διακοπές

4 Tips για να περάσεις αξέχαστα στις διακοπές σου!

by theman

Όλοι μας έχουμε ανάγκη λίγες μέρες διακοπών μέσα τη χρονιά. Το χρειαζόμαστε για να αλλάξουμε παραστάσεις, να ανανεωθούμε και να ηρεμήσουμε για λίγες μέρες από όλα τα άγχη της καθημερινότητας. Όμως, υπάρχουν κάποια πράγματα που κάνουμε στις διακοπές, τα οποία μας περιορίζουν από το να περάσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται. Για αυτό, δες παρακάτω 4 tips για να περάσεις αξέχαστα στις διακοπές σου και θα με θυμηθείς!

Τι να κάνεις να περάσεις υπέροχα στις διακοπές σου;

 

1. Άσε το κινητό στην άκρη

διακοπές με παρέα

Είναι γεγονός, πως όλοι μας, λίγο ή πολύ, εξαρτώμαστε από το κινητό μας. Έχει γίνει, πλέον, ένα με το χέρι μας και μόλις το αποχωριστούμε για λίγο νιώθουμε ανασφάλεια, έως και βαρετά. Προσπάθησε να το δεις σαν τεστ για τον εαυτό σου και δοκίμασε να το χρησιμοποιείς όσο το δυνατόν λιγότερο μπορείς. Πέρνα χρόνο με τους φίλους και την παρέα σου, πάτε βόλτες, γελάστε και διασκεδάστε και μην έχεις στο μυαλό σου να τσεκάρεις τα social media. Να είσαι σίγουρος, πως θα ευχαριστηθείς πολύ την ουσιαστική παρέα με τον κόσμο, χωρίς τις παρεμβολές από τα κινητά τηλέφωνα και τα μηνύματα.

Δες επίσης: 7 Πράγματα που πρέπει να έχει η ανδρική βαλίτσα στις διακοπές!

2. Διάλεξε τη σωστή παρέα

διακοπές

Φυσικά, κανένας μας δε θέλει να περνάει τις μέρες του με κόσμο που δεν ταιριάζει ή υπάρχουν συγκρούσεις και διαφωνίες. Για αυτό, πριν πας διακοπές, πρόσεξε καλά ποιοι θα είναι μαζί σου. Σίγουρα, θέλεις να ξεκουραστείς και να ξεσκάσεις και όχι να γεμίζεις τις ελεύθερες μέρες σου με τοξικότητα και αρνητισμό. Άλλωστε, εάν ξέρεις ήδη από πριν ότι με κάποια άτομα δεν ταιριάζετε και πολύ, γιατί να επιλέξεις να πας μαζί τους μια εκδρομή; Καλύτερα μόνος σου, που λέει ο λόγος! Εάν δε, επιλέξεις να πας διακοπές με τη σύντροφο σου, με την οποία τσακώνεστε όλη την ώρα, ε τότε να μάθεις να επιλέγεις πιο σοφά την επόμενη φορά.

Δες επίσης: 4 Tips για τις πρώτες διακοπές με την κοπέλα σου

3. Διάβασε ένα βιβλίο

βιβλίο στις διακοπές

Πάντα μας έλεγαν οι γονείς μας πόσο σημαντικό είναι να διαβάζουμε και κανένα βιβλίο μπας και ξεστραβωθούμε. Πόσοι από εμάς, όμως, το κάνουμε ακόμα; Η απάντηση είναι ελάχιστοι. Άλλοι γιατί βαριούνται και άλλοι γιατί δεν έχουν χρόνο. Στις διακοπές, όμως, που ο χρόνος είναι απεριόριστος ποια είναι η δικαιολογία σου; Πάρε ένα οποιοδήποτε βιβλίο μαζί σου και διάβαζε από λίγο. κάθε μέρα. Στην παραλία, πριν κοιμηθείς, στο πλοίο. Ποτέ δεν ξέρεις εάν θα σου αρέσει!

Δες επίσης: Διακοπές με φίλους και σχέση, δες τι να κάνεις για να μην τσακωθείς!

4. Αυτονομήσου

καλοκαιρινές διακοπέ

Δες επίσης: 4 Συμβουλές για να απολαύσεις στο μέγιστο τις μέρες των διακοπών σου!

Όσο και αν πεθαίνεις, για να κάνεις τα χατήρια των γύρω σου, αυτές οι μέρες είναι για τον εαυτό σου. Πρέπει να προσπαθήσεις να περάσεις εσύ καλά και όχι πρώτα οι υπόλοιποι. Για αυτό, λοιπόν η λέξη είναι “αυτονομία“. Για παράδειγμα, εάν οι υπόλοιποι δε θέλουν να πάνε στην παραλία που σκεφτόσουν μέρες τώρα, δεν πειράζει, πήγαινε μόνος σου. Ή αν θέλεις να βγεις για ποτό, ενώ οι υπόλοιποι είναι κουρασμένοι, τότε πάρε τους δρόμους και γνώρισε νέο κόσμο.

Related Posts