χαμογελαστός άντρας τονώσεις την καριέρα

Πως να βελτιωθείς επαγγελματικά!

by tzinav

Το να έχεις μια δουλειά που αγαπάς, που σε γεμίζει και που σε ολοκληρώνει ως άνθρωπο είναι κάτι που όλοι έχουμε ανάγκη. Αν θέλεις λοιπόν να έχεις μια καριέρα που συνεχώς ανεβαίνει και να ανελίσσεσαι τότε χρειάζεται σίγουρα πολλή δουλειά και ίσως μερικές θυσίες. Αν είσαι σε μια φάση που νιώθεις βαλτωμένος τότε μπορείς να τονώσεις την καριέρα σου με μερικούς απλούς τρόπους!

Η καριέρα είναι το σύνολο των γνώσεων, των ικανοτήτων και των γνωριμιών που έχεις αποκτήσει από την εκπαίδευση ή τις προηγούμενες επαγγελματικές σου εμπειρίες. Κι επειδή λοιπόν στόχος των περισσότερων είναι να ανεβαίνουν προς τα πάνω, δες 5 συμβουλές για να τονώσεις την καριέρα σου!

5 Συμβουλές για να τονώσεις την καριέρα σου!

 

1. Ζήτα feedback

άντρες κοστούμια μιλάνε

Το να θέλεις να βελτιώνεσαι συνεχώς είναι απαραίτητο για να ανελιχθείς. Και για να γίνεις καλύτερος σίγουρα χρειάζεται να δεις τα δυνατά αλλά και τα αδύνατα σημεία σου. Έτσι, το να ζητάς feedback από άτομα στο επαγγελματικό περιβάλλον σου που εμπιστεύεσαι θα σε κάνει καλύτερο. Για παράδειγμα, μετά από μια παρουσίαση ζήτα τη γνώμη των συναδέλφων σου. Μέσα από αυτή την ανταλλαγή απόψεων θα βελτιωθείς. Ακόμα, είναι εξίσου σημαντικό να μπορείς να ζητάς βοήθεια όταν το χρειάζεσαι.

Δες επίσης: 7 Τρόποι για να γίνεις παραγωγικός στη δουλειά!

2. Διάβασε για τον κλάδο σου- Πως να τονώσεις την καριέρα σου

άντρας πίνει καφέ κάθεται λαπ τοπ

Το να έχεις βαθύτερο ενδιαφέρον για τον κλάδο στον οποίο εργάζεσαι είναι πολύ σημαντικό. Έτσι, πρέπει να ενημερώνεσαι για τις τάσεις, τα νέα και τις αλλαγές στον ευρύτερο κλάδο αν θέλεις πραγματικά να ξεχωρίσεις. Εξάλλου, σήμερα το να ενημερώνεσαι δεν είναι και τόσο δύσκολο, αφού υπάρχουν άπειροι τρόποι. Με τον τρόπο αυτό θα γίνεις βαθύτερος γνώστης του αντικειμένου σου και σίγουρα κάτι τέτοιο θα αποφέρει καρπούς στην καριέρα σου!

Δες επίσης: 4 Σεμινάρια για να βγάλεις χρήματα άμεσα!

3. Δικτυώσου- Πως να τονώσεις την καριέρα σου

επαγγελματίες μιλάνε τονώσεις την καριέρα

Το να αποκτήσεις σημαντικές για το επάγγελμα σου γνωριμίες είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να ενισχύσεις το επαγγελματικό σου προφίλ. Το όνομα που έχεις στην αγορά εξάλλου είναι ένα από τα σημαντικότερα αποκτήματα σου. Φρόντισε λοιπόν να παρευρίσκεσαι σε εκθέσεις, σεμινάρια, συνέδρια ή όπου αλλού μπορείς να συναντήσεις ανθρώπους του κλάδου σου, ακόμα κι αν δεν είναι άκρως απαραίτητο για τη δουλειά που έχεις τώρα. Επιπλέον, το να φτιάξεις ένα καλό δίκτυο στο Linkedin είναι επίσης σημαντικό.

Δες επίσης: 7 Λάθη δεν πρέπει να κάνεις στο βιογραφικό σημείωμα!

4. Ξεπέρασε την αναβλητικότητα- Πως να τονώσεις την καριέρα σου

χαμογελαστός άντρας τονώσεις την καριέρα

Η αναβλητικότητα είναι ένα χαρακτηριστικό που πολλοί εργατικοί άνθρωποι έχουν. Ενώ λοιπόν η αναβλητικότητα είναι συχνά συνδεδεμένη με τεμπελιά στην πραγματικότητα συναντάται περισσότερο σε τελειομανείς ανθρώπους. Αν λοιπόν κι εσύ ανήκεις σε αυτή την κατηγορία τότε πρέπει να ξεπεράσεις την τάση που έχεις να αφήνεις τα πράγματα για την επόμενη μέρα.

Δες επίσης: 7 Έξυπνες συμβουλές για να κερδίσεις περισσότερο χρόνο!

5. Εξάσκησε τη συναισθηματική σου νοημοσύνη

νέοι στο γραφείο μιλάνε

Το να είσαι κοινωνικά έξυπνος είναι ένα τεράστιο προσόν, τόσο για την προσωπική όσο και για την επαγγελματική σου εξέλιξη. Πρέπει λοιπόν να δουλέψεις την συναισθηματική νοημοσύνη σου. Για παράδειγμα, αν είσαι από τη φύση σου άνθρωπος που μιλάει έντονα ή απότομα τότε αυτό είναι κάτι που πρέπει να δουλέψεις αν θέλεις να ανέβεις επαγγελματικά. Είναι ακόμα σημαντικό να ακούς τους συνάδελφους σου και να διαθέτεις υπομονή, ψυχραιμία και να ελέγχεις τις συναισθηματικές σου διακυμάνσεις.

Related Posts