αλυσίδες αυτοκινήτου

10 Πράγματα που πρέπει να έχεις πάντα στο αυτοκίνητο

by tzinav

Το αυτοκίνητο αποτελεί για πολλούς το δεύτερο σπίτι τους, ειδικά αν περνάν πολλές ώρες ταξιδεύοντας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχεις πάντα στο αυτοκίνητο σου μερικά πράγματα, είτε επειδή είναι απαραίτητα από τον ΚΟΚ είτε επειδή θα σου φανούν χρήσιμα σε έκτακτες περιστάσεις. Καλό είναι λοιπόν να είσαι προετοιμασμένος για παν ενδεχόμενο!

Σίγουρα θα σου έχει τύχει να είσαι κάπου “κολλημένος” με το αυτοκίνητο και να σου λείπουν πράγματα που θεωρούνται βασικά. Για να μη σου ξανασυμβεί κάτι τέτοιο δες 10 πράγματα που πρέπει να έχεις πάντα στο αυτοκίνητο!

Τι πρέπει να έχεις πάντα στο αυτοκίνητο σου!

 

1. Δίπλωμα οδήγησης, ασφάλεια αυτοκινήτου και άδεια αυτοκινήτου

ντουλάπι αυτοκινήτου έγγραφα

Τα έγγραφα που μπορεί να σου ζητήσουν σε οποιοδήποτε έλεγχο και πρέπει να τα έχεις πάνω σου είναι το δίπλωμα, η άδεια κυκλοφορίας και η ασφάλεια του αυτοκινήτου. Ακόμα κι αν το δίπλωμα το κουβαλάς επάνω σου φρόντισε να έχεις τα άλλα στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου ώστε να μη τα ξεχάσεις ποτέ.

2. Φαρμακείο

αυτοκίνητο κουτί απαραίτητα

Το φαρμακείο αυτοκινήτου είναι απαραίτητο για κάθε οδηγό. Απαραίτητα για το φαρμακείο σου είναι το βαμβάκι, οι γάζες, τα λευκοπλάστ, το οινόπνευμα, ο φυσιολογικός ορός, το βάμμα ιωδίου και μερικά αναλγητικά. Τοποθέτησε τα σε ένα κουτί σε σκιερό σημείο στο αυτοκίνητο σου και τσέκαρε την ημερομηνία λήξης τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Δες επίσης: Τα 7 Καλύτερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

3. Φακό- Τι πρέπει να έχεις πάντα στο αυτοκίνητο

φακός πρέπει να έχεις πάντα στο αυτοκίνητο

Επειδή ποτέ δεν ξέρεις ποια ώρα της ημέρας μπορεί να συμβεί κάποιο απρόοπτο με το αυτοκίνητο, καλό είναι να έχεις μαζί σου έναν καλό φακό. Φυσικά, και ο φακός του κινητού μπορεί να σε βολέψει αλλά δεν πειράζει να έχεις στο αυτοκίνητο έναν πιο δυνατό φακό για παν ενδεχόμενο.

4. Τρίγωνο και γιλέκο

Ένα προειδοποιητικό τρίγωνο και ένα γιλέκο είναι απαραίτητα ώστε να δουν οι υπόλοιπο οδηγοί το σταματημένο σου αυτοκίνητο σε περίπτωση κάποιου προβλήματος και να μην προκύψουν ατυχήματα.

5. Νερό- Τι πρέπει να έχεις πάντα στο αυτοκίνητο

νερό αυτοκίνητο

Ένα τουλάχιστον μπουκάλι με νερό πρέπει να υπάρχει οπωσδήποτε στο αμάξι. Ποτέ δεν ξέρεις πόση ώρα θα μείνεις στο αυτοκίνητο ή αν θα χρειαστείς κάτι να σε δροσίσει. Μάλιστα, το μπουκαλάκι θα σου φανεί χρήσιμο αν έχει τελειώσει το νερό των υαλοκαθαριστήρων.

Δες επίσης: 5 Σοβαρά λάθη που κάνουμε και φθείρουν το αυτοκίνητο μας!

6. Χαρτομάντηλα και μωρομάντηλα

Σίγουρα θα σου έχει τύχει να λερωθείς από φαγητό ή από οτιδήποτε άλλο ενώ είσαι στο αυτοκίνητο και να μην έχεις κάτι να καθαριστείς. Τα χαρτομάντηλα και τα μωρομάντηλα θα σου λύσουν αυτό το πρόβλημα γι’ αυτό φρόντισε να εφοδιαστείς μερικά για το αυτοκίνητο.

7. Φορτιστή κινητού

φορτιστής κινητού πρέπει να έχεις πάντα στο αυτοκίνητο

Αν σου συμβαίνει κι εσένα συχνά να μένεις από μπαταρία στο κινητό τότε πρέπει να έχεις ένα καλώδιο φορτιστή για το κινητό πάντα στο αυτοκίνητο σου. Έτσι, όπου κι αν είσαι μπορείς να πεταχτείς στο αυτοκίνητο και να φορτίσεις έστω κα λίγο το κινητό σου.

Δες επίσης: 6 Tips για την καλή συντήρηση του αυτοκινήτου σου!

8. Αντιολισθητικές αλυσίδες

αλυσίδες αυτοκινήτου

Οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες αν σκοπεύεις να πας μια εκδρομή σε κάποιο μέρος με ολισθηρό έδαφος. Φυσικά είναι χρήσιμες για τα χιόνια αλλά μπορούν να σε βοηθήσουν να μην κολλήσεις ακόμα και σε ένα λασπώδες έδαφος. Για το λόγο αυτό πρέπει να υπάρχουν στο πορτμπαγκάζ σου όλο το χρόνο κι όχι μόνο το χειμώνα.

9. Πυροσβεστήρα- Τι πρέπει να έχεις πάντα στο αυτοκίνητο

Είναι απαραίτητο από τη νομοθεσία να έχεις στο αυτοκίνητο σου έναν πυροσβεστήρα ώστε να αντιμετωπίσεις μια ενδεχόμενη φωτιά πριν πάρει μεγάλες διαστάσεις και κινδυνεύσεις εσύ και οι γύρω σου. Φυσικά, πρέπει ο πυροσβεστήρας να μην έχει λήξει και να είναι σε καλή κατάσταση.

10. Ρεζέρβα

Μια ρεζέρβα είναι επίσης κάτι που πρέπει να έχεις πάντα στο αυτοκίνητο σου σε περίπτωση που πάθει κάτι κάποιο από τα λάστιχα σου. Έτσι, είτε εσύ είτε κάποιος άλλος θα μπορεί να κάνει την αλλαγή ώστε να συνεχίσεις την πορεία σου.

Related Posts