άντρας περιποιείται τα γένια του

10 Τρόποι για να έχεις περισσότερη αυτοπεποίθηση!

by theman

Για να είσαι η κορυφαία εκδοχή του εαυτού σου πρέπει να έχεις αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση. Η αυτοπεποίθηση είναι από τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας που μπορούν να σε πάνε μπροστά σε όλους τους τομείς της ζωής σου. Η αληθινή πίστη στον εαυτό σου είναι ίσως το ισχυρότερο κίνητρο για να πετύχεις τους στόχους σου.

Για να είσαι ηγέτης του εαυτού σου πρέπει να πιστεύεις σε εσένα και τις δυνατότητες σου. Ο εαυτός σου μπορεί να είναι είτε ο χειρότερος σου εχθρός είτε ο μεγαλύτερος σου υποστηρικτής. Προσπάθησε να είσαι το δεύτερο και να μη σαμποτάρεις τον εαυτό σου καθώς αυτό είναι αυτοκαταστροφικό. Εδώ θα βρεις 10 τρόπους για να έχεις περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Οι 10 συνήθειες των ανδρών με αυτοπεποίθηση!

 

1. Προσπάθησε να έχεις συγκεκριμένους, ξεκάθαρους στόχους

χαρούμενος άντρας με γκρίζα μαλλιά

Είναι δύσκολο να έχεις αυτοπεποίθηση για κάτι που κάνεις όταν δεν νιώθεις σιγουριά για αυτό. Η ειλικρίνεια προς τον εαυτό σου σε συνδυασμό με μια βαθιά ενδοσκόπηση στα θέλω σου, θα σε κάνουν να ξεκαθαρίσεις τους στόχους σου και να δουλέψεις με σιγουριά για να τους πετύχεις. Όταν το γιατί σου είναι πολύ ισχυρό, τα εμπόδια φαντάζουν όλο και πιο ασήμαντα.

Δες επίσης: 5 Μυστικά που θα σε βοηθήσουν να χτίσεις την αυτοπεποίθησή σου!

2. Εστίασε στην λύση και όχι στο πρόβλημα

άντρας μιλάει στο τηλέφωνο

Πάντα θα υπάρχουν προκλήσεις στη ζωή σου. Αλλά το να εστιάζεις στο πρόβλημα και όχι στη λύση είναι καταστροφικό. Είναι προτιμότερο να καταναλώνεις την ενέργεια σου στο να βρίσκεις λύσεις παρά στο αναλύεις ένα πρόβλημα.

Δες επίσης: 14 Μυστικά του Bill Gates για τους στόχους ζωής και την ηγεσία!

3. Εκμεταλλεύσου τα δυνατά σημεία του χαρακτήρα σου

άντρας με σταυρωμένα τα χέρια

Όλοι έχουν θετικά και αρνητικά χαρακτηριστικά. Το να εστιάζεις όμως μόνο στις αδυναμίες σου, να τις αναλύεις και να παραπονιέσαι για αυτές είναι ανούσιο. Επικεντρώσου στα δυνατά σημεία του χαρακτήρα σου, εκμεταλλεύσου τα και χρησιμοποίησε τα για την ανάπτυξη σου.

Δες επίσης: 12 καθημερινές συνήθειες για περισσότερη αυτοπεποίθηση!

4. Fake it till you make it

άντρας με σταυρωμένα χέρια

Είναι καλό μερικές φορές να φέρεσαι σαν να έχεις ήδη πετύχει αυτό που θέλεις να πετύχεις. Αυτή η προσποίηση δεν σημαίνει απαραίτητα ότι φέρεσαι σαν κάποιος που δεν είσαι, αλλά σε βάζει νωρίτερα στο σκεπτικό που θες να αποκτήσεις.

Δες επίσης: 7 Μικροπράγματα που θα σου δώσουν θάρρος & αυτοπεποίθηση!

5. Λάβε δράση

χαρούμενος άντρας

Να θυμάσαι ότι πρέπει να έχεις ενεργητική και όχι παθητική στάση απέναντι σε ότι σου συμβαίνει. Αυτό σημαίνει ότι μερικές φορές πρέπει να πράξεις προτού βυθιστείς σε δεύτερες και τρίτες σκέψεις. Όσο πιο ενεργός είσαι τόσο πιο ισχυρός θα νιώθεις.

Δες επίσης: 8 Πράγματα που κερδίζεις αν έχεις αυτοπεποίθηση!

6. Περιποιήσου τον εαυτό σου

άντρας περιποιείται τα γένια του

Όταν δείχνεις καλά, νιώθεις και καλά. Φρόντισε να μην παραμελείς τον εαυτό σου και να σε περιποιείσαι. Όταν η εξωτερική σου εμφάνιση είναι ακριβώς όπως την θέλεις, θα νιώθεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και εσωτερικά.

Δες επίσης: 4 Life hacks για αυτοπεποίθηση στην δουλειά!

7. Να είσαι πάντα σε ετοιμότητα

ετοιμοπόλεμος άντρας

Υιοθέτησε μια νοοτροπία όπου είσαι προετοιμασμένος για τα πάντα. Συμβιβάσου με το γεγονός ότι μπορούν να συμβούν χίλια δυο πράγματα που είτε είναι στον έλεγχο σου είτε όχι μπορούν να σε επηρεάσουν. Ζήσε με το σκεπτικό ότι είσαι έτοιμος και ικανός να αντιμετωπίσεις κάθε πρόκληση.

Δες επίσης: 5 Καλύτερα βιβλία ηγεσίας που πρέπει να διαβάσεις!

8. Δώσε σημασία στη γλώσσα το σώματος

άντρας κοιτά στον καθρέφτη

Πολλές φορές η γλώσσα του σώματος μιλά πιο δυνατά από τις λέξεις. Έτσι λοιπόν όταν δε νιώθεις στα καλύτερα σου, άλλαξε τη στάση του σώματος σου. Το να ξαπλώνεις, να κουλουριάζεσαι και να καμπουριάζεις θα σε κάνει να νιώσεις ακόμα πιο αδύναμο. Αντίθετα στάσου με ψηλά τους ώμους, ψηλά το κεφάλι και έξω το στήθος. Θα νιώσεις αυτόματα πιο όμορφα και θα έχεις έτσι ένα mini boost στην αυτοπεποίθηση σου.

Δες επίσης: 16 συμβουλές για τη στάση του σώματος, που εκπέμπουν αυτοπεποίθηση!

9. Εστίασε στη θετική πλευρά των πραγμάτων

σκεπτικό ανάπτυξης

Επικεντρώσου στις επιτυχίες και όχι τις αποτυχίες σου. Όπου αφιερώνεις την ενέργεια σου δίνεις και τη περισσότερη αξία. Εστίασε στα θετικά που μπορούν να σε κάνουν χαρούμενο και όσο για τα άσχημα κράτα μόνο το μάθημα που πήρες από αυτά και προχώρα.

Δες επίσης: 4 Μυστικά για να έχεις καλή ψυχολογία!

10. Δε χρειάζεται να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους

ευτυχισμένος άντρας

Δες επίσης: Πως μπορείς να ενισχύσεις την αυτοπεποίθησή σου!

Να συγκρίνεις τον εαυτό σου μόνο με την εκδοχή του εαυτού σου που θες να γίνεις. Αυτό είναι το πιο υγιές και έτσι θα προοδεύσεις. Η δικιά σου πορεία στη ζωή είναι μοναδική, όπως και η ζωή κάθε ανθρώπου. Οι συγκρίσεις είναι εντελώς ανούσιες καθώς είναι σαν να συγκρίνεις δύο ανόμοια πράγματα.

Related Posts