κρύο ηλεκτρικό αυτοκίνητο

6 Λόγοι για να ΜΗΝ αγοράσεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο

by Kostas S.

Υπάρχει τεράστιος ενθουσιασμός με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, κυρίως λόγω το ότι δεν εκπέμπουν αέρια του θερμοκηπίου κάνοντας τα πολύ πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Πολλοί άνθρωποι ειδικά στο εξωτερικό προσπαθούν να πουλήσουν το παλιό τους αμάξι και να αγοράσουν ένα ηλεκτρικό.

Είναι ήσυχα στην κίνηση και οδηγούνται πολύ εύκολα, ενώ έχουν πολύ καλύτερη επιτάχυνση από τα βενζινοκίνητα. Δυστυχώς, όμως παρά τα οφέλη του να αγοράσεις ένα ηλεκτρικό αμάξι, δεν είναι μια έξυπνη αγορά, τουλάχιστον προς το παρόν. Πάμε λοιπόν να δούμε 7 Λόγους για να μην αγοράσεις ηλεκτρικό αμάξι. 

Για ποιους λόγους το ηλεκτρικό αμάξι δεν είναι έξυπνη αγορά

 

1. Τιμή

ηλεκτρικό αυτοκίνητο κόστος

Τα ηλεκτρικά αμάξια παραμένουν με μεγάλη διαφορά ακριβότερα από τα βενζινοκίνητα. Βέβαια, αν συγκρίνεις καινούργια μοντέλα μπορεί να βρεις ένα οικονομικό ηλεκτρικό αμάξι, δεν μπορούν όμως να συγκριθούν με τα μεταχειρισμένα βενζινοκίνητα αμάξια που είναι πολύ πιο φθηνά και αξιόπιστα στην οδήγηση. Τα ηλεκτρικά αμάξια παραμένουν προς το παρόν μία επιλογή των εύπορων οικογενειών.

Δες επίσης: 7 Τρόποι για μικρότερη κατανάλωση με το αμάξι

2. Δεν υπάρχουν μεταχειρισμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

μεταχειρισμένα αυτοκίνητα

Όπως αναφέραμε και παραπάνω δεν υπάρχουν πολλά μεταχειρισμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην αγορά έτσι ώστε να γίνουν διαθέσιμα στην πλειοψηφία των ανθρώπων. Σίγουρα αυτή είναι μία κατάσταση που στο μέλλον θα αλλάξει, αλλά μέχρι τώρα η κατάσταση στην αγορά των μεταχειρισμένων αμαξιών αφορά σχεδόν εξ ολοκλήρου τα βενζινοκίνητα.

Δες επίσης: Πώς να βγάλεις φωτογραφίες για να πουλήσεις ένα αυτοκίνητο!

3. Δεν υπάρχουν υποδομές στη φόρτιση

φόρτιση αυτοκίνητο ηλεκτρικό

Δεν υπάρχουν την Ελλάδα οι κατάλληλες υποδομές για τη φόρτιση ενός ηλεκτρικού αμαξιού. Μέχρι να δημιουργηθούν αυτές οι υποδομές, οι ιδιοκτήτες αυτών των αυτοκινήτων θα ταλαιπωρούνται, εκτός και αν έχουν δικό τους γκαράζ ή δικιά τους θέση πάρκινγκ για να φορτίζουν το αμάξι τους κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Δες επίσης: Τα 6 πιο οικονομικά SUV-Υβριδικά σε κατανάλωση

4. Κόστη επισκευής

επισκευή αμάξι ηλεκτρικό

Τα ηλεκτρικά αμάξια έχουν πολύ πιο περίπλοκη δομή και τα ανταλλακτικά είναι πολύ πιο δύσκολο να τα βρεις ειδικά στη χώρα μας κάνοντας το κόστος τους πολύ πιο ακριβό. Σαν αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης να ξοδεύει πολύ περισσότερα χρήματα στη συντήρηση του ηλεκτρικού από ότι για ένα βενζινοκίνητο.

Δες επίσης: 5 Σοβαρά λάθη που κάνουμε και φθείρουν το αυτοκίνητο μας!

5. Ευαισθησία στον καιρό

κρύο ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Ο κρύος καιρός πιθανόν να είχε αντίκτυπο στη λειτουργία του αμαξιού μειώνοντας έτσι την αποδοτικότητα του και τη διάρκεια της ζωής του. Το ίδιο συμβαίνει σε υψηλές θερμοκρασίες κάτι που είναι πιο συχνό στη χώρα μας. Αυτό το γεγονός κάνει την αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου πολύ λιγότερο ελκυστική.

6. Κόστος ηλεκτρικής ενέργειας

ενέργεια κόστος

Δες επίσης: Οδηγός αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα

Με την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας να ανεβαίνει συνεχώς, πιθανότατα το κόστος του να φορτίζεις το αμάξι σου να υπερβαίνει αυτό του βενζινοκίνητου.  Επίσης, πολλά ηλεκτρικά αμάξια θέλουν ειδική εγκατάσταση στο σπίτι που ανεβάζει το κόστος ακόμα περισσότερο σε σύγκριση με το βενζινοκίνητο το οποίο δεν έχει τέτοια ανάγκη.

Related Posts