ταχύτητες αυτοκινήτου

7 Τρόποι για μικρότερη κατανάλωση με το αμάξι

by Kostas S.

Η οδήγηση με το αμάξι είναι ένα ουσιαστικό μέρος της ζωής πολλών ανθρώπων, είτε πρόκειται για μετακίνηση προς την εργασία ή για οδικά ταξίδια. Ωστόσο, η χρήση ενός οχήματος μπορεί επίσης να έχει σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, ιδίως λόγω των εκπομπών που παράγονται από την καύση ορυκτών καυσίμων όπως η βενζίνη και το ντίζελ. Επιπλέον, η χρήση περισσότερων καυσίμων μπορεί επίσης να είναι δαπανηρή.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μειώσεις την κατανάλωση καυσίμου κατά την οδήγηση, οι οποίοι μπορούν όχι μόνο να βοηθήσουν στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και να εξοικονομούν χρήματα στο κόστος των καυσίμων. Πάμε λοιπόν αν δούμε 7 Τρόπους για μικρότερη κατανάλωση με το αμάξι.

7 Συμβουλές για να καταναλώνεις λιγότερα καύσιμα όταν οδηγείς

 

1. Διατήρησε το όχημα σου καλά συντηρημένο

μηχανικός αυτοκίνητο

Η σωστή συντήρηση του οχήματος σου μπορεί να σε βοηθήσει να βελτιώσεις την οικονομία του καυσίμου του. Αυτό περιλαμβάνει να διατηρείς τα ελαστικά σωστά φουσκωμένα, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της ποσότητας ενέργειας που απαιτείται για την κίνηση του οχήματος. Είναι επίσης καλή ιδέα να αλλάζεις τακτικά το λάδι και το φίλτρο αέρα, καθώς τα βρώμικα ή φραγμένα φίλτρα μπορούν να μειώσουν την απόδοση καυσίμου.

Δες επίσης: 5 Λόγοι που τρέμει το αμάξι σου 

2. Να αποφεύγεις το περιττό βάρος

άδειο αμάξι

 

Η μεταφορά επιπλέον βάρους στο όχημα σου μπορεί να αυξήσει την κατανάλωση καυσίμου. Οπότε προσπάθησε να αφαιρέσεις τυχόν περιττά αντικείμενα από το πορτμπαγκάζ ή από το πίσω κάθισμα για να ελαφρύνεις το φορτίο.

Δες επίσης: 10 Πράγματα που πρέπει να έχεις πάντα στο αυτοκίνητο σου

3. Να αποφεύγεις τη γρήγορη επιτάχυνση και το φρενάρισμα

Πετάλια αυτοκίνητο

Η απότομη επιτάχυνση και το φρενάρισμα μπορούν να αυξήσουν σημαντικά την κατανάλωση καυσίμου. Αντ ‘αυτού, προσπάθησε να επιταχύνεις και να φρενάρεις ομαλά και σταδιακά για να εξοικονομήσεις καύσιμο.

Δες επίσης: 5 Σοβαρά λάθη που κάνουμε και φθείρουν το αυτοκίνητο μας

4. Να χρησιμοποιείς την υψηλότερη κατάλληλη ταχύτητα

ταχύτητες αυτοκινήτου

Όταν οδηγείς η αλλαγή ταχυτήτων μπορεί να σε βοηθήσει να μειώσεις την κατανάλωση καυσίμου. Ωστόσο, είναι σημαντικό να βεβαιωθείς ότι ο κινητήρας δε λειτουργεί σε υψηλές στροφές, καθώς αυτό μπορεί επίσης να μειώσει την απόδοση καυσίμου.

Δες επίσης: 6 Tips για την καλή συντήρηση του αυτοκινήτου σου!

5. Να μη χρησιμοποιείς κλιματισμό σε μεγάλο βαθμό

Κλιματισμός αυτοκίνητο

Ο κλιματισμός μπορεί να αυξήσει την κατανάλωση καυσίμου, οπότε προσπάθησε να τον χρησιμοποιείς μόνο όταν είναι απαραίτητο. Εάν δεν κάνει πολλή ζέστη, μπορείς να κατεβάσεις τα παράθυρα.

Δες επίσης: 8 Λάθη που κάνεις και χαλάνε το αμάξι!

6. Χρησιμοποίησε ένα όχημα χαμηλής κατανάλωσης

αυτοκίνητο eco

Εάν είστε στην αγορά για ένα νέο όχημα, εξέτασε το ενδεχόμενο να επιλέξεις ένα πιο οικονομικό αυτοκίνητο σε καύσιμα. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει υβριδικά, ηλεκτρικά οχήματα ή αμάξια με μικρότερους κινητήρες που χρησιμοποιούν λιγότερα καύσιμα.

Δες επίσης: 5 Tips για να αγοράσεις το κατάλληλο αυτοκίνητο για σένα!

7. Σχεδίασε τη διαδρομή σου

GPS αυτοκίνητο

Η πιο άμεση διαδρομή προς τον προορισμό σου μπορεί να σε βοηθήσει να εξοικονομήσεις καύσιμα, καθώς η πραγματοποίηση περιττών στροφών ή οι μεγάλες παρακάμψεις μπορούν να αυξήσουν την κατανάλωση καυσίμου. Η χρήση ενός GPS ή μιας εφαρμογής χαρτογράφησης μπορεί να σε βοηθήσει να σχεδιάσεις την πιο αποτελεσματική διαδρομή.

Related Posts