20 Σημάδια ότι πετυχαίνεις στην ζωή σου ακόμα κι αν δεν το αισθάνεσαι!

by theman
freedom-epitixia

Όλοι αισθανόμαστε ότι έχουμε αποτύχει πολλές φορές. Αν και αυτό το συναίσθημα είναι φυσιολογικό να υπάρχει όταν απογοητευόμαστε από κάποιον ή από μία κατάσταση, θα πρέπει να δούμε τον εαυτό μας από μία διαφορετική οπτική γωνία. Μπορεί άλλωστε να πετυχαίνετε στην ζωή και να μην το ξέρετε!

Τις λεπτομέρειες τις αγνοούμε πολλές φορές. Λέμε για παράδειγμα: «αφού δεν έχω γίνει διευθυντής ή στέλεχος μέχρι τώρα δεν θα γίνω ποτέ», ενώ αυτή είναι μία γενικευμένη και μηδενιστική προσέγγιση. Άλλες φορές πάλι μέσα από τη σύγκριση αισθανόμαστε έτσι. Απλώς επειδή δεν έχουμε το τέλειο αυτοκίνητο ή την τέλεια δουλειά δεν σημαίνει πώς έχουμε αποτύχει. Ίσως να σημαίνει και το αντίθετο!

 

Πως θα καταλάβεις ότι πετυχαίνεις στην ζωή σου!

 

1. Οι σχέσεις σας δεν είναι όσο δραματικές ήταν κάποτε

petyxenete-sth-zoi

Το δράμα δεν σημαίνει ωριμότητα. Όσο μεγαλώνουμε πρέπει να αποκτούμε εμπειρία και ωριμότητα. Οι σχέσεις μας στο παρελθόν μπορεί να ήταν ιδιαιτέρως δραματικές αλλά αν πλέον είναι πιο ώριμες και σοβαρές σημαίνει ότι υπάρχει τεράστια πρόοδος τόσο στον χαρακτήρα όσο και τις επιλογές μας.  Δες επίσης 11 τρόπους να γίνεις ακαταμάχητος!

2. Δεν φοβάστε να ζητήσετε βοήθεια και να προσφέρετε βοήθεια

helping-hand

Το να ζητάμε βοήθεια δεν δείχνει αδυναμία. Δείχνει δύναμη. Η απομόνωση και η αποξένωση δεν βοηθάει σε τίποτα έναν άνθρωπο. Ίσα ίσα οι άνθρωποι σε ομάδες καταφέρνουν περισσότερα. Ουσιαστικά στην εποχή μας, το να ζητάμε βοήθεια δείχνει ωριμότητα.

3. Έχετε υψηλότερα standards

higher-standards

Αν δεν ανέχεστε την κακή συμπεριφορά πια από όπου κι αν προέρχεται και αν περιμένετε περισσότερα και απο τον εαυτό σας, έχετε πετύχει καλύτερη ποιότητα επιλογών και ζωής. Η επίγνωση της προσωπικής ευθύνης αλλά και η απόδοση ευθυνών σε όποιον φταίει για κάτι είναι ο δρόμος για να ξεφύγετε από τους ανθρώπους που σας «ρουφάνε την ενέργεια», ή αλλιώς τα ενεργειακά βαμπίρ που μας εμποδίζουν να ζούμε ευχάριστα.

4. Διώχνετε ότι δεν σας κάνει να αισθάνεστε καλά

keep-going-forward

Μπορεί να δείχνει εγωιστικό ή ακόμα και ναρκισσιστικό αλλά δεν είναι. Το να αγαπάει κανείς τον εαυτό του και να σέβεται τον χρόνο του διαθέτοντας τον σε πράγματα που τον βοηθούν να εξελίσσεται ή να χαλαρώνει, είναι επιτυχία! Κανείς δεν αξίζει να πέφτει ψυχολογικά και να βρίσκεται συνέχεια στην αρχή της προσπάθειας εξαιτίας άλλων!

5. Υπάρχουν στιγμές που εκτιμάτε τον εαυτό σας

kalyteres-epiloges

Το ιδανικό είναι να εκτιμάμε τον εαυτό μας πάντα. Αλλά ακόμα κι αν δεν συμβαίνει αυτό σε τέτοιο βαθμό, αν έστω έχει ξεκινήσει να συμβαίνει για κάποιες στιγμές, τότε έχετε πετύχει κάτι πολύ δύσκολο!

6. Οι αποτυχημένες προσπάθειες είναι διδακτικές

possitive-thinking

Κανένας δεν καταφέρνει 100% επιτυχία σε ότι κάνει. Δεν είναι καν ρεαλιστικό να περιμένουμε ότι τα πάντα θα είναι όπως τα θέλουμε. Η ζωή έχει και νίκες και ήττες. Για να έχουμε προσωπική ανάπτυξη πρέπει να βλέπουμε τις αποτυχίες μας σαν γνώση για κάτι καλύτερο.

7. Έχετε γύρω σας ανθρώπους που θα έκαναν τα πάντα για σας

kaloi-filoi

Αν έχετε δίπλα σας τους ανθρώπους που θα σας στηρίξουν στα δύσκολα και ξέρετε να αναγνωρίζετε ποιοι είναι μόνο λόγια, τότε έχετε πετύχει. Το να διακρίνουμε τους αερολόγους από τους πραγματικούς φίλους και συνεργάτες είναι μία ικανότητα που έχουμε αποκτήσει με πόνο. Την έχουμε όμως για πάντα.

8. Δεν παραπονιέστε πολύ

not-complaining

Δεν παραπονιέστε πλέον όσο παλιά γιατί δεν υπάρχει λόγος να παραπονεθείτε. Με εξαίρεση κάποια πολύ άσχημη εμπειρία, οτιδήποτε ζούμε στην καθημερινότητα μας, είναι απλώς βαρετό και πεζό. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι το γνωρίζουν αυτό και περνάνε τον χρόνο τους ευχαριστημένοι.

9. Μπορείτε να χαρείτε με την επιτυχία των άλλων

other-peoples-suceess

Η θετική ενέργεια πηγάζει και από την χαρά που μπορούμε να νιώσουμε με την χαρά των συνανθρώπων μας. Άλλωστε επειδή άλλοι άνθρωποι πέτυχαν δεν σημαίνει ότι εμείς αποτύχαμε!

10. Κυνηγάτε το πάθος σας

follow-your-dreams

Ξέρετε μέσα σας ότι μπορείτε να προσφέρετε κάτι στον κόσμο και κυνηγάτε τα ταλέντα σας. Δεν μένετε απαθής και αγαπάτε τα χόμπι σας και τις δραστηριότητες σας. Αυτό στην εποχή μας είναι προτέρημα!

11. Έχετε πράγματα που ανυπομονείτε να συμβούν

looking-forward

Αν δεν συμβαίνει κάτι συναρπαστικό στη ζωή σας αυτό το διάστημα το οποίο περιμένετε με ανυπομονησία, τότε μέσα σας μιζεριάζετε. Οι πετυχημένοι άνθρωποι δημιουργούν νέους στόχους συνεχώς. Ενθουσιάζονται με το κίνητρο και την έμπνευση αλλά και με τα τελικά αποτελέσματα.

12. Έχετε ήδη πετύχει τους στόχους σας

mikres-nikes

Ακόμα κι αν σε κάτι έχετε αποτύχει, η αποτυχία είναι μέρος της ζωής. Όταν μέχρι σήμερα έχετε πετύχει τους περισσότερους στόχους σας, έχετε γευτεί την νίκη και την επιτυχία. Σίγουρα οι επιτυχίες θα έρθουν ξανά.

13. Έχετε ενσυναίσθηση

ensynaisthisi-empathy

Ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να αισθανθεί τον συνάνθρωπο του, είναι νεκρός μέσα του. Η ενσυναίσθηση είναι μία ικανότητα πολύ σημαντική όχι μόνο για την κοινωνία αλλά και για την καριέρα μας και τις προσωπικές μας σχέσεις. Η αγάπη και η κατανόηση είναι βασικά στοιχεία του χαρακτήρα πολλών πετυχημένων ανθρώπων.

14. Αγαπάτε βαθιά και είστε ανοικτοί προς την αγάπη

open-to-love

Η αγάπη είναι ένα ρίσκο. Πολλοί άνθρωποι την φοβόμαστε και δεν ανοιγόμαστε προς αυτήν. Περισσότερο ο φόβος της απόρριψης και της προδοσίας μπορεί να εμποδίσει την στροφή προς την αγάπη αλλά αξίζει τον κόπο να προσπαθήσει κανείς. Αν ήδη το έχετε καταφέρει, είστε επιτυχημένοι άνθρωποι.

15. Αρνείστε να γίνετε θύμα

den-eiste-thyma

Οι πετυχημένοι άνθρωποι γνωρίζουν πώς σε καθετί που μας συμβαίνει είμαστε συνδημιουργοί. Αυτό αυτομάτως είναι ανάληψη ευθύνης. Όταν αρνούμαστε να μας ρίξουν οι κακές εμπειρίες μας κάτω, είμαστε έτοιμοι να πετύχουμε και να κερδίσουμε.

16. Δεν σας νοιάζει η γνώμη των άλλων

gnomes-twn-allwn

Γνωρίζετε πως δεν μπορείτε να τους ικανοποιήσετε όλους. Και δεν σας πειράζει αυτό. Η κοινωνία έχει standards που πολλές φορές δεν είναι ρεαλιστικά. Απλά με ειλικρίνεια προς τους άλλους και τον εαυτό μας και αγάπη σε αυτό που κάνουμε, μπορούμε να ξεπεράσουμε την όποια αρνητική άποψη.

17. Κοιτάτε πάντα την θετική πλευρά

freedom-epitixia

Η ζωή είναι γεμάτη μικρές και μεγάλες απογοητεύσεις, αν θέλουμε να το βλέπουμε έτσι. Διαφορετικά κάθε ήττα μπορεί να είναι μία νέα ευκαιρία και εμπειρία γνώσης. Τίποτα δεν είναι μάταιο αν μαθαίνουμε από αυτό.

18. Δέχεστε αυτό που δεν αλλάζει

accept-life

Υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν μπορούμε να αλλάξουμε. Το μόνο που αλλάζει είναι το πως βλέπουμε εμείς τα πράγματα. Αν μπορούμε να αλλάξουμε την δική μας άποψη για ότι συμβαίνει θα πετύχουμε ακόμα περισσότερα!

19. Αλλάζετε ότι μπορείτε

change-bad-happits

Ότι αλλαγές μπορούμε να κάνουμε προς το καλύτερο, πρέπει να τις κάνουμε. Η επιτυχία έρχεται όταν δεν είμαστε έρμαια πραγμάτων που μπορούν να βελτιωθούν, αλλά κάνουμε κάτι για αυτά. Η ανάληψη δράσης είναι ίση με την επιτυχία!

20. Νιώθετε ευτυχισμένοι

eytyxia-happyness

Ο τελικός σκοπός του ανθρώπου είναι η ευτυχία κατά τον Αριστοτέλη. Και όντως δεν υπάρχει κάτι ανώτερο για έναν άνθρωπο από το να νιώθει χαρούμενος. Η ευτυχία είναι ανεξάρτητη από το τι έχουμε. Είναι ένα συναίσθημα που χαρίζει υγεία και δίνει κίνητρο συνεχές. Είναι η επιτυχία στην ζωή που δεν συγκρίνεται με καμία άλλη! Δες επίσης 11 πράγματα που κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι στα 30!

Related Posts