hacks για android

7 Hacks για Android που μάλλον δεν ήξερες!

by theman

Η τεχνολογία και κυρίως τα κινητά έχουν κυριαρχήσει για τα καλά στην καθημερινότητα μας. Δουλεία, επικοινωνία, ψυχαγωγία είναι οι βασικότεροι λόγοι που τα χρησιμοποιούμε. Ένα ποσοστό χρηστών, χρησιμοποιεί συσκευές με το λογισμικό Android. Παρόλο που η χρήση είναι συστηματική και καθημερινή, υπάρχουν κάποια hacks για Αndroid που μάλλον δε γνώριζες.

Ίσως να μην πάει καν το μυαλό σου σε αυτά τα hacks για Αndroid ή μπορεί κάποια από αυτά να τα έχεις ήδη συναντήσει. Δες εδώ ποια είναι αυτά τα hacks για Android και απογείωσε την εμπειρία των συσκευών σου.

Δες εδώ μερικά απίστευτα hacks για Android!

 

1. Μέτρησε τους καρδιακούς σου παλμούς με τον φακό

φακος κινητου

Παράξενο κι’ όμως δυνατόν. Για το συγκεκριμένο hack δεν απαιτείται κάποιο fitness ρολόι ή αξεσουάρ. Μπορείς να μετρήσεις τους καρδιακούς σου παλμούς μόνο με τη χρήση του φακού του κινητού και μια εφαρμογή. Αναζήτησε μια εφαρμογή στο store για μέτρηση καρδιακών παλμών. Συνήθως, πρέπει να τοποθετήσεις το δάχτυλο σου πάνω στον αναμμένο φακό για να γίνει η μέτρηση. Μην περιμένεις την μεγαλύτερη ακρίβεια, παρόλα αυτά μπορεί να σου δώσει ένα καλό προσεγγιστικό αποτέλεσμα.

Δες επίσης : 5 Κινητά όλων των κατηγοριών με την καλύτερη κάμερα!

2. Εντόπισε την συσκευή σου

ευρεση συσκευης γκουγκλ

Έχεις χάσει την συσκευή σου; Θα ήθελες να μάθεις που βρίσκεται σε πραγματικό χρόνο; Ακόμα και αν έχασες το κινητό σου μέσα στο σπίτι, αυτή η εφαρμογή θα σου φανεί παραπάνω από χρήσιμη. Με την εφαρμογή Εύρεση συσκευής Google, συνδέεσαι στον λογαριασμό σου και βρίσκεις το κινητό. Έχεις τη δυνατότητα να δεις πριν πόση ώρα ήταν συνδεδεμένο στο διαδίκτυο, το ποσοστό μπαταρίας του, την αναπαραγωγή ήχου εύρεσης καθώς και άλλες λειτουργίες ασφάλειας.

Δες επίσης : Πως να βρεις το Android κινητό σου αν στο κλέψουν!

3. Κάνε το δαχτυλικό σου αποτύπωμα πιο ακριβές

δαχτυλικο αποτυπωμα κινητου

Εάν έχεις συσκευή που ξεκλειδώνει με το δαχτυλικό αποτύπωμα, ενδεχομένως να έχεις παρατηρήσει ότι κάποιες φορές δεν το αναγνωρίζει με την πρώτη. Για να κάνεις το δαχτυλικό σου αποτύπωμα πιο ακριβές, απλά πρόσθεσε άλλη μια καταγραφή του. Στις ρυθμίσεις των αποτυπωμάτων, πρόσθεσε άλλη μια καταγραφή όπου θα είναι πάλι το ίδιο δάχτυλο. Φρόντιζε, να το κουνάς προς τα πάνω, κάτω έτσι ώστε να πιάνει όλες τις πιθανές τοποθετήσεις του δαχτύλου πάνω στον αισθητήρα. Αυτό είναι ένα από τα hacks για Android που θα σου λύσει τα χέρια!

Δες επίσης : Πως να “σπάσεις” τον κωδικό κινητού Android ή το μοτίβο!

4. Περιηγήσου στο διαδίκτυο σαν να είσαι από υπολογιστή

chrome ρυθμισεις

Θέλεις να επισκεφθείς μια σελίδα στο διαδίκτυο, αλλά δεν εμφανίζεται σωστά στο κινητό. Κάποιες φορές, θέλεις να δεις τη σελίδα όπως φαίνεται από τον υπολογιστή αλλά έχεις διαθέσιμο μόνο το κινητό σου. Είναι ένα από τα πιο εύκολα και χρήσιμα hacks για Android. Υπάρχει η επιλογή να βλέπεις τις ιστοσελίδες όπως στον υπολογιστή. Στον περιηγητή Chrome, μπες στη σελίδα που σε ενδιαφέρει και πάνω δεξιά πάτησε τις 3 τελίτσες. Βάλε τικ στο ” Για υπολογιστή ” ή ” Desktop Site “.  Τώρα, μπορείς να δεις τις ιστοσελίδες σαν να είσαι στον υπολογιστή.

Δες επίσης : Πως να μετατρέψεις μια Android εφαρμογή για να παίζει στο PC σου!

5. Γράψε εύκολα με το ένα χέρι

gboard λειτουργιες

Είναι αλήθεια ότι οι περισσότεροι από εμάς, πληκτρολογούμε με τα δύο χέρια. Με αυτό το hack θα δεις ότι μπορείς να γράψεις μόνο με το ένα χέρι στο Android. Άμα έχεις Gboard / Google Keyboard, αυτό το hack λειτουργεί σίγουρα. Πάτησε παρατεταμένα στο κουμπί Enter ή σε αυτό των emoji. Θα σου εμφανιστεί ένα μικρό μενού με κάποια εικονίδια. Στο εικονίδιο που φαίνεται το χέρι και το κινητό, είναι η λειτουργία του ενός χεριού. Αυτή η λειτουργία σου μικραίνει το πληκτρολόγιο και το πηγαίνει δεξιά ή αριστερά. Επιλέγεις με ποιο χέρι θα γράψεις και το πληκτρολόγιο είναι κυριολεκτικά στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Δες επίσης : Tα 4 καλύτερα κινητά κάτω των 400€ για το 2021

6. Μετακίνησε το πληκτρολόγιο

gboard μετακινηση πληκτρολογιου

Οι λειτουργίες του πληκτρολογίου δε σταματάνε μόνο στην αλλαγή μεγέθους του. Ένα από τα πιο χρήσιμα hacks για Android, είναι αυτό!Μπορείς, βρίσκοντας τα εικονίδια πατώντας παρατεταμένα στο κουμπί Enter ή σε αυτό των emoji, να αλλάξεις τη θέση του πληκτρολογίου. Αυτή τη φορά επίλεξε το εικονίδιο με το βελάκι που δείχνει διαγώνια. Θα δεις ότι μπορείς να μετακινήσεις το πληκτρολόγιο αλλά και να το μικρύνεις ή να το μεγαλώσεις.

Δες επίσης : 4 Τρόποι για να αντιμετωπίσεις τα “κολλήματα” στο κινητό σου!

7. Βρες κρυμμένα σύμβολα

κρυμμενα συμβολα στο πληκτρολογιο

Λατινικοί χαρακτήρες με τόνους, σημεία στίξης ή σύμβολα που δε βλέπεις, κρύβονται καλά μέσα στο πληκτρολόγιο σου. Για να βρεις αυτά τα σύμβολα, δεν έχεις παρά να πατήσεις τα κουμπιά. Συγκεκριμένα αν ενδιαφέρεσαι για κάποιον σπάνιο τόνο πάτα παρατεταμένα στο γράμμα που ενδιαφέρεσαι. Αλλιώς, ανακάλυψε όλα αυτά τα σύμβολα που δεν ήξερες ότι υπάρχουν μέσα στα κουμπιά του πληκτρολογίου σου.

Δες επίσης : Τα καλύτερα παιχνίδια για να παίξεις στο κινητό το 2020

Ακόμα και αν το κινητό έχει γίνει προέκταση του χεριού μας, ίσως να μην το ξέρεις τόσο καλά όσο νόμιζες. Με αυτά τα έξυπνα hacks για Android θα αξιοποιήσεις ακόμα περισσότερο τις δυνατότητες του Android κινητού σου.

Related Posts