άνδρας καπνίζει ηλεκτρονικό τσιγάρο

6 Αλήθειες για το ηλεκτρονικό τσιγάρο

by theman

Πολλοί , στην προσπάθεια τους να κόψουν ή να μειώσουν το κάπνισμα, επιλέγουν το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Υπάρχουν διάφορες πεποιθήσεις για αυτό, κάποιες τάσσονται υπέρ αυτού ενώ κάποιες υποστηρίζουν ότι δεν είναι και τόσο καλή επιλογή. Παρόλα αυτά, εάν σκέφτεσαι και εσύ αυτή την επιλογή, τότε πρέπει να κάνεις μια μικρή έρευνα πριν πάρεις αυτή την απόφαση.

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι μια εναλλακτική η οποία μπορεί να σε κρατήσει μακριά από το κάπνισμα αλλά έχει τα υπέρ και τα κατά του. Εάν είσαι στη σκέψη του να επενδύσεις σε κάτι τέτοιο, τότε συνέχισε να διαβάζεις. Δες εδώ 6 απαραίτητες αλήθειες για το ηλεκτρονικό τσιγάρο που πρέπει να λάβεις υπόψιν σου!

6 facts για το ηλεκτρονικό τσιγάρο που πρέπει να γνωρίζεις!

 

1. Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα περιέχουν νικοτίνη

υγρό αναπλήρωσης ηλεκτρονικού τσιγάρου

Η νικοτίνη είναι μια άκρως εθιστική ουσία. Περιέχεται στα τσιγάρα και αυτός είναι ο λόγος που κάποιος μπορεί να εθιστεί στο κάπνισμα. Μάλιστα, αυτή η ουσία έχει κατηγορηθεί για πολλές βλάβες που προκαλεί στο ανθρώπινο σώμα με πιο γνωστή από αυτές, τον καρκίνο. Παρά την πεποίθηση ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι σχετικά αβλαβές, η αλήθεια είναι ότι τα υγρά αναπλήρωσης που χρειάζονται για την λειτουργία του περιέχουν νικοτίνη. Βέβαια, μπορείς να επιλέξεις ένα υγρό χωρίς νικοτίνη αλλά δεν πρόκειται με αυτόν τον τρόπο να μειώσεις την ανάγκη σου για κάπνισμα.

Δες επίσης : 6 Κινδύνους που έχει το κάπνισμα για το σώμα σου!

2. Το άτμισμα δεν είναι πιο ασφαλές

καπνός από ηλεκτρονικό τσιγάρο

Όταν κάποιος αντικαθιστά το κανονικό τσιγάρο με το ηλεκτρονικό, λέγεται ότι ατμίζει και όχι ότι καπνίζει. Η βασική διαφορά είναι ότι στην πρώτη περίπτωση το αποτέλεσμα είναι καπνός από καύση ενώ στη δεύτερη το υγρό του ηλεκτρονικού μετατρέπεται σε ατμό. Κάποιοι θεωρούν ότι η διαδικασία του ατμίσματος είναι άκακη αφού εξουδετερώνονται όλα τα χημικά και παράγεται ατμός. Αυτό είναι λάθος καθώς το υγρό του ηλεκτρονικού περιέχει , επίσης, βλαβερά χημικά που έχουν κατηγορηθεί για βλάβες στον οργανισμό.

3. Προκαλεί εθισμό

άνδρας καπνίζει ηλεκτρονικό τσιγάρο

Το άτμισμα είναι μια επιλογή που θα σε κάνει να κόψεις ή να μειώσεις το κάπνισμα. Παρόλα αυτά, είναι επίσης εθιστικό. Μάλιστα, υπάρχουν και έρευνες που αποδεικνύουν , ότι ακριβώς επειδή υπάρχει η αντίληψη ότι το άτμισμα δεν είναι τόσο βλαβερό, αυτό λειτουργεί αντίθετα και μπορεί να προκαλέσει ακόμα πιο έντονο εθισμό.

Δες επίσης : 7 Tips που θα σε βοηθήσουν να κόψεις το κάπνισμα!

4. Οι νεαροί ενήλικες είναι πιο πιθανό να εθιστούν στο ηλεκτρονικό τσιγάρο

τσιγάρο ή άτμισμα

Έρευνες δείχνουν πως οι έφηβοι αλλά και οι νεαροί ενήλικες δεν έχουν τόσο έντονη τάση προς το κάπνισμα. Παρόλα αυτά, το ηλεκτρονικό τσιγάρο κερδίζει έδαφος σε αυτές τις ηλικίες. Ο λόγος που αυτή η ηλικία τείνει προς το άτμισμα είναι η πεποίθηση ότι δεν είναι τόσο βλαβερό όσο το κάπνισμα. Επίσης, το πλήθος των γεύσεων με τα ενδιαφέροντα αρώματα, η έλλειψη της άσχημης μυρωδιάς και το συγκριτικά χαμηλότερο κόστος είναι κάτι που οδηγεί όλο και πιο πολλούς νέους στο ηλεκτρονικό τσιγάρο.

5. Προκαλεί προβλήματα στους πνεύμονες

πνεύμονες

Όσον αφορά τους ιατρικούς λόγους, έρευνες έχουν δείξει πως το άτμισμα μπορεί να προκαλέσει μακροπρόθεσμα χρόνιο άσθμα ή άλλες πνευμονικές παθήσεις. Βέβαια, οι περισσότερες τέτοιες επιπλοκές έχουν παρατηρηθεί στα άτομα που ατμίζουν αλλά καπνίζουν κιόλας. Οι πιθανότητες για τα συγκεκριμένα άτομα είναι 6 φορές περισσότερες να πάθουν κάποιο πρόβλημα.

Δες επίσης : 5 Μυστικά για να κόψεις το κάπνισμα σύμφωνα με πρώην καπνιστές!

6. Δεν είναι τόσο αποτελεσματικό στο να μειώσεις το κάπνισμα

διακοπή τσιγάρου

Ενώ αρκετοί υποστηρίζουν ότι η χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου τους έχει βοηθήσει στην μείωση του καπνίσματος, το ενδεχόμενο να μην είναι τόσο αποτελεσματικό υπάρχει έντονα. Ένας καπνιστής ανταλλάζει τον εθισμό του στο κάπνισμα με έναν νέο, παρόμοιο εθισμό, το άτμισμα. Ιδανικό θα ήταν για κάποιον να σταματήσει να καπνίζει απευθείας, παρά να αναζητά υποκατάστατα. Αυτός είναι ο λόγος που το άτμισμα δεν έχει εγκριθεί από τον οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων.

Μπορεί το ηλεκτρονικό τσιγάρο να κερδίζει έδαφος στην αγορά, ωστόσο πριν επενδύσεις σε αυτό πρέπει να ξέρεις μερικά πράγματα. Κάνε την σωστή επιλογή για την υγεία σου και τους γύρω σου και δώσε τη δική σου μάχη ενάντια στον εθισμό του τσιγάρου. Μπορείς να βρεις πληροφορίες και συμβουλές στο BeStrong!

Related Posts