καθαριότητα αυτοκινήτου

7 Βήματα για σωστή καθαριότητα αυτοκινήτου

by theman

Οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητο για την καθημερινή μας μετακίνηση στη δουλειά ή σε άλλες εξωτερικές υποχρεώσεις. Ακόμη, πολλές φορές το επιλέγουμε για οδικά ταξίδια. Είναι αλήθεια πως βολεύει πολύ και είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για την καθημερινότητα. Ακόμα και αν είσαι προσεκτικός μέσα στο αυτοκίνητο, η συχνή χρήση θα οδηγήσει στο να λερωθεί αργά ή γρήγορα. Έτσι, η καθαριότητα αυτοκινήτου είναι μέρος των υποχρεώσεων σου και πρέπει να γίνεται συχνά!

Εάν θέλεις να μάθεις πως να κάνεις την σωστή και ολοκληρωμένη καθαριότητα αυτοκινήτου, τότε διάβασε παρακάτω. Δες ποια είναι τα 7 βήματα για σωστή καθαριότητα αυτοκινήτου! 

Δες πως να κάνεις ολοκληρωμένη καθαριότητα αυτοκινήτου!

1. Ξεκίνα με τα σκουπίδια

σκουπίδια

Τα σκουπίδια συμβάλλουν έντονα στο μα φαίνεται λερωμένο το αυτοκίνητο. Μια καλή αρχή για την καθαριότητα αυτοκινήτου είναι να μαζέψεις τα μεγάλα και ορατά σκουπίδια. Άδειασε το τασάκι, πιθανά πορτάκια, ανάμεσα από τα καθίσματα. Κατευθείαν, θα δείξει πιο καθαρό.

Δες επίσης : 5 Σοβαρά λάθη που κάνουμε και φθείρουν το αυτοκίνητο μας!

2. Αφαίρεσε τα πατάκια

πατάκια

Το δεύτερο βήμα είναι να αφαιρέσεις τα πατάκια. Βγάλε τα, τίναξε τα πολύ καλά και πλύνε τα. Χρησιμοποίησε ένα ήπιο απορρυπαντικό ή σαπούνι για τα πιάτα και τρίψε μαλακά με ειδική βούρτσα για χαλιά. Ξέπλυνε τα καλά με άφθονο νερό και άσε τα να στεγνώσουν.  Αυτά, σε μερικές ώρες θα έχουν στεγνώσει οπότε σε συμφέρει πολύ να τα πλύνεις.

Δες επίσης : Συμβουλές για την περιποίηση του αυτοκινήτου σου!

3. Βάλε σκούπα

σκούπα αυτοκίνητο

Αφού αφαιρέσεις τα πατάκια και τα πλύνεις καλά, σειρά έχει η ηλεκτρική σκούπα. Η ηλεκτρική σκούπα κάνει θαύματα μέσα στο αυτοκίνητο και θα συμβάλλει εξαιρετικά στην καθαριότητα αυτοκινήτου. Σκούπισε αρχικά όλα τα καθίσματα. Από πάνω μέχρι κάτω, ανάμεσα καθώς και μέσα στις τσέπες των καθισμάτων. Ύστερα, συνέχισε στην περιοχή των ποδιών. Προσπάθησε να δώσεις έμφαση σε κάθε λεπτομέρεια. Αν χρειαστεί, χρησιμοποίησε και το λεπτό ανταλλακτικό της σκούπας.

Δες επίσης : 7 Συμβουλές για καλύτερο πλύσιμο του αυτοκινήτου!

4. Καθάρισε τις λεπτομέρειες

καθάρισμα ταμπλό

Με ένα νωπό πανάκι μικροϊνών, καθάρισε τα υπόλοιπα μέρη του αυτοκινήτου. Το τιμόνι, το χειρόφρενο, το λεβιέ των ταχυτήτων, το παρμπρίζ, τα χερούλια των πορτών εσωτερικά. Ακόμα και αυτά, θα κάνουν το αυτοκίνητο ακόμα πιο καθαρό.

Δες επίσης : Αφαίρεσε τους λεκέδες από τα καθίσματα αυτοκινήτου!

5. Καθάρισε τα τζάμια

καθάρισμα τζαμιών

Τόσο για αισθητικούς λόγους, όσο και για λόγους πρακτικούς, τα τζάμια είναι απαραίτητο να καθαριστούν. Με ένα ειδικό σπρέι για τα τζάμια, πέρασε κάθε επιφάνεια. Μπροστά, πίσω τζάμι, τζάμια παραθύρων, πλαϊνοί καθρέπτες, καθρέπτης για πίσω. Και αφού καθάρισες εσωτερικά τα τζάμια, ρίξε και ένα πέρασμα από την εξωτερική τους πλευρά για να κάνεις ολοκληρωμένη δουλειά!

Δες επίσης : Πως να καθαρίσεις εύκολα το αυτοκίνητο σου!

6. Μην ξεχάσεις το στήριγμα των ποτηριών

καθάρισμα βάσης ποτηριού

Πολλά αυτοκίνητα – σχεδόν τα περισσότερα – έχουν βάση για τα ποτήρια. Αυτή η βάση είναι μια καλή κρυψώνα για ψίχουλα, σκόνη ή άλλα σκουπιδάκια. Μπορείς να κάνεις ένα γρήγορο πέρασμα τη βάση αυτή με την ηλεκτρική σκούπα για να φύγουν τα πολλά πολλά. Ύστερα, με μια μπατονέτα καθάρισε τις εσοχές και ολοκλήρωσε με ένα νωπό πανάκι. Άλλες τέτοιες κρυψώνες είναι οι “τσέπες”  στις πόρτες, γύρω και κάτω από το χειρόφρενο και το ντουλαπάκι.

7. Φρόντισε τους λεκέδες

λεκέδες κάθισμα

Είναι πολύ πιθανό, αν έχεις υφασμάτινα καθίσματα, να έχουν δημιουργηθεί δύσκολοι λεκέδες. Μιας και έχεις μπει στη διαδικασία για ολοκληρωμένη καθαριότητα αυτοκινήτου, επέμεινε λίγο παραπάνω στους δύσκολους αυτούς λεκέδες. Σε ένα μπουκάλι σπρέι, βάλε 2 ποτήρια νερό, 1 ποτήρι ξύδι και 1 κουταλιά σαπούνι πιάτων. Ανακάτεψε καλά και ψεκάστε τους λεκέδες. Άσε το διάλυμα πάνω για 15-20 λεπτά και ύστερα καθάρισε τρίβοντας με ένα καθαρό στεγνό πανάκι.

Είναι λογικό να περνάς χρόνο στο αυτοκίνητο σου και γι’ αυτό είναι λογικό κάποια στιγμή να βρωμίζει. Περιποιήσου το και χάρισε του την καθαριότητα αυτοκινήτου που του χρειάζεται. Δες εδώ εύκολα βήματα για να πετύχεις το πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

Related Posts