσης: 10 Πράγματα που μικραίνουν την ζωή του αυτοκινήτου σου!

Άλλα λάθη που χαλάνε το αυτοκίνητο μας!

μηχανικός διορθώνει το αυτοκίνητο

Ένα από τα πράγματα που πρέπει να δούμε πριν πάμε ταξίδι, είναι τα ελαστικά και ο αέρας που περιέχουν. Γιατί; Η οδήγηση με χαμηλό αέρα στα ελαστικά όχι μόνο θα επιβαρύνει και θα φθείρει το αμάξι αλλά γίνεται και επικίνδυνη. Επιπλέον, δεν πρέπει να αμελούμε την συντήρηση του αυτοκινήτου μας. Ακολουθάμε πιστά το προγραμματισμένο service και δεν το αναβάλλουμε επ’ άπειρον.

Related Posts