μασάζ ποδιών

Πως να προστατέψεις τα πόδια σου από την ορθοστασία!

by theman

Είναι αλήθεια πως η καθιστική εργασία , και κατ’ επέκταση η καθιστική ζωή, είναι αρκετά κατακριτέα για τα προβλήματα που προκαλεί στην υγεία. Ωστόσο, το άλλο άκρο, δηλαδή η ορθοστασία είναι επίσης μια κατάσταση εξίσου επίπονη και κουραστική για το σώμα. Τις περισσότερες φορές η δουλειά είναι ο κύριος παράγοντας της ορθοστασίας. Ανεξάρτητα από τη δουλειά, η ορθοστασία είναι μια κατάσταση που επιβαρύνει παραπάνω από τον μέσο όρο των ανθρώπων. Εάν δεν μπορείς να την αποφύγεις, προσπάθησε να την αντιμετωπίσεις και να την ανακουφίσεις.

Εδώ θα βρεις όλα τα tips που χρειάζεσαι για να μπορέσεις να ανακουφιστείς και να προστατεύσεις τα πόδια σου από την ορθοστασία. Μάθε ο,τι χρειάζεσαι για να είσαι όσο το δυνατόν πιο άνετος και ξεκούραστος ακόμα και μετά από πολλές ώρες όρθιος.

Ανακούφισε το σώμα και τα πόδια σου από την ορθοστασία!

 

Φόρεσε το σωστό παπούτσι

φλατ παπούτσια

Εάν περνάς τον περισσότερο χρόνο σου όρθιος, τότε καταλαβαίνεις πως τα σωστά παπούτσια είναι απαραίτητα. Τα παπούτσια με την ίσια σόλα μπορεί να είναι απλά, ευκολοφόρετα και να μοιάζουν με μια καλή λύση όμως αυτό δεν ισχύει. Αυτού του είδους τα παπούτσια μπορούν να βλάψουν τόσο τα πέλματα σου όσο και τα γόνατα και την μέση σου. Επένδυσε σε ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια που έχουν μαλακή σόλα. Θα δεις κατευθείαν τη διαφορά στο σώμα σου και τα πόδια σου.

Δες επίσης : 4 Ανδρικά παπούτσια που καταστρέφουν τα πόδια σου!

Μη μένεις στατικός

ακινησία

Όταν είσαι για πολλές ώρες όρθιος προσπάθησε να αποφύγεις να μένεις στατικός σε ένα σημείο. Ακόμα και την ώρα που κάνεις μια παύση από το “πέρα-δώθε”, προσπάθησε να μετακινείσαι έστω και τοπικά. Η στασιμότητα θα επηρεάσει άμεσα την μέση, τα πέλματα και τους αστραγάλους σου. Κάνοντας τακτικά μικρά βήματα, η κυκλοφορία του αίματος στα πόδια θα είναι πολύ καλύτερη και η επιβάρυνση λιγότερη.

Δες επίσης : 7 Tips για πρησμένα πόδια και αστραγάλους!

Κάνε διατάσεις όποτε μπορείς

αντρας τεντώνεται

Η ορθοστασία έχει άμεση επιρροή στους μυς των ποδιών σου. Μπορεί να τους κάνει άκαμπτους, να πονάνε και να νιώθεις συνεχώς το αίσθημα του πιασίματος. Όποτε μπορείς, κάνε μερικές διατάσεις. Οι διατάσεις θα αυξήσουν την κυκλοφορία του αίματος στα πόδια και θα ελαφρύνουν την καταπόνηση των μυών. Μια καλή άσκηση για διατάσεις είναι να σταθείς με τις μύτες των ποδιών στην άκρη ενός υψώματος (π.χ. σκαλιού). Κούνα το σώμα σου με τις μύτες και προσπάθησε να “τεντώσεις” τους μυς στις γάμπες σου. Μια άλλη άσκηση είναι να κάτσεις αντικριστά σε έναν τοίχο και πιάνοντας τον να τεντώνεις τα πόδια σου προς τα πίσω και να τα λυγίζεις. Αυτές οι ασκήσεις θα σε ανακουφίσουν από τον πόνο και την κούραση που προκαλεί η ορθοστασία.

Δες επίσης :  17 Ασκήσεις stretching που κάθε άντρας πρέπει να γνωρίζει!

Επίλεξε το σωστό μέγεθος παπούτσι

δοκιμάζει παπούτσια

Ίσως αυτή η συμβουλή να φαίνεται αυτονόητη αλλά δεν είναι τόσο. Υπάρχει περίπτωση να φοράς ένα ζευγάρι παπούτσια που είναι λίγο πιο στενά απ’ όσο πρέπει. Αυτό μπορεί να επηρεάσει άμεσα τα πόδια σου ενώ είσαι σε ορθοστασία. Το στενό παπούτσι δε θα επιτρέψει τη σωστή κυκλοφορία του αίματος στο πόδι, θα προκαλέσει φουσκάλες και θα κάνουν το περπάτημα αρκετά επώδυνο. Επιπλέον, τα παπούτσια που δεν εφαρμόζουν σωστά στο πόδι είναι επικίνδυνα διότι δεν παρέχουν σωστή στήριξη και μπορούν να γίνουν αιτία τραυματισμού. Πριν αγοράσεις οποιοδήποτε ζευγάρι παπουτσιών, να σιγουρευτείς ότι εφαρμόζει όσο πιο σωστά γίνεται.

Δες επίσης : 5 Συμβουλές για να διαλέξεις τα σωστά ανδρικά αθλητικά!

Φρόντιζε τα πόδια σου στο σπίτι

μασάζ ποδιών

Όπως το σώμα χρειάζεται ξεκούραση, έτσι και τα πόδια χρειάζονται ακόμα περισσότερη αφού σε στηρίζουν όλη την ημέρα. Προσπάθησε να αφιερώσεις χρόνο στη φροντίδα των ποδιών σου στο σπίτι. Έτσι, θα ανακουφιστείς τόσο από τα συμπτώματα της ορθοστασίας που σε ταλαιπωρούν εκείνη τη στιγμή, όσο και από μελλοντικά. Μερικές τακτικές που μπορείς να ακολουθήσεις είναι οι εξής :

  1. Βούτηγμα σε παγάκια

Βουτώντας τα πόδια σου σε έναν κουβά με παγωμένο νερό και παγάκια μπορεί να μειώσει κατά πολύ το πρήξιμο και τις φλεγμονές των μυών που έχουν δημιουργηθεί από την ορθοστασία. Προσπάθησε να αφήσεις τα πόδια σου μέσα για τουλάχιστον 20 λεπτά. Εάν νιώσεις δυσφορία βγάλε τα για λίγο και μετά συνέχισε. Με τον πάγο, επιτρέπεις στα πόδια σου να γίνουν καλά ακόμα πιο γρήγορα.

2. Μασάζ

Ένα καλό μασάζ στις πατούσες, τους αστραγάλους και τις γάμπες θα σε ανακουφίσει για τα καλά. Θα αυξηθεί η κυκλοφορία του αίματος και τα πόδια σου θα γιατρευτούν πολύ γρήγορα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα μπαλάκι του τένις για το μασάζ σου. Απλά πάτα το και κύλα το από τα δάχτυλα στο πέλμα. Θα νιώσεις κατευθείαν την ανακούφιση.

3. Ανύψωσε τα πόδια σου

Όταν γυρίσεις σπίτι, προσπάθησε να μην αφήνεις τα πόδια σου κάτω. Ακούμπα τα στο τραπέζι ή όταν ξαπλώνεις βάλε τα πάνω σε μια στοίβα από μαξιλάρια. Αυτή η κίνηση θα μειώσει ορατά το πρήξιμο των ποδιών και θα αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος. Επιπλέον, είναι μια καλή στάση για συνολική ξεκούραση του σώματος.

Δες επίσης : 7 Είδη ξεκούρασης που χρειάζεσαι!

Η ορθοστασία σίγουρα είναι κάτι επιβλαβές, κουραστικό και επίπονο. Με τη σωστή φροντίδα και με τις παραπάνω συμβουλές μπορείς να μειώσεις κατά πολύ τις συνέπειες που θα έχει στο σώμα σου. Ανακούφισε τα πόδια σου από τα συμπτώματα της ορθοστασίας και ξέχνα την κούραση.

Related Posts