πανί αυτοκίνητο καθάρισμα

7 Λάθη που κάνεις στο πλύσιμο του αυτοκινήτου

by Kostas S.

Το πλύσιμο του αυτοκινήτου σου είναι ουσιαστικό κομμάτι της συντήρησής του. Ο τακτικός καθαρισμός βοηθάει στην απομάκρυνση της βρωμιάς και της σκόνης, αποτρέποντας τη σκουριά και επιμηκύνοντας τη διάρκεια ζωής του. Ωστόσο, το πλύσιμο του αυτοκινήτου δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται. Υπάρχουν πολλά λάθη που μπορούν να βλάψουν το χρώμα, αφήνοντας γρατζουνιές και σημάδια. Πάμε λοιπόν να δούμε 7 Λάθη που πιθανόν κάνεις στο πλύσιμο του αυτοκινήτου.

7 Σφάλματα που μάλλον κάνεις όταν καθαρίζεις το αμάξι σου

1. Χρησιμοποιείς λάθος σαπούνι

πλύσιμο αυτοκινήτου

Η χρήση οικιακών απορρυπαντικών και σαπουνιών για το πλύσιμο του αυτοκινήτου σου είναι μεγάλο λάθος. Αυτά τα σαπούνια περιέχουν σκληρές χημικές ουσίες που μπορούν να βλάψουν τη βαφή του αμαξιού και να αφαιρέσουν προστατευτικές επικαλύψεις που βάζει ο κατασκευαστής. Χρησιμοποίησε ένα σαπούνι ειδικό για αυτοκίνητα που μπορείς να βρεις σε μαγαζιά που εξειδικεύονται σε είδη για το αμάξι.

Δες επίσης: 10 Πράγματα που πρέπει να έχεις πάντα στο αυτοκίνητο

2. Πλύσιμο στο φως του ήλιου

πλύσιμο αμάξι ήλιος πιεστικό

Το πλύσιμο του αυτοκινήτου σε άμεσο ηλιακό φως μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα το γρήγορο στέγνωμα του σαπουνιού, αφήνοντας πίσω σημάδια και κηλίδες. Επίσης, η θερμότητα μπορεί να προκαλέσει αντίδραση μεταξύ του σαπουνιού και του χρώματος, αφήνοντας πίσω λεκέδες. Καλύτερα να πλένεις το αυτοκίνητό σου στη σκιά ή νωρίς το απόγευμα όταν ο ήλιος δεν είναι τόσο δυνατός.

Δες επίσης: 6 Tips για την καλή συντήρηση του αυτοκινήτου σου!

3. Χρησιμοποιείς λάθος γάντια για την πλύση

γάντια αυτοκίνητο πλύσιμο σφουγγάρι

Η χρήση ενός γαντιού που δεν είναι κατάλληλο για το πλύσιμο του αυτοκινήτου μπορεί να προκαλέσει σημάδια στο χρώμα. Ένα κατάλληλο γάντι για το πλύσιμο πρέπει να είναι μαλακό, απαλό και απορροφητικό. Να αποφύγεις να χρησιμοποιείς οποιοδήποτε παλιό κουρέλι ή σφουγγάρι, καθώς μπορεί να βλάψουν το χρώμα και να αφήσουν γρατζουνιές.

Δες επίσης: 8 Λάθη που κάνεις και χαλάνε το αμάξι!

4. Δεν ξεπλένεις καλά

στέγνωμα αυτοκίνητο

Το ξέπλυμα του αυτοκινήτου σου μετά το πλύσιμο είναι ζωτικής σημασίας για να αφαιρέσεις τυχόν υπολείμματα σαπουνιού και βρωμιάς. Σε περίπτωση που δεν το κάνεις προσεκτικά και σωστά θα έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθούν λεκέδες και κηλίδες στο χρώμα.

Δες επίσης: 7 Μύθοι σχετικά με το αυτοκίνητο σου!

5. Χρησιμοποιείς βρώμικο πανί

πανί αυτοκίνητο καθάρισμα

Η χρήση ενός βρώμικου πανιού για το πλύσιμο του αυτοκινήτου σου μπορεί να οδηγήσει σε γρατζουνιές και σημάδια στο χρώμα του αμαξιού. Η βρωμιά και τα σκουπιδάκια μπορούν να παγιδευτούν στο βρώμικο πανί και να μεταφερθούν στο χρώμα του αυτοκινήτου. Φρόντισε λοιπόν να χρησιμοποιείς πάντα ένα καθαρό.

Δες επίσης: Συμβουλές για την περιποίηση του αυτοκινήτου σου!

6. Κακή  χρήση του πιεστικού νερού

πειστικό αυτοκίνητο νερό πλύσιμο

Η χρήση ενός πιεστικού νερού είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καθαρίσεις πολύ καλά το αυτοκίνητό σου, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει ζημιά αν το χρησιμοποιήσεις με λάθος τρόπο. Η υπερβολική πίεση ή το να στέκεσαι πολύ κοντά στο αυτοκίνητο μπορεί προκαλέσει γρατζουνιές και χτυπήματα.

Δες επίσης: 5 Tips για να έχεις πάντα καθαρό αμάξι!

7. Σωστό κέρωμα του αυτοκινήτου

κέρωμα αμάξι

Το κέρωμα του αυτοκινήτου είναι σημαντικό για τη διατήρηση της βαφής του και την προστασία του από τα καιρικά φαινόμενα. Το να μην κερώνεις το αμάξι σου τακτικά μπορεί να οδηγήσει σε ζημιές από ακτίνες UV και από τους περιβαλλοντολογικού ρύπους. Να χρησιμοποιείς καλής ποιότητας κερί και να το εφαρμόζεις σύμφωνα με τις οδηγίες.

Related Posts