process of goals

5 Μυστικά για να πραγματοποιήσεις τις ιδέες σου!

by theman

Κάθε επίτευγμα και κάθε δράση γενικότερα, πρέπει να γεννηθεί από τη σκέψη μας. Κάθε δημιουργία γύρω μας ξεκίνησε ως ιδέα κάπου, κάποτε, σε κάποιο κεφάλι. Δεν ωφελεί όμως σε τίποτε να παραμένει εκεί, αλλιώς δεν θα βλέπαμε να γίνεται τίποτα. Είναι λοιπόν ζωτικό να προχωρήσουμε από την ιδέα στη δράση.

Μια απλώς καλή ιδέα που υλοποιείται είναι πολύ καλύτερη από μια εξαιρετική ιδέα που απλά παραμένει στο κεφάλι μας. Φανταστείτε λοιπόν τι όφελος θα έχουμε από μια εξαιρετική ιδέα που μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Τι γίνεται όμως όταν έχουμε μια ιδέα, αλλά βρίσκουμε συνεχώς δικαιολογίες ή γενικά κολλάμε στο να την πραγματοποιήσουμε;

Πώς θα πετύχουμε τις ιδέες μας;

 

1. Προσδιορίστε την ιδέα σας

draw lamp

Αποφύγετε τις “αφηρημένες έννοιες”, διότι μπορούν να σας πάνε στον στόχο σας από σπάνια έως και ποτέ. Μπορείτε να ξεκινήσετε από οτιδήποτε που σας δίνει την ιδέα, δεν μπορείτε όμως να βασιστείτε σε μια ιδέα που δεν σας υπαγορεύει ακριβώς τον στόχο σας. Συνήθως η πρώτη σκέψη που έρχεται στο κεφάλι μας δεν μοιάζει και πολύ με την τελική μας ιδέα. Περάστε την ιδέα από τα στάδια που χρειάζεται έτσι ώστε να έχετε στο τέλος μια καθαρή εικόνα.

2. Αναπτύξτε το πλάνο σας

drawing ideas

Να είστε ανοιχτοί σε τυχόν αλλαγές. Ο στόχος παραμένει ίδιος, αλλά πολλές φορές τα μέσα και οι συνθήκες μπορούν να αλλάξουν. Πάντα πρέπει να έχουμε ένα Plan B -και παραπάνω ακόμη, τόσα γράμματα έχει το αλφάβητο- και να είμαστε σε θέση να προσθέσουμε και άλλες λεπτομέρειες στο σχέδιό μας, εάν είναι απαραίτητο. Το μυαλό μας άλλωστε, είναι ακριβώς όπως το αλεξίπτωτο: λειτουργεί μόνο όταν είναι ανοιχτό!

3. Μη φοβηθείτε την αποτυχία

tired from thinking

Ποτέ κανένας δεν κατάφερε να κάνει κάτι σπουδαίο χωρίς να τον κριτικάρουν, χωρίς να απογοητευτεί και χωρίς να αποτύχει μία ή και περισσότερες φορές. Η αποτυχία μπορεί πολλές φορές να μας δώσει τις καλύτερες εναλλακτικές, τις καλύτερες βελτιώσεις στην ιδέα που έχουμε. Μας μαθαίνει τι πρέπει να αποφύγουμε και ποιοι άλλοι δρόμοι υπάρχουν, ενώ φυσικά είναι ένας πολύ καλός έλεγχος του κατά πόσο θέλουμε στα αλήθεια να πραγματοποιήσουμε την ιδέα μας.

Δες επίσης: 6 Επιστημονικοί τρόποι για να παίρνεις καλύτερες αποφάσεις!

4. Πάρτε την απόφαση

where to go

Εδώ είναι η στιγμή που πρέπει πραγματικά να κάνουμε εκείνο το βήμα, για να περάσουμε από την ιδέα στην πράξη. Όσες θεωρίες και τρόπους κι αν αναλύσουμε, πάντα θα υπάρχουν δύο τύποι ατόμων. Εκείνος που σκέφτεται να δράσει αλλά δεν δρα, και εκείνος που απλώς παίρνει την απόφαση και δρα! Απλώς κάντε το. Όχι την άλλη εβδομάδα, ούτε αύριο – τώρα! Μπείτε στη δεύτερη κατηγορία, και μετά θα αναρωτιέστε γιατί δεν το αποφασίζατε τόσον καιρό, αφού ήταν τόσο εύκολο!

5. Συνεχίστε μέχρι τέλους

running person

Εάν θέλετε να δείτε την ιδέα σας να παίρνει σάρκα και οστά, εάν θέλετε να απολαύσετε τους καρπούς των κόπων σας, μην τα παρατήσετε ποτέ. Εάν είναι απαραίτητο, αλλάξτε δρόμο. Εάν χρειαστεί, ξεκουραστείτε για λίγο και μαζέψτε δυνάμεις. Έχετε υπ’ όψιν όλους τους παράγοντες, όλες τις πιθανότητες. Όμως ό,τι και να γίνει, απλά συνεχίστε, μέχρι να φτάσετε στο σημείο να πείτε ότι τα καταφέρατε. Η ψυχική ικανοποίηση θα είναι τόσο μεγάλη, που θα σας ανταμείψει για όλους σας τους κόπους.

Δες επίσης: 7 Τρόποι να παραμένεις πάντα συγκεντρωμένος στους στόχους σου! 

Το μυαλό μας είναι ένα θαυμάσιο εργαλείο, και αυτό αποδεικνύεται από τα χιλιάδες πράγματα που σκεφτόμαστε κάθε μέρα και τα οποία αξίζουν να υλοποιηθούν. Πιστέψτε στις ικανότητές σας, τολμήστε να πραγματοποιήσετε τις ιδέες σας και θα ανταμειφθείτε. Σίγουρα θα επηρεάσετε όχι μόνο τη δική σας ζωή, αλλά και άλλων ατόμων. Σκεφτείτε μόνο τις φορές που θαυμάσατε μια ιδέα, η οποία τελικά πραγματοποιήθηκε!

Related Posts