5 Ασκήσεις για πιο γυμνασμένες γάμπες!

by theman

Όταν πηγαίνεις γυμναστήριο, είμαι σίγουρη ότι προσπαθείς να γυμνάσεις κάθε μυ του σώματος σου. Μπορεί να έχεις βρει τις ιδανικές ασκήσεις για να γυμνάσεις τους δικέφαλους, τους τρικέφαλους και τους κοιλιακούς σου, αλλά τι γίνεται με τις γάμπες σου; Είσαι ικανοποιημένος με αυτό που βλέπεις κάθε φορά που κοιτάζεις τον καθρέφτη;

Στο ίντερνετ μπορείς να βρεις διάφορες ασκήσεις και προγράμματα για να γυμνάσεις το σώμα σου, όσο αφορά όμως τις γάμπες σου δε μπορείς να βρεις και πολλές πληροφορίες. Συνήθως οι προτάσεις που θα βρεις είναι να γυμνάζεις αυτό το μέρος του σώματος σου με 20-30 επαναλήψεις μιας και, όπως λένε πολλοί, οι γάμπες είναι το μέρος εκείνο που γυμνάζεται πιο σκληρά από τις καθημερινές σου κινήσεις.

Αν έχεις βαρεθεί να γυμνάζεις τις γάμπες σου μόνο στα μηχανήματα του γυμναστηρίου, τότε υπάρχουν μερικές ακόμη προτάσεις για να βελτιώσεις την κατάσταση τους. Με τις παρακάτω ασκήσεις θα καταφέρεις να βελτιώσεις την όψη τους αλλά και την κίνηση τους.

 

Ασκήσεις για να γυμνάσεις τις γάμπες σου

 

Pogo jumps (χαμηλά)

pogo jumps

Ένωσε τα πόδια σου, λύγισε ελαφριά τα γόνατα σου και άπλωσε τα χέρια σου μπροστά στο ύψος του στήθους έχοντας τους αγκώνες σου λυγισμένους. Πήδηξε όσο πιο γρήγορα μπορείς (σαν να πηδάς σχοινάκι). Κάνε 2-3 σετ με 40-50 αλματάκια (μην πηδάς πολύ ψηλά) και θα δεις τις γάμπες σου να γυμνάζονται στο λεπτό.

Pogo jumps (ψηλά)

high pogo jump

Η αρχική σου θέση θα είναι ίδια με αυτή στην προηγούμενη άσκηση. Αυτή τη φορά, όμως, θα πηδήξεις όσο πιο ψηλά μπορείς χρησιμοποιώντας μόνο τους αστραγάλους και τις γάμπες σου. 2-3 σετ των 15 επαναλήψεων είναι αρκετά για τους αρχάριους.

Σχοινάκι

sxoinaki askisi

Αγόρασε ένα καλό σχοινάκι και κάνε μερικά σετ για ένα συγκεκριμένο αριθμό επαναλήψεων ή κάνε επαναλήψεις αυξάνοντας κάθε φορά τη διάρκεια. Προσπάθησε να πατάς στο έδαφος όσο λιγότερο γίνεται.

Όργανο εκγύμνασης γλουτών

glute-ham raise

Αυτό το όργανο είναι ιδιαίτερα γνωστό σε όλους όσους πάνε γυμναστήριο. Με αυτό το μηχάνημα μπορείς να γυμνάσεις τον γαστροκνήμιο μυ, ο οποίος βοηθάει στον σχηματισμό της γάμπας σου. Αν έχεις πρόσβαση σε ένα τέτοιο όργανο, κάνε 2-3 σετ με όσες επαναλήψεις μπορείς.

Τράβηγμα βαρίδιου

sled drag

Η άσκηση αυτή είναι η πιο εύχρηστη και αποδοτική όταν γυμνάζεσαι. Όταν βάζεις ένα μικρό έλκηθρο με κάποιο βάρος επάνω του δε θα μπορέσεις να πατήσεις στο έδαφος με τις πατούσες σου. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να πατάς στο μπροστινό μέρος του ποδιού σου. Κάνε το αυτό για αρκετά μέτρα και θα αισθανθείς τις γάμπες σου να “τραβάνε”.

Related Posts