οχι στο τσιγάρο

7 Tips που θα σε βοηθήσουν να κόψεις το κάπνισμα!

by theman

Το κάπνισμα είναι μια συνήθεια που έχει υιοθετηθεί από πολύ κόσμο. Είναι γεγονός ότι έχει κατηγορηθεί πολύ για το πόσο επιβαρύνει την υγεία και πόσα προβλήματα προκαλεί. Το να κόψεις το κάπνισμα μπορεί να ακούγεται εύκολο αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ δύσκολο. Ένας καπνιστής μπορεί να δυσκολευτεί πολύ στο να σταματήσει αυτήν την κακιά συνήθεια, παρόλα αυτά δεν είναι αδύνατο. Με μερικά tips, ίσως αυτή η διαδικασία διακοπής του καπνίσματος να γίνει λίγο πιο εύκολη για εσένα που το έχεις πάρει απόφαση να το βγάλεις από τη ζωή σου.

Εάν λοιπόν ο επόμενος στόχος σου είναι να κόψεις το κάπνισμα, βρίσκεσαι στο κατάλληλο μέρος. Δες εδώ μερικά απλά tips που ίσως κάνουν αυτό το ταξίδι λίγο πιο εύκολο. Δες τι σου ταιριάζει και πέτυχε λίγο πιο εύκολα αυτόν τον στόχο!

7 συμβουλές για να καταφέρεις να κόψεις το κάπνισμα!

 

1. Σκέψου θετικά

σκέψου θετικά

Ίσως να έχεις ξαναπροσπαθήσει και να μην τα έχεις καταφέρει ή απλά πανικοβάλλεσαι από ιστορίες άλλων που δεν τα έχουν καταφέρει. Δε χρειάζεται να σε παίρνει από κάτω. Αφού ξεκίνησες αυτό το δύσκολο ταξίδι, να σκέφτεσαι θετικά. Σκέψου ότι θα φτάσεις στο στόχο σου γρήγορα και επιτυχημένα. Μην αφήνεις άλλα πράγματα να σε επηρεάζουν. Κάνε έναν απολογισμό από όλα όσα έχεις καταφέρει μέχρι στιγμής και δώσε δύναμη στον εαυτό σου. Προσπάθησε να δεις ότι το να κόψεις το κάπνισμα θα είναι πιο απλό και εύκολο απ’ ότι έχεις στο μυαλό σου.

Δες εδώ : 6 Συμβουλές για να είσαι πιο θετικός!

2. Να λάβεις υπόψιν σου τη διατροφή σου

σκέψου τη διατροφή σου

Το τσιγάρο μετά το φαγητό ήταν από τις αγαπημένες σου συνήθειες; Υπάρχουν έρευνες που δείχνουν ότι κάποια φαγητά κάνουν το τσιγάρο πιο απολαυστικό.Ένα από αυτά τα φαγητά είναι το κρέας. Από την άλλη, υπάρχουν φαγητά που κάνουν το τσιγάρο πιο απωθητικό όπως το τυρί, τα φρούτα και τα λαχανικά.  Σε μια πρώτη φάση, προσπάθησε να αποφύγεις τα φαγητά που σε κάνουν να επιθυμείς το κάπνισμα.

Δες εδώ : 5 Συμβουλές διατροφής και υγείας για άντρες!

3. Γυμνάσου

γυμνάσου

Το κάπνισμα και η γυμναστική είναι μεγάλοι εχθροί. Με μια μικρή βόλτα, έστω και 5 λεπτά, θα σου μειωθεί η επιθυμία για να καπνίσεις. Εκτός αυτού, λίγη γυμναστική όχι μόνο δεν έβλαψε κανένα, αλλά εκτός από το να κόψεις το κάπνισμα, θα σε βοηθήσει και να μείνεις σε φόρμα.

Δες εδώ : 5 Καθημερινές ασκήσεις γυμναστικής για όλο το σώμα!

4. Κάνε μια λίστα

κανε μια λίστα

Ξεκίνα μια λίστα με τους λόγους για τους οποίους θέλεις να σταματήσεις. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας μπορεί να βρεις και άλλους λόγους. Κράτα ένα αρχείο με όλα αυτά που σε έκαναν να θέλεις να κόψεις το κάπνισμα. Το να βλέπεις γραπτά τους λόγους, θα σε παρακινεί και θα σου δίνει κίνητρο στο να συνεχίσεις και να μην τα παρατάς. Τις δύσκολες στιγμές, φρόντισε να ρίχνεις μια ματιά στη λίστα σου για να θυμάσαι τους λόγους για τους οποίους ξεκίνησες!

Δες εδώ : 5 Τρόποι για να βρίσκεις συνέχεια το κίνητρο σου!

5. Επιδίωξε να κάνεις παρέα με άτομα που δεν καπνίζουν

παρεα φιλων

Η παρέα σου είναι κάτι που καλώς ή κακώς σε επηρεάζει. Όταν βρίσκεσαι με άτομα που καπνίζουν, είναι πολύ λογικό να θες να καπνίσεις και εσύ. Από την άλλη, όταν είσαι με άτομα που δεν καπνίζουν, δε νιώθεις τόσο την ανάγκη να καπνίσεις. Άλλωστε, αφού το κάπνισμα απαγορεύεται στους κλειστούς χώρους, δε θες να είσαι ο μόνος που θα βγαίνει έξω για ένα τσιγάρο.

Δες εδώ : 7 Συμβουλές για μια πιο υγιή και χαρούμενη ζωή!

6. Ψάξε για υποστήριξη

ωρες υποστήριξη

Το να κόψεις το κάπνισμα δεν είναι τόσο απλό. Βρες άτομα που θα σε στηρίζουν, θα σου θυμίζουν τον στόχο σου και θα σε κινητοποιούν. Φίλοι, οικογένεια, άτομα που νοιάζονται και εμπιστεύεσαι. Επιπλέον, μπορείς να βρεις κάποιο forum για να παρακολουθείς και ταξίδια άλλων ή να αναζητήσεις κάποια ομάδα στήριξης.

Δες εδώ : 4 Συμβουλές για να γίνεις πιο αισιόδοξος!

7. Δες πότε ζητάς να καπνίσεις

οχι στο τσιγάρο

Το να συνειδητοποιήσεις πότε έχεις περισσότερο ανάγκη για τσιγάρο είναι μεγάλο βήμα. Μπορεί να το έχεις συνδυάσει με το μεσημεριανό, με τον πρωινό καφέ, με μια έξοδο ή ένα ποτό. Ίσως να το αποζητάς περισσότερο όταν πιέζεσαι ή να το θες για να χαλαρώσεις. Βρες με ποια πράγματα το έχεις συνδυάσει έτσι ώστε να ξέρεις πότε θα το ζητήσεις. Όταν φτάσει η στιγμή να θελήσεις να καπνίσεις, βρες μερικούς τρόπους για να το αποβάλλεις. Για παράδειγμα, όταν πιάσεις τον εαυτό σου να ζητά ένα τσιγάρο, μάσα μια τσίχλα για να ξεχαστείς. Η φάση της επιθυμίας κρατάει περίπου 5 λεπτά. Άμα καταφέρεις να συγκρατηθείς αυτά τα 5 λεπτά, είσαι σε εξαιρετικά καλό δρόμο.

Δες εδώ : 5 Οφέλη ομορφιάς που θα έχεις αν κόψεις το κάπνισμα

Το να προσπαθείς να κόψεις το κάπνισμα είναι μια σπουδαία απόφαση. Χρειάζεται πειθαρχία και επιμονή. Άμα το βάλεις στο μυαλό σου, σίγουρα θα το πετύχεις. Ακολούθησε μερικές απλές συμβουλές όπως οι παραπάνω και κάνε αυτή τη διαδικασία πιο εύκολη.

Related Posts