6 σημάδια που δείχνουν ότι σου λέει ψέματα

Πότε μια γυναίκα σου λέει ψέματα και πως θα το καταλάβεις!

by theman

Είτε single είτε σε σχέση, αυτό είναι ένα άρθρο που σίγουρα θα σε βοηθήσει. Θα μας ανοίξει τα μάτια για το πολυσυζητημένο θέμα του ψέματος στις γυναίκες. Μία γυναίκα μπορεί πολύ εύκολα να συγκαλυφθεί αλλά αν προετοιμαστούμε κατάλληλα μπορούμε να το εντοπίσουμε. Δεν είναι τυχαίο ότι έρευνες που έχουν γίνει σε μεγάλο κοινό με νέους και νέες, αυτοί που δεν μπορούν να καταλάβουν εύκολα τα ψέματα είναι οι άνδρες.

Αντίθετα, οι γυναίκες θα πουν το καλύτερο ψέμα που αν κιόλας δεν είμαστε έτοιμοι να το παρατηρήσουμε, τότε την βάψαμε. Η γλώσσα του σώματος όμως είναι αυτή που θα σταθεί στον ώμο μας. Θα μας βοηθήσει να αντιληφθούμε την αλήθεια και να ξεμπροστιάσουμε τον επίδοξο ψεύτη που έχουμε μπροστά μας. Πάμε λοιπόν στο ζουμί!

Δες επίσης: 9 Ψέματα που σου λέει η κοπέλα σου!

6 σημάδια που θα καταλάβεις ότι μια γυναίκα λέει ψέματα!

 

1) Νευρικότητα

Είναι η γυναίκα νευρική όταν σου μιλάει; Μάλλον σου λέει ψέματα!

Όπως αναφέραμε, η γλώσσα του σώματος είναι το κλειδί που θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε ένα ψέμα. Το σώμα μας τείνει να στέλνει αντιφατικά μηνύματα όταν συνηδειτά επιλέγουμε να πούμε ένα ψέμα. Αυξημένοι καρδιακοί παλμοί, ιδρωμένες παλάμες, αμηχανία και νευρικότητα είναι τα βασικά στοιχεία που θα προδώσουν κάποιον. Αν λοιπόν, δούμε ότι ο συνομιλητής μας αρχίζει να κουνιέται άτακτα χωρίς λόγο και δεν ησυχάζει καθόλου τότε μυρίζει μπαρούτι. Επιπλέον, αν αποφεύγει την βλεμματική επαφή είναι επίσης μία ένδειξη. Προσοχή μην στηρίζεις την κρίση σου σε ένα μόνο στοιχείο!

Για παράδειγμα, ενδεχομένως ο συνομιλητής σου, η γυναίκα, μπορεί να μην αισθάνεται άνετα για κάποιον λόγο εκείνη την στιγμή. Αυτομάτως, θα εκπέμψει αμηχανία και έντονη νευρικότητα, δεν σημαίνει ότι αντίστοιχα λέει ψέματα. Έρευνες έχουν δείξει επίσης ότι η ασταμάτητη ροή στον λόγο είναι επίσης ένα σημάδι. Αν δεν βάζει γλώσσα μέσα προσπαθώντας να δικαιολογηθεί, την πιάσαμε!

Δες επίσης: 7 Τρόποι για να μειώσεις το άγχος και το στρες!

2) Κάλυψη του στόματος

Όταν καλύπτει το στόμα της μια γυναίκα, πιθανότατα θα λέει ψέματα

Ένα δεύτερο και σημαντικό σημάδι όταν μια γυναίκα ή ένας συνομιλητής λέει ψέματα είναι η κάλυψη του στόματος. Ο εγκέφαλός μας ασυνήδειτα όταν λέμε ένα ψέμα προσπαθεί να καταπνίξει τα λόγια που βγαίνουν. Ας σκεφτούμε ότι όταν ένα παιδί ψεύδεται, καλύπτει το στόμα με τις δύο παλάμες του. Αυτό όσο μεγαλώνουμε αποκτά μια πιο λεπτή και κομψή διάσταση. Αν τα δάκτυλα του συνομιλητή μας κρύβουν το στόμα του είμαστε ελεύθεροι να υποψιαστούμε.

Για παράδειγμα, όταν οι ηθοποιοί υποδύονται τους εγκληματίες κάνουν χρήση αυτής της χειρονομίας προκειμένου να δείξουν στο κοινό ότι κάτι υπάρχει από πίσω. Επίσης με αυτόν τον τρόπο μπορεί να κινήσεις υποψίες ή αν μας το κάνει κάποιος ενώ μιλάμε δείχνει ότι είναι σκεπτικός και μας αμφισβητεί μέσα του.

3) Άγγιγμα της μύτης

6 σημάδια ότι λέει ψέματα

Το άγγιγμα της μύτης λοιπόν είναι ένα ακόμα σημάδι που θα υποδείξει τον ψεύτη. Συνήθως μπορεί να είναι ένα ανεπαίσθητο άγγιγμα αυτής ή ένα τρίψιμο κάτω ακριβώς από την μύτη. Πως εξηγείται; Πολύ απλά όταν κάποιος ψεύδεται, απελευθερώνονται χημικές ουσίες που ονομάζονται κετοχολαμίνες και διαστέλλουν τον βλεννογόνο της μύτης. Ακόμα και η φαγούρα της μύτης μπορεί να εξηγηθεί με αυτόν τον τρόπο.

Μία γυναίκα είναι πιθανό επίσης να αγγίξουν την μύτη τους απλά με πιο απαλό και ανάλαφρο τρόπο ώστε να μην χαλάσει το μακιγιάζ τους. Κατά ανάλογο τρόπο όταν ο ακροατής μας χρησιμοποιήσει αυτήν την χειρονομία δείχνει ότι αμφιβάλλει για τα λεγόμενά μας. Προσοχή στην μύτη τότε!

Δες επίσης: Πως θα καταλάβεις αν μια γυναίκα δε σε παίρνει στα σοβαρά!

4) Τράβηγμα ή ξύσιμο του αυτιού

Ελκυστική γυναίκα ακουμπάει το αυτί της

Κλασσικό σημάδι που δείχνει ότι κάτι πάει λάθος. Είτε κάποιος είναι ομιλητής ή ακροατής, αν πειράζει το αυτί του, δείχνει είτε ότι δεν είναι σίγουρος για αυτά που λέει και άρα αμήχανος ή αντίστοιχα ότι κριτικάρει και ελέγχει τα λόγια σας. Προσοχή, δεν πρέπει να συγχέεται με τυχόν φαγούρα! Όπως έχουμε πει πρέπει να προσέχουμε να διακρίνουμε τουλάχιστον 2-3 συνδυαστικές κινήσεις-σημάδια. Το τράβηγμα λοιπόν ή το ξύσιμο του λοβού του αυτιού υποδεικνύει αμηχανία και νευρικότητα που πάντα προδίδουν μια ύποπτη συμπεριφορά.

Δες επίσης: 3 Πράγματα που δεν ξέρεις για το πως σκέφτεται η γυναίκα σου!

5) Ο τόνος της φωνής 

Λέει ψέματα

 

Τελευταίο μα τρομερά σημαντικό. Ο τόνος της φωνής των ατόμων που ψεύδονται γίνεται πάντα λεπτότερος και η φωνή τους πιο τρεμάμενη αλλά ήσυχη. Κανείς που λέει την αλήθεια δεν θα φοβηθεί να την φωνάξει και να της δώσει μια υπόσταση ηχηρή και δυνατή. Όταν όμως η γυναίκα μας λέει ένα ψέματα πέραν του ότι θα κωλυσιεργεί και θα προσπαθεί να αλλάξει θέμα, ο τόνος της φωνής της θα γίνεται ακόμα πιο λεπτός. Αυτός είναι ένας λόγος που εμείς οι άνδρες όταν λέμε ψέματα κολλάμε στα λόγια μας ή μπερδεύεται η γλώσσα μας ενώ μάλιστα η φωνή μας κάνει κοκοράκια! Αλάνθαστος τρόπος για να υποπτευθείς μια γυναίκα ή τον συνομιλητή σου.

Δες επίσης: 7 Αθώα ψέματα που θα σου πει μια γυναίκα!

6) Κλειστή στάση σώματοςΆνδρας που έχει κλειστή στάση σώματος, σταυρωμένα άκρα, χέρι στο πιγούνι που σημαίνει ότι κρίνει τα λεγόμενα του άλλου

Μην ξεχνάμε ότι η γλώσσα του σώματος είναι αυτή που προδίδει το άλλο άτομο. Αυτό σημαίνει ότι όταν μια γυναίκα λέει ένα ψέμα θα έχει και κλειστή στάση σώματος. Τι σημαίνει αυτό; Σταυρωμένα πόδια και χέρια και αποφεύγει την βλεμματική επαφή. Αν δείτε να σταυρώνει τα χέρια της στο στομάχι της δείχνει ότι δεν είναι σίγουρη για αυτά που λέει και ότι έχει μια αρνητική προδιάθεση και προς τα εμάς! Αν τα πόδια της τείνουν να δείχνουν νευρικά, χτυπώντας για παράδειγμα το τακούνι στο πάτωμα με τρομερά γρήγορο ρυθμό ή νιώθετε ότι είναι απρόσιτη σημαίνει πολλά. Ένα από αυτά είναι ότι θέλει να φύγει από αυτήν την κατάσταση-θέση του να απολογηθεί, δικαιολογηθεί ή να συνομιλεί μαζί μας.

Δες επίσης: 6 Tips για να αποκτήσεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση!

Tips & tricks

Πως να διαχειριστείς με την γλώσσα του σώματός σου το ψέμα

Πως το διαχειρίζεστε; Πάρτε μία θέση που θα δείχνει ότι είστε έτοιμος να μιλήσετε και να ακούσετε. Ένας άνθρωπος που λέει την αλήθεια πάντα θα δείχνει τις παλάμες του ανοιχτές προς τον συνομιλητή του. Αυτό ενισχύει την εμπιστοσύνη του άλλου προς τα εσάς ενώ χτίζει μια σύνδεση βασισμένη στην ειλικρίνεια. Επιπλέον, μην σταυρώνετε τα άκρα σας. Δείξτε ότι έχετε όρεξη να την ακούσετε και να επικοινωνήσετε. Γέρνετε μπροστά όταν σας μιλάνε και πάρτε μια πιο ευθυτενή στάση όταν ομιλείτε εσείς! Τέλος γνέψτε 3 φορές έχοντας πλάι το κεφάλι σας και σίγουρα θα κερδίσετε την εύνοια και ίσως η γυναίκα η ίδια σας αποκαλύψει το ψέμα της.

Μην ξεχνάμε όμως ότι το σημαντικότερο είναι να μην υποπτευόμαστε οποιαδήποτε φορά τον σύντροφό μας. Πρέπει να χτίσουμε την αυτοπεποίθησή μας: ότι δηλαδή έχουμε αξία και πρέπει να πάρουμε πίσω αντίστοιχα πράγματα με αυτά που δίνουμε. Ότι δεν θα συμβιβαστούμε αλλά θα επενδύσουμε νιώθοντας την άνεση να το κάνουμε. Το τελευταίο είναι αυτό που πρέπει να μας το εκπέμψει και να μας το “βγάλει” η γυναίκα, ο άνδρας, το άτομο που θέλουμε.

Related Posts