sell-buy κρυπτονομίσματα

Να επενδύσω σε κρυπτονομίσματα μικρής κεφαλαιοποίησης;

by theman

Όλοι έχουμε ακούσει για τα κρυπτονομίσματα και ειδικότερα για τα 2 μεγαλύτερα, το Bitcoin και το Ethereum. Οι ναυαρχίδες αυτές που πλέον η αγορά τους αγγίζει και το 1 τρισεκατομμύριο στην περίπτωση του Bitcoin, δεν προσελκύουν τόσο τους αγοραστές. Γιατί; Η υψηλή τιμή τους και ίσως η απάντηση στο ερώτημα “πόσο ψηλά θα ανέβουν” είναι αυτά που σταματάνε τους νέους επενδυτές.

Ωστόσο, αν είσαι αρχάριος καλό θα ήταν να ξεκινήσεις από τα μεγάλα projects, που δεν έχουν τόσες μεγάλες διακυμάνσεις. Επιπλέον το ρίσκο είναι σίγουρα μικρότερο. Σε κάθε περίπτωση δεν είμαστε οικονομικοί σύμβουλοι και πάντα να κάνετε τις δικές σας αναλύσεις-εκτιμήσεις. Σε αυτό το άρθρο θα διαβάσουμε αν αξίζει να επενδύσουμε σε κρυπτονομίσματα μικρής κεφαλαιοποίησης και σε ποια.

Τι είναι τα κρυπτονομίσματα μικρής κεφαλαιοποίησης;

κρυπτονομίσματα

Ουσιαστικά τα κρυπτονομίσματα μικρής κεφαλαιοποίησης είναι αυτά που το market cap τους είναι σχετικά μικρό. Για παράδειγμα, στο Bitcoin το market cap του αγγίζει το 1 τρισεκατομμύριο ενώ του Ethereum τα 200 δισεκατομμύρια. Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι αυτός μπορεί να είναι ένας παράγοντας που να αποτρέπει νέους επενδυτές να επενδύσουν σε αυτά τα νομίσματα.

Τα μικρής κεφαλαιοποίησης κρυπτονομίσματα μπορεί να έχουν μία αγορά για παράδειγμα των 50-100 εκατομμυρίων ή και παραπάνω. Αυτό θεωρητικά σημαίνει ότι υπάρχει ακόμα “μέλλον”. Δηλαδή, η τιμή τους μπορεί να ανέβει και άλλο αν το market cap τους αυξηθεί. Δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Τις περισσότερες φορές απλά παίρνουμε ένα μεγάλο ρίσκο, μιας που σε αυτό το market cap, υπάρχουν τρομερές διακυμάνσεις.

Δες επίσης: Πως να κερδίσεις 1-12,5% επιτόκιο από τα κρυπτονομίσματα!

Ποια είναι αυτά με ένα αξιόλογο project;

1) Aave (AAVE)

aave ένα από τα κρυπτονομίσματα

Όπως έχουμε αναφέρει οι προοπτικές ενός κρυπτονομίσματος συνήθως εξαρτώνται από το πόσο αξιόλογο είναι το project και τι εφαρμογές έχει. Το κρυπτονόμισμα AAVE είναι ένα από αυτά που αξίζει να αναφέρουμε. Μία σημαντική εφαρμογή του είναι ότι αν το πρωτόκολλο του AAVE μας κρίνει ότι μπορούμε να δανειστούμε, τότε αυτήν την αξιοπιστία μπορούμε εμείς να την μεταφέρουμε σε κάποιο άλλο πρόσωπο.

Επιπλέον αξίζει να αναφέρουμε ότι οι χρηματοοικονομικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου του έδωσαν τραπεζική άδεια, γεγονός που μας δείχνει πόσο σημαντικό project είναι. Η τιμή του αυτήν την στιγμή βρίσκεται στα 368$.

Δες επίσης: Πως να αγοράσεις Bitcoin στη Binance βήμα βήμα!

2) Uniswap (UNI)

uniswap crypto

Είναι το δεύτερο project που μπορεί να διακριθεί από την κατηγορία των κρυπτονομισμάτων μικρής κεφαλαιοποίησης. Είναι το κρυπτονόμισμα ενός ευρέως αποκεντρωμένου ανταλλακτηρίου που έχει κερδίσει την αξιοπιστία πολλών επενδυτών. Το Uniswap πλέον έχει ανέβει ψηλά στην κατηγορία των defi projects και αξίζει την προσοχή μας. Είναι οπότε ένα από τα σημαντικότερα και μεγαλύτερα ανταλλακτήρια που τρέχει πάνω στην πλατφόρμα του Ethereum. Η τιμή του αυτήν την στιγμή βρίσκεται στα 27-30$.

Δες επίσης: Τα 5 καλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων!

3) Graph (GRT)

the graph - ένα από τα κρυπτονομίσματα μικρής κεφαλαιοποίησης

Το GRT είναι ένα κρυπτονόμισμα που βασίζεται σε ένα καλοστημένο project. Έχεις κερδίσει δεκάδες επενδυτές και πλέον η αγορά του αγγίζει τα 1 δισεκατομμύρια δολάρια. Το project του λειτουργεί ουσιαστικά σαν μηχανή αναζήτησης για smart contacts που υπάρχουν στο blockchain. Με λίγα λόγια αξίζει να το ρίξουμε μία ματιά μιας που έχει πραγματική εφαρμογή στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων. Η τιμή του πλέον είναι στα 1,75$.

Δες επίσης: Πως να αγοράσεις κρυπτονομίσματα στη Kraken!

4) Enjin coin (ENJ)

enj crypto

Το Enjin coin είναι ο αρχηγός στον χώρο των NFTs. Αρχικά ας εξηγήσουμε απλά τι είναι τα NFTs. Είναι ψηφιακά αρχεία που βρίσκονται σε συγκεκριμένες αγορές και είναι μοναδικά και αυθεντικά. Αυτό σημαίνει ότι όποιος έχει τα δικαιώματα είναι αυτός που μπορεί να το μεταπουλήσει και έχει το αυθεντικό έργο. Τέτοιου είδους μπορεί να είναι από εικόνες τέχνης, μέχρι gif ή βίντεο (ακόμα και καρφώματα από το ΝΒΑ) που πουλιούνται στην αγορά με κρυπτονομίσματα.

Το Enjin coin δραστηριοποιείται στον χώρο του gaming και τον τελευταίο μήνα έχει κερδίσει σε μεγάλο ποσοστό το ενδιαφέρον των επενδυτών. Πλέον η τιμή του παίζει στα 2,2-2,6$ αλλά σίγουρα υπάρχει αρκετό μέλλον στον κλάδο των NFTs.

5) Chiliz (CHZ)

chiliz cryptocurrencies

Θα κλείσουμε την λίστα μας με ακόμα ένα κρυπτονόμισμα που έχει κερδίσει τα βλέμματα τις τελευταίες εβδομάδες. Το Chiliz αναφέρεται στους φίλαθλους του ποδοσφαίρου μιας που τους δίνει την δυνατότητα να αλληλοεπιδρούν με την ομάδα που θέλουν και συνεργάζεται με το CHZ. Αρκεί να αναφέρουμε ότι μέσα σε αυτές είναι η Μπαρτσελόνα και η Γιουβέντους.

Οι οπαδοί των ομάδων που συνεργάζονται με το Chiliz αγοράζουν τα tokens της και έτσι μπορούν για παράδειγμα να δηλώσουν τι χρώμα θέλουν να είναι η φανέλα της ομάδας τους. Η τιμή του αυτήν την στιγμή είναι στα 0,5$ και σημείωσε μεγάλη αύξηση μόλις πριν 3 εβδομάδες. Δες επίσης: Ποια κρυπτονομίσματα αξίζει να αγοράσεις;

Related Posts