psomi olikis poikilia

5 Υγιεινά τρόφιμα που τρως και μπορεί να κρύβουν παγίδες!

by theman

Ζούμε σε μια εποχή όπου μπορούμε εύκολα να μάθουμε για υγιεινά τρόφιμα και τι να αποφύγουμε. Ωστόσο πρέπει να προσέχουμε πολύ καθώς πολλές φορές πίσω από την υγιή ταμπέλα που δίνουν όλοι στα τρόφιμα, κρύβονται παγίδες. Και ξαφνικά καταλήγεις να μένεις στάσιμος αν και έχεις αλλάξει προς το θετικό την διατροφή σου.

Δες τώρα ποια υγιεινά τρόφιμα μπορεί να κρύβουν παγίδες!

Με έχουν ρωτήσει αρκετές φορές ασκούμενοι μου γιατί μένουν στάσιμοι αν και έχουν αλλάξει όλα τα κακά τρόφιμα με υγιεινά. Τους κάνω την εξής ερώτηση, τα συστατικά και την συσκευασία την διαβάζεις; Οι περισσότεροι απαντάνε όχι. Σχεδόν όλες τις φορές τα συστατικά αποκαλύπτουν το πόσο υγιεινό είναι κάτι. Θέλετε και άλλα διατροφικά tips; Δείτε επίσης: 5 Τροφές που θα σε βοηθήσουν χάσεις κιλά!

1. Δημητριακά

bol dimitriaka me frouta

Έχουν κυκλοφορήσει ένα σωρό δημητριακά γύρω από την υγιεινή διατροφή. Χρησιμοποιούν όρους και λέξεις από το fitness για να πείσουν ότι είναι υγιεινά. Και δουλεύει. Όχι μόνο τα απλά δημητριακά άλλα και είδη όπως η βρώμη και η granola. Όμως αυτό που δεν λένε μερικά είναι ότι κρύβουν συνήθως μεγάλες ποσότητες ζάχαρης για να είναι νόστιμα. Για να μην πέσετε θύμα της διαφήμισης του προϊόντος διαβάστε καλά τα συστατικά. Προσπαθήστε να επιλέξετε με κριτήριο την χαμηλή ποσότητα ζάχαρης.

2. Ψωμί

psomi olikis poikilia

Ξέρουμε όλοι ότι το λευκό ψωμί δεν είναι σύμμαχος της διατροφής μας. Ωστόσο εμπιστευόμαστε με κλειστά μάτια το ψωμί ολικής αλέσεως και διάφορα παρόμοια είδη. Ξέρετε όμως ότι πολλά ψωμιά έχουν προστιθέμενη ζάχαρη ή γλυκαντικά. Επίσης μια άλλη παγίδα που συμβαίνει και σε πολλά προϊόντα από το εξωτερικό είναι χρησιμοποιούν μελάσα για να πετύχουν το καφέ χρώμα. Εδώ είναι λίγο δυσκολότερο μερικές φορές να το ανακαλύψουμε κυρίως με το μάτι για αυτό θέλει καλό διάβασμα των συστατικών. Σε φούρνους δεν γίνεται αυτό για αυτό καλύτερα να επιλέγετε από αυτόν που εμπιστεύεστε.

3. Χυμοί φρούτων

ximoi frouton fisikoi

Μην μπερδεύετε τους χυμούς που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι με φρέσκα φρούτα με τους τυποποιημένους χυμούς του supermarket. Ακόμα και εκείνοι που πουλάνε καταστήματα εκείνη την στιγμή. Σε πάρα πολλούς χρησιμοποιείται έξτρα ζάχαρη σε ποσότητες που είναι μεγάλες. Το χρώμα του χυμού γοητεύει κάτι που σε κάνει να σκέφτεσαι ότι είναι υγιεινό. Επίσης πολλά μαγαζιά φτιάχνουν φυσικούς χυμούς και smoothie άλλα προστίθενται και σε αυτά ζάχαρη για γεύση ή και άλλα συστατικά που ανεβάζουν αρκετά τις θερμίδες. Ρωτήστε τους υπαλλήλους και ζητήστε πραγματικό φυσικό χυμό.

4. Μαύρη σοκολάτα

mauri sokolata

Είναι γνωστό ότι η μαύρη σοκολάτα είναι καλύτερη για μια διατροφή από τα άλλα είδη. Είναι βέβαια ένα τρόφιμο που δεν πρέπει να τρώμε και σε τεράστια ποσότητα. Έχει ήδη αρκετές θερμίδες. Έχουν γίνει και αρκετές έρευνες για τα οφέλη της με τα αντιοξειδωτικά που έχει. Ωστόσο ακόμα και σε αυτή πολλές φορές χρησιμοποιείται χαμηλότερο ποσοστό κακάο και υψηλό ποσοστό ζάχαρης. Θέλει πολύ προσοχή γιατί μπορεί να είναι βόμβα θερμίδων χωρίς να το ξέρετε. Διαβάστε καλά την συσκευασία και επιλέξτε εκείνες με υψηλά ποσοστά κακάο και μικρά ζάχαρης. Το ιδανικό θα ήταν γύρω στα 80-85 % κακάο.

5. Προϊόντα light

poikilia tirion

Πολλά προϊόντα προωθούνται από την διαφήμιση κυρίως γιατί είναι light σε σχέση με τα άλλα. Ωστόσο όταν κάτι βαφτίζεται έτσι δεν σημαίνει ότι έχει χαμηλές θερμίδες. Σε πολλά είδη τυριών για παράδειγμα οι θερμίδες παραμένουν στα ύψη παρότι λέγεται έτσι. Έτσι νομίζουμε ότι αγοράζουμε κάτι με χαμηλές θερμίδες και κάνουμε λάθος. Νομίζω μετά από τα προηγούμενα υγιεινά τρόφιμα που ανέφερα μπορείτε να μαντέψετε την συμβουλή μου. Διαβάστε καλά την συσκευασία.

Η αγορά έχει πλέον πάρα πολλά προϊόντα και ο μόνος τρόπος να μην σαμποτάρουμε μόνοι μας την διατροφή μας είναι να κάνουμε καλή έρευνα. Ξέρω άτομα που είχαν κολλήσει χρόνια και δεν ήξεραν τι τους έφταιγε. Την είχαν πατήσει με τις διαφημίσεις και λάθος πληροφόρηση. Για αυτό να αμφισβητείτε τα πάντα και να επιλέγετε πραγματικά εσείς. Ψάχνετε συμβουλές για τρόφιμα και κάψιμο λίπους; Δείτε επίσης: Οι 15 καλύτερες τροφές για κάψιμο λίπους!

 

Related Posts