antas sikwnei polla vari

5 Λάθη που ευθύνονται για τη στασιμότητα στη μυική μάζα!

by theman

Ο άντρας που του αρέσει να γυμνάζεται, αδημονεί συνήθως για τα αποτελέσματα που θα του επιφέρει η γυμναστική. Εάν θέλεις να αυξήσεις την μυική μάζα σου, πρέπει να αποφύγεις τα 5 συνηθέστερα λάθη που οι περισσότεροι κάνουν και θα δεις την απόδοση σου να εκτοξεύεται και τα αποτελέσματα να είναι εμφανώς πιο εντυπωσιακά.

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου η επιθυμία δεν συναντά την πραγματικότητα, αλλά εμείς θα μιλήσουμε για ρεαλιστικούς στόχους και πως να τους κατακτήσεις χωρίς να επιβαρύνεις τον οργανισμό σου.

Τα 5 συνηθέστερα λάθη που σου στερούν την αύξηση της μυικής σου μάζας!

 

1) Επαναληπτικές ασκήσεις

agori sikwnei bari

Το να παραμένεις στον ίδιο αριθμό επαναληπτικών ασκήσεων είναι από τα συνηθέστερα λάθη στο οποίο μπορεί κάποιος αρχάριος να υποπέσει. Αυτό σου στερεί την αύξηση της μυικής μάζας, καθώς εάν προπονείσαι πολύ σκληρά από την αρχή, αυτό μπορεί να αποδειχθεί μέγα λάθος αφού μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό και στην ελλιπή ικανότητα να χτίσεις τους μύες σου. Εάν πάλι προπονείσαι πολύ ελαφρά από την αρχή και παραμείνεις σε αυτό το ρυθμό, οι μύες σου θα σταματήσουν να αυξάνονται αφού θα έχουν πάρει το μήνυμα της στασιμότητας.

Τι να κάνεις: Ξεκίνα με μία ελαφριά άσκηση σε νορμάλ ρυθμούς για την πρώτη εβδομάδα. Σταδιακά πρόσθεσε 5-10 επαναλήψεις, κάθε εβδομάδα, ανάλογα τις αντοχές σου και θα δεις τα αποτελέσματα να διακρίνονται με σταθερό και σωστό ρυθμό. Μπορείς να δεις ακόμη 5 Τρόποι για να αποκτήσει ένας αδύνατος άντρας μυική μάζα!

2) Προπόνηση

antras sikwnei polla vari

Η σκληρή προπόνηση από το ξεκίνημα, μόνο αρνητικά μπορεί να επιφέρει. Το σώμα σου, παίρνει μηνύματα υπερκόπωσης και σταματά να ανταποκρίνεται όπως πριν. Ακόμη, το συχνότερο λάθος που πολλοί κάνουν,  είναι πως όταν ξεκινούν την προπόνηση για μερικές ημέρες και δεν βλέπουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα, τα παρατάνε.

Τι να κάνεις: Η σωστή προπόνηση που θα σου δώσει κίνητρο και στόχους να επιτύχεις το σκοπό σου, χρειάζεται επιμονή και ακόμη περισσότερη υπομονή. Μόνο έτσι θα αποκτήσεις το σώμα που θέλεις χωρίς στερήσεις και με αποτέλεσμα που θα σε δικαιώσει. Προσπάθησε να κατεβάσεις ρυθμούς στην αρχή της προπόνησης σου, με αρκετό ζέσταμα, και έπειτα να ανεβάσεις ρυθμούς για να δώσεις στο σώμα σου την ενέργεια και την ώθηση που χρειάζεται. Μπορείς να δεις εδώ 17 Ασκήσεις stretching που κάθε άντρας πρέπει να γνωρίζει!

3) Μυικοί πόνοι

antras me miikous ponous

Ακόμα ένας λόγος για να τα παρατήσεις, είναι οι μυικοί πόνοι που προκύπτουν τις πρώτες ημέρες. Η κόπωση, η αλλαγή στη διάθεση, ο κίνδυνος τραυματισμού και οι πόνοι των μυών, συνθέτουν μια εικόνα αποφυγής για τους αρχάριους.

Τι να κάνεις: Η ανάπαυση είναι σημαντική για όλους, ειδικά για εκείνους που αθλούνται συστηματικά. Εάν ξεκινήσεις με αργούς ρυθμούς, μειώνεται κατά πολύ το ποσοστό τραυματισμού ή καταπόνησης των μυών. Εφόσον νιώσεις πόνους στου μύες σου, πρέπει να αφιερώσεις κάποιες μέρες ξεκούρασης στο σώμα σου και να επανέλθεις με συντηρητικές επαναληπτικές ασκήσεις. Σιγά σιγά θα αυξήσεις τους ρυθμούς σου.

4) Αεροβική άσκηση

antras sto gymnasthrio

Η αεροβική άσκηση μπορεί να σου φανεί εξαιρετικά χρήσιμη στο ξεκίνημα της γυμναστικής, αλλά εάν στόχος σου είναι να κερδίσεις μυική μάζα, πρέπει σταδιακά να την ελαττώσεις και να επικεντρωθείς λίγο παραπάνω στα βάρη που σηκώνεις.

Τι να κάνεις: Περιόρισε τη συχνότητα των αεροβικών ασκήσεων, εμμένοντας σε μέτρια απόδοση. Ξεκίνα με ένα ζέσταμα των είκοσι λεπτών και έπειτα δώσε έμφαση στα βάρη που είναι αυτά που σε ενδιαφέρουν περισσότερο.

5) Ασυνέπεια στα βάρη

antas sikwnei polla vari

Το να ξεκινάς με ζήλο τις προπονήσεις σου και να φτάνεις σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο, είναι το ζητούμενο. Αλλά εάν σταματήσεις να προπονείσαι με συνέπεια, αυτό θα φανεί στην αντοχή σου και στο πόσο εύκολα θα κουράζεσαι.

Τι να κάνεις: Βάλε ένα ρεαλιστικό στόχο και επικεντρώσου επάνω του. Προπονήσου 2-3 φορές τη εβδομάδα, που θεωρείται επαρκής συχνότητα και δώσε βάση στο κίνητρό σου που θα σε παρακινεί και θα σε ενθουσιάζει.

Η αύξηση στη μυϊκή μάζα, είναι κάτι που απασχολεί πολλούς άντρες και βλέπουμε ότι με συνέπεια και ρεαλιστικούς στόχους μπορείς να πετύχεις το σκοπό σου.

Related Posts