oloklirosi stoxou

6 Χαρακτηριστικές συνήθειες των επιτυχημένων ανθρώπων!

by theman

Μπορεί πολλές φορές να έχεις απορήσει πώς τα καταφέρνουν άνθρωποι γύρω σου να προχωράνε και να πετυχαίνουν τους στόχους τους. Η απάντηση βρίσκεται στις χαρακτηριστικές συνήθειες τους.  Οι συνήθειες αυτές ωστόσο δεν είναι απλά μια ρουτίνα αλλά ακολουθούνται από ένα συγκεκριμένο τρόπο σκέψης. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που έχουν καταφέρει πολλά και μακράς διάρκειας επιτεύγματα είναι προσηλωμένοι στον στόχο τους και κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να τα καταφέρουν.

Αν έχεις αναρωτηθεί και εσύ όπως και εγώ τι κάνει κάποιον να ξεχωρίζει, παρακάτω θα δούμε σημεία που  μπορούμε να αλλάξουμε στην καθημερινότητα μας ώστε να πλησιάσουμε τον στόχο πιο εύκολα και αποτελεσματικά. Επειδή όμως χρειάζεται δουλειά και επιμονή, προσωπικά προσπάθησα να βάλω καθημερινό στόχο να ακολουθώ αυτές τις συνήθειες βελτιώνοντας την μέρα και την απόδοση μου.

Τι κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι

 

Ολοκληρώνουν τα σχέδια τους

oloklirosi stoxou

Ψυχολόγοι και ερευνητές υποστηρίζουν ότι το να έχουμε μία ή και παραπάνω ενδιαφέρουσες ιδέες δεν σημαίνει και δεν μας προσφέρει απολύτως τίποτα. Το κλειδί της επιτυχίας είναι στην υλοποίηση και στην ολοκλήρωση των στόχων μας. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι γνωρίζουν πολύ καλά ότι πρέπει να αναλάβουν δράση και όχι μόνο να κάνουν πλάνα και σχέδια. Στη διαδικασία αυτή δεν υπάρχουν δικαιολογίες για να μην κάνουμε κάτι. Αντίθετα πρέπει να κοιτάζουμε κατάματα αυτό που θέλουμε, να οργανώνουμε τα βήματα και στη συνέχεια να αξιολογούμε τα αποτελέσματα ώστε να ολοκληρώσουμε τα σχέδια μας.

Λένε όχι

na les oxi

Ένα από τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε είναι να λέμε συνέχεια ναι με σκοπό να ευχαριστήσουμε τους πάντες γύρω μας. Η ανάγκη αυτή ωστόσο δεν μας προσφέρει τίποτα και σε πολλές περιπτώσεις μας στερεί ευκαιρίες. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι ξέρουν λοιπόν να λένε όχι επειδή γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο χρόνος τους είναι πολύτιμος. Θα παρατηρήσεις και εσύ ότι είναι πάντα απασχολημένοι αλλά κυρίως είναι απασχολημένοι με τις σωστές δραστηριότητες. Δραστηριότητες που μπορούν να τους προσφέρουν περαιτέρω προοπτικές ανάπτυξης και νέους ορίζοντες.

Δες επίσης: 4 Tips για να μένεις θετικός και αισιόδοξος κάθε μέρα!

Είναι παθιασμένοι

douleia me pathos

Το πάθος για ένα σκοπό είναι κινητήρια δύναμη που εκτός από επιτυχία μπορεί να μας εξασφαλίσει και την ευτυχία μας. Αν ασχολείσαι με κάτι που σε παθιάζει και σε ενδιαφέρει δίνεσαι ολοκληρωτικά και είσαι συνεχώς σε εγρήγορση ώστε να πετύχεις τον τελικό σου στόχο. Το πάθος μας είναι μέσα μας, αρκεί να το ανακαλύψουμε. Ακόμα και η καθημερινή προσωπική μας βελτίωση, η συνεχής εκμάθηση, η αυτοκριτική αποτελούν καθημερινές δραστηριότητες με τις οποίες μπορούμε να παθιαστούμε ώστε να γινόμαστε μέρα με τη μέρα καλύτεροι.

Είναι ρεαλιστές

realistikoi stoxoi

Θέτοντας ρεαλιστικούς στόχους και προσδοκίες μπορούμε πιο εύκολα να είμαστε προετοιμασμένοι και οργανωμένοι. Φυσικά και επιβάλλεται να στοχεύουμε ψηλά, υπάρχει όμως μεγάλος δρόμος να διανύσουμε. Για να μπορούμε να ολοκληρώσουμε τους στόχους μας και να είμαστε ψυχικά υγιείς και ήρεμοι αρκεί να βάζουμε καθημερινά ρεαλιστικούς στόχους, να ολοκληρώνουμε τα σχέδια μας και να συνεχίζουμε παρακάτω. Βήμα βήμα η επιτυχία θα έρθει στα χέρια σου.

Μπορείς να δεις επίσης: 5 Φράσεις που λένε καθημερινά οι επιτυχημένοι άνθρωποι!

Προσέχουν την υγεία τους

igieini diatrofi

Όσο περίεργο και αν ακούγεται υπάρχει άμεση σύνδεση με την επιτυχία, την ευτυχία και την υγεία μας. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι εντάσσουν στην καθημερινότητα τους έναν καλό ύπνο που μειώνει το στρες και βοηθάει στην συγκέντρωση, ακολουθούν μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή και γυμνάζονται τακτικά ώστε να διατηρήσουν την ενέργεια τους και την φυσική τους ευεξία. Οι παραπάνω συνήθειες έχει αποδειχτεί από πολλές έρευνες ότι συμβάλλουν σημαντικά στην επιτυχία αλλά και την ευτυχία μας.

Ζουν στο παρόν

zhse sto paron

Οι επιτυχημένοι ανθρώποι δεν καθορίζονται από αυτά που έκαναν ή δεν έκαναν στο παρελθόν. Αποδέχονται την μέχρι τώρα πορεία τους, μαθαίνουν από αυτήν, ωστόσο ζουν στο παρόν και σχεδιάζουν το μέλλον. Η επιθυμία τους να κερδίσουν και να βγουν νικητές ξεπερνά το φόβο τους για την αποτυχία και λάθη που μπορεί να είχανε κάνει στο παρελθόν. Κοιτάζοντας το παρελθόν το μόνο που έχουμε να κερδίσουμε είναι το να μάθουμε από τα λάθη μας και να αλλάζουμε πορεία. Αν θέλεις να εξασκηθείς δες επίσης: 5 Ασκήσεις για να εκπαιδεύσεις το μυαλό σου για την ευτυχία & την επιτυχία!

Αν υιοθετήσεις και εσύ τέτοιες συνήθειες και τις εντάξεις στην καθημερινότητα σου θα δεις ότι η ευτυχία και η επιτυχία βρίσκονται στο χέρι σου. Είναι τόσο αναζωογονητικό να νιώθουμε καλά με τις πράξεις μας και τα επιτεύγματα μας. Χρειάζεται επιμονή, υπομονή και οργάνωση για να μπορούμε να προχωρήσουμε παραπέρα. Ωστόσο δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να αισθάνεσαι περήφανος και ικανοποιημένος από τον εαυτό σου.

Related Posts