Οι πιο εμπνευστικές βιογραφίες διάσημων που πρέπει να διαβάσεις!

by theman
apple cofounder

Λίγα μπορούν να σε εκπαιδεύσουν τόσο όσο ένα καλό βιβλίο –  ή ακόμα καλύτερα, πολλά καλά βιβλία! Ένα από αυτά είναι και οι εμπειρίες ζωής ενός ανθρώπου που αξίζει να πάρεις παράδειγμα από αυτές. Συνδυάστε αυτά τα δύο και… βουαλά! Έχετε βιογραφίες που δεν μπορείτε να αφήσετε κάτω ούτε για μια στιγμή.

Το να διαβάζεις για τη ζωή ενός ατόμου που θαυμάζεις και θεωρείς πρότυπο είναι κάτι απίστευτα γοητευτικό αλλά και ωφέλιμο. Πολλές φορές μάλιστα, θα δείτε ότι οι σκέψεις και οι ανησυχίες που εκφράσουν αυτά τα άτομα δε διαφέρουν σε τίποτα από τις δικές σας… Πάμε λοιπόν να δούμε μερικές από τις καλύτερες βιογραφίες που αξίζει να διαβάσετε!

Βιογραφίες που αξίζουν να διαβαστούν!

 

1. Pour your heart into it: How Starbucks Built a Company One Cup at a Time – Howard Schultz

biografia starbucks

Η ιστορία μιας μικρής καφετέριας στο Σιάτλ των ΗΠΑ, ενός άντρα που ονειρευόταν κάτι περισσότερο και της ανέλιξης μιας τεράστιας αλυσίδας καταστημάτων παγκοσμίως. Αυτό το βιβλίο δεν είναι απλώς μια βιογραφία, αλλά περιλαμβάνει και τις βασικές αρχές με τις οποίες ο Schultz, ιδρυτής και διευθυντής των Starbucks κατάφερε να χτίσει την επιχείρησή του.

2. On Writing: Α Memoir of the Craft – Stephen King

ataka stephen

Ένας από τους πιο πετυχημένους συγγραφείς όλων των εποχών και προσωπικά πολύ αγαπημένος, ο King μοιράζεται μαζί μας την πορεία της ζωής του και το πώς έφτασε να είναι τόσο επιτυχημένος. Επιπλέον, μας καθοδηγεί στο πώς να εξοικειωθούμε κι εμείς με τη συγγραφή και να καταφέρουμε να διηγηθούμε μέσα από τη δική μας πένα τις πιο ευφάνταστες ιστορίες!

3. Long Walk to Freedom – Nelson Mandela

gnomiko nelson

Η σημαντική ιστορία ενός ακτιβιστή και που αντιστάθηκε στο ρατσισμό, την καταπίεση και τη σκλαβιά εις βάρος των μαύρων. Η αποτύπωση των εμπειριών της σύλληψης και της φυλάκισής του, της επανάστασης και τελικά του δρόμου προς τη νίκη, σε ένα βιβλίο ενός πολιτικού ηγέτη που θα αγαπήσετε για τη σοφία του και την αντίσταση του στην αδικία.

4. Steve Jobs – Walter Isaacson

gnwmikon steve

Η ιστορία του συνιδρυτή της Apple, ο οποίος έμελλε να θαυμαστεί και να γίνει είδωλο των επιχειρηματιών αλλά και πολλών κοινών ανθρώπων. Είναι βασισμένο σε μια περίοδο τριών χρόνων, όπου ο Isaacson έλαβε δεκάδεις συνεντεύξεις από τον Jobs και τους ανθρώπους του στενού του κύκλου. Θα ενθουσιαστείτε με την ιστορία του ανθρώπου που απολύθηκε από την ίδια του την εταιρεία και προσλήφθηκε ξανά για να την αναστήσει.

5. Born Standing Up: A Comic’s Life – Steve Martin

comedian star

Η ιστορία του θρυλικού κωμικού ξεκινάει από την παιδική του ηλικία διδάσκοντάς μας την αξία των θυσιών, της επιμονής και της εργατικότητας. Συνεχίζεται με την πορεία του ως εργαζόμενος στη Disneyland και τελικά με την ανέλιξή του στο χώρο της ηθοποιίας. Είναι μια όμορφη ιστορία και θα σας αρέσει ιδιαίτερα αν ασχολείστε με την υποκριτική ή το performing γενικότερα.

Δες επίσης: 5 βιβλία που πρέπει να διαβάσεις αν θέλεις να γίνεις εκατομμυριούχος!

Ο καθένας στο αντικείμενό του, αυτοί οι άνθρωποι κατάφεραν να γίνουν πρότυπο για χιλιάδες, ίσως και εκατομμύρια άτομα. Αξίζει να δείτε πώς έφτασαν εκεί που έφτασαν, διότι όπως έχουμε πει και εδώ, κανένας δεν έφτασε στην επιτυχία και στην ολοκλήρωση χωρίς να περάσει πρώτα από εμπόδια και αποτυχίες.

Related Posts