Πως θα χάσεις κιλά

4 Λόγοι που δεν μπορείς να χάσεις κιλά!

by theman

Προσπαθείς να χάσεις κιλά και δεν μπορείς; Μην ανησυχείς, δεν είσαι ο μόνος. Πολλοί άνθρωποι, παλεύουν με την απώλεια βάρους και βγαίνουν χαμένοι. Άλλωστε, χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι 95% των διαιτών αποτυγχάνουν.Αδιέξοδο λοιπόν; Όχι. Σε καμία περίπτωση. Θα ακουστεί γραφικό, αλλά αυτό που πρέπει να γίνει είναι ότι πρέπει η διατροφή να γίνει τρόπος ζωής. Να μην είναι κάτι περιοριστικό. Να είναι μια διατροφή που ταιριάζει σε εμάς, που προσφέρει υγεία στο σώμα μας, και την οποία μπορούμε να την τηρούμε εφ’όρου ζωής. Αλλά ακόμη και αν έχεις ψάξει ποιες είναι οι θερμίδες συντήρησης σου και πιστεύεις ότι τρως υγιεινά, λαμβάνεις επαρκή πρωτεΐνη και είσαι σε έλειμμα, ποια είναι τα 4 λάθη που μπορεί να κάνεις και δυσκολεύουν την προσπάθεια σου να χάσεις βάρος; Παρακάτω θα βρεις 4 λόγους που δεν μπορείς να χάσεις κιλά ενώ προσπαθείς.

4 Εμπόδια στην απώλεια βάρους

 

1.Ανεπαρκής ενυδάτωση

Ενυδάτωση πως θα χάσεις κιλά

Το νερό αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος του σώματος μας και άρα είναι λογικό επακόλουθο να έχει ρόλο κλειδί στο αδυνάτισμα. Έρευνες έχουν δείξει ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ της επαρκούς ενυδάτωσης και του αδυνατίσματος. Επίσης, έρευνες έχουν δείξει και ότι άνθρωποι που δεν κατανάλωναν επαρκή ποσότητα νερού είχαν μισές παραπάνω πιθανότητες από τους υπόλοιπους να είναι παχύσαρκοι.  Ο λόγος που συμβαίνει αυτό, είναι αδιαμφισβήτητα ότι το νερό παίζει σημαντικό ρόλο στο σωστό μεταβολισμό, και παράλληλα προάγει τον κορεσμό.

Δείτε επίσης: 7 Αλήθειες για την ενυδάτωση που πρέπει να ξέρεις!

2. Τα υγιεινά τρόφιμα δε σημαίνει ότι έχουν λίγες θερμίδες

Υγιεινές τροφές και απώλεια βάρους

Πολλές φορές, ένας λόγος που δεν μπορούμε να χάσουμε κιλά είναι η πεποίθηση ότι αφού κάποια τροφή είναι υγιεινή μπορούμε να την καταναλώνουμε άφοβα. Χρειάζεται να ξεκαθαρίσουμε στο μυαλό μας πως επειδή ένα τρόφιμο είναι υγιεινό, δε σημαίνει ότι έχει λίγες θερμίδες. Αντιθέτως μάλιστα, τροφές όπως οι ξηροί καρποί, το αβοκάντο, το ταχίνι που είναι υγιεινές τροφές αποδίδουν πολλές θερμίδες στον οργανισμό μας. Πρέπει λοιπόν να τις καταναλώνουμε ενώ είμαστε σε θερμιδικό έλειμμα ή όχι;

Φυσικά, γιατί δε μας νοιάζουν μόνο οι θερμίδες. Μας νοιάζει η υγεία του σώματος μας και να το θρέψουμε σωστά. Όμως τις καταναλώνουμε σε λογικές ποσότητες μέσα στην ημέρα μας ώστε να μην ξεφεύγουμε και θερμιδικά.

Δείτε επίσης: 4 Διατροφικοί μύθοι που δεν πρέπει να πιστεύεις!

3. Ανεπάρκεια βιταμινών και ιχνοστοιχείων

Πως θα χάσεις κιλά βιταμίνες

Η ανεπάρκεια βιταμινών και ιχνοστοιχείων, έχει συσχετιστεί με την αύξηση βάρους. Ειδικότερα, η βιταμίνη D έχει φανεί ότι παίζει ρόλο κλειδί στην προσπάθεια σου να χάσεις κιλά. Πιο αναλυτικά, η ανεπάρκεια βιταμίνης D συσχετίζεται με την αυξημένη αντίσταση στην ινσουλίνη και με μια γενικότερη δυσκολία στην προσπάθεια σου να χάσεις κιλά. Και φυσικά, δεν είναι μόνο η βιταμίνη D. Οι περισσότερες βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία, διαδραματίζουν καταλυτικό ρόλο στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού σου, που όσο πιο καλά δουλεύει, τόσο πιο εύκολο είναι να χάνει και τα περιττά κιλά.

Συνεπώς, οι ετήσιες εξετάσεις αίματος είναι πολύ σημαντικές, ώστε να ελέγχεις τα επίπεδα βιταμινών σου και σε περίπτωση που υπάρχει έλλειψη να τη φροντίσεις είτε διατροφικά, είτε μέσω κάποιου συμπληρώματος που θα σου χορηγήσει ο ειδικός.

4. Άγνωστο ή και γνωστό πρόβλημα υγείας

Πρόβλημα υγείας και απώλεια βάρους

Υπάρχουν κάποια προβλήματα υγείας, τα οποία εμπλέκονται στο μεταβολισμό μας και δυσκολεύουν την προσπάθεια μας να χάσουμε κιλά. Ένα τέτοιο είναι για παράδειγμα η κακή λειτουργία του θυροειδούς μας ή και η αντίσταση στην ινσουλίνη. Αν νιώθετε ότι τρώτε μικρές ποσότητες τροφών, έχετε θερμιδικό έλειμμα και παρόλα αυτά δεν μπορείτε να χάσετε κιλά τότε σίγουρα μια επίσκεψη σε έναν ειδικό θα ήταν απαραίτητη. Η συνεργασία ενός διατροφολόγου και ενός γιατρού που θα εντοπίσει το ενδεχόμενο πρόβλημα υγείας σας, θα σας δώσει τη λύση και θα μπορέσει επιτέλους να ξεκολλήσει η ζυγαριά.

Δείτε επίσης: 3 Μύθοι για τον μεταβολισμό σου!

Μαζί λοιπόν με τις θερμίδες που ενδεχομένως μετράς, προσπάθησε να τηρήσεις και τις παραπάνω συμβουλές ώστε να δεις πρόοδο στην απώλεια βάρους σου. Να θυμάσαι, πως ο κάθε άνθρωπος και ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός για αυτό μπορεί να χρειάζεσαι μια εξατομικευμένη προσέγγιση από κάποιον ειδικό διατροφολόγο ο οποίος θα σου δώσει τις σωστές οδηγίες για να καταφέρεις να χάσεις κιλά.

Related Posts