kratontas gualia

Οι 6 λόγοι που αισθάνεσαι συνέχεια κούραση!

by theman

Είναι πολύ πιθανό να έχετε νιώσει έστω και μια εποχή στη ζωή σας ότι είστε συνεχώς κουρασμένοι και σε λήθαργο. Επειδή το σώμα μας έχει γενικά μεγάλες αντοχές, πάντα κρύβεται κάποιος λόγος πίσω από τη συνεχή αίσθηση της κούρασης. Κάποιους από αυτούς τους λόγους ίσως να μην τους είχατε καν σκεφτεί, ή να μην πιστεύετε ότι είναι ικανοί να δημιουργήσουν αυτή την αίσθηση. Πάμε να τους δούμε!

Τι μπορεί να μας δημιουργήσει “ανεξήγητη” συνεχή κούραση;

1. Το πρόγραμμα ύπνου σας έχει διαταραχθεί

Εκτός από το προφανές ότι πρέπει να κοιμάστε αρκετά, δηλαδή περίπου επτά με οκτώ ώρες, θα πρέπει να διατηρείτε ένα σχετικά σταθερό πρόγραμμα ύπνου. Το βιολογικό μας ρολόι ξέρει πότε πρέπει το σώμα μέγιστη ενέργεια και πότε να ησυχάζει. Εκτός, φυσικά, κι αν το αποπροσανατολίσουμε και γίνει άλλα αντ’ άλλων.

2. Δεν πίνετε αρκετό νερό

Όταν η πρόσληψη νερού δεν είναι αρκετή, έχουμε πονοκεφάλους και κούραση. Το σώμα αφυδατώνεται, ο μεταβολισμός πέφτει και το σώμα μας αρχίζει να κατεβάζει ρολά, για να εξοικονομήσει ενέργεια. Καθόλου παράξενο λοιπόν να αισθανόμαστε όλη την ώρα σαν να έχουμε πέσει σε λήθαργο.

xasmourito sto grafeio

3. Η διατροφή σας δεν είναι σωστή

Μιλάμε για τα σωστά τρόφιμα, αλλά και για το πότε τα καταναλώνουμε. Καλό είναι να μην παραλείπουμε γεύματα και να τρώμε περίπου τις ίδιες ώρες, για τους ίδιους λόγους που πρέπει και να κοιμόμαστε περίπου τις ίδιες ώρες. Επιλέξτε τροφές που σας δίνουν ενέργεια για πολλή ώρα, και φυσικά να τρέφεστε υγιεινά.

Δες επίσης: Γιατί ο ύπνος είναι το καλύτερο φάρμακο για την κατάθλιψη!

4. Δεν εκτίθεστε αρκετά στο φως

Ίσως η μελαγχολία των χειμωνιάτικων ημερών να μην είναι ακριβώς λύπη, αλλά περισσότερο κούραση και έλλειψη όρεξης. Όταν δεν υπάρχει αρκετό ηλιακό φως, είτε λόγω συννεφιάς είτε μικρής διάρκειας της μέρας, το σώμα νομίζει ότι είναι ώρα για ύπνο και για αυτό παράγει την ορμόνη του ύπνου, τη μελατονίνη.

me to podilato

5. Δεν ασκείστε αρκετά

Έκπληξη! Θα περιμένατε ότι με την άσκηση κουράζεστε πιο εύκολα, αλλά για σκεφτείτε το. Μετά την άσκηση νιώθετε το σώμα σας σε ένταση και την καρδιά σας να χτυπάει δυνατά, ενώ τονώνεται και η κυκλοφορία. Η άσκηση σας χαρίζει ενέργεια και ευεξία, ενώ σας βοηθάει να έχετε και ένα νορμάλ πρόγραμμα ύπνου για να ξεκουράζεστε.

6. Είστε στρεσαρισμένοι

Το στρες απλά μας καταντά ένα άδειο κέλυφος σε πολλά και δεν κάνει καλό σε τίποτα. Ναι, η καθημερινότητα είναι απαιτητική. Φροντίστε να κάνετε κάτι απλό αλλά αποτελεσματικό: μην έχετε ανοιχτές τις ειδοποιήσεις στο κινητό. Αν είναι επείγον, μπορούν κάλλιστα να σας τηλεφωνήσουν. Έτσι δε θα είστε “υπ’ ατμόν” χωρίς λόγο.

Δες επίσης: Τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν δεν σου αρέσει η δουλειά σου!

Σκεφτείτε καλά. Σας συμβαίνει ένα από τα παραπάνω; Ίσως δεν το έχετε συνειδητοποιήσει μέχρι τώρα. Φροντίστε να κοιμάστε όχι μόνο σωστά, αλλά και αρκετά, να πίνετε πολύ νερό και να έχετε ισορροπημένη διατροφή. Βρείτε τρόπους άσκησης και χαλάρωσης που σας αρέσουν, και φροντίστε να εκμεταλλεύεστε το φως της μέρας. Θα δείτε δραματικές αλλαγές στα επίπεδα της ζωτικότητάς σας και θα μας θυμηθείτε!

Related Posts