ηλεκτρικό αμάξι εσωτερικό

6 Λόγοι για να αγοράσεις ηλεκτρικό αμάξι

by Kostas S.

Το ηλεκτρικό αμάξι είναι το μέλλον στην οδήγηση χωρίς καμία αμφιβολία. Οι πιο αναπτυσσόμενες χώρες κινούνται συνεχώς προς αυτήν την κατεύθυνση λόγω το ότι τα συγκεκριμένα αμάξια δεν εκπέμπουν αέρια του θερμοκηπίου. Ο πρώτος που έφερε στο παρασκήνιο αυτή την τεχνολογία ήταν ο Elon Musk με την εταιρεία του την Tesla. Είναι ενδιαφέρον βέβαια ότι η τεχνολογία του ηλεκτρικού αμαξιού υπήρχε από τις αρχές στο 20ο αιώνα με την προϋπόθεσή όμως να πετάς την μπαταρία μόλις τελειώσει.

Προφανώς, με αυτό το χαρακτηριστικό ήταν αδύνατον αυτή η εφεύρεση να γίνει εμπορεύσιμη. Φυσικά, η τεχνολογία έχει αλλάξει ριζικά και τα ηλεκτρικά αμάξια αργά ή γρήγορα θα αντικαταστήσουν τα βενζινοκίνητα. Πάμε λοιπόν να δούμε 6 Λόγους για να αγοράσεις ηλεκτρικό αμάξι. 

6 Λόγοι που πρέπει να αποκτήσεις ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο

 

1. Χαμηλότερη κατανάλωση

ηλεκτρικό αυτοκίνητο φόρτιση

Αυτή την περίοδο η τιμή της ηλεκτρική ενέργειας βρίσκεται στα ύψη και πιθανόν να μη συμφέρει οικονομικά το ηλεκτρικό αμάξι αυτή τη στιγμή. Όμως είναι βέβαιο ότι αυτό δε θα συνεχιστεί μιας και ήδη η Ευρωπαϊκή Ένωση επενδύει εκατομμύρια στις τεχνολογίες παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς τη χρήση ορυκτών καυσίμων, λόγω του πολέμου και το ότι δεν έχει η ίδια δικά της κοιτάσματα.

Δες επίσης: 7 Τρόποι για μικρότερη κατανάλωση με το αμάξι

2. Καλύτερο για το Περιβάλλον

περιβάλλον ηλεκτροκίνηση

Η κλιματική αλλαγή είναι το πιο σοβαρό πρόβλημα που έχει να αντιμετώπιση η ανθρωπότητα στο 21ο αιώνα. Η αμέλεια αυτού του προβλήματος θα οδηγήσει τον μελλοντικό τρόπο ζωής μας να θυμίζει περισσότερο τον τρόπο ζωής που είχαν οι άνθρωποι στο μεσαίωνα παρά την καθημερινότητα που έχουμε εμείς τώρα. Αν αγοράσεις ένα ηλεκτρικό αμάξι βοηθάς στην καταπολέμηση αυτού του προβλήματος, γιατί οι πολλές μικρές κινήσεις είναι πιο σημαντικές από μία μεγάλη.

Δες επίσης: 5 Tips για να έχεις πάντα καθαρό αμάξι

3. Αθόρυβη μηχανή

ηλεκτρικό αυτοκίνητο μαχανή

Αν ζεις σε πόλη ξέρεις πολύ καλά πόσο ενοχλητικό είναι να ακούς συνέχεια τις μηχανές των οχημάτων να βουίζουν. Έχεις φανταστεί ποτέ πως θα ήταν η πόλη αν τα αυτοκίνητα δεν έβγαζαν θόρυβο; Η ηρεμία στο κέντρο της πόλης θα ανέβαζε κατακόρυφα την ποιότητα ζωής των πολιτών και ταυτόχρονα η ατμόσφαιρα θα ήταν καθαρότερη μειώνοντας έτσι τα αναπνευστικά προβλήματα του πληθυσμού.

Δες επίσης: 10 Πράγματα που πρέπει να έχεις πάντα στο αυτοκίνητο

4. Προηγμένη τεχνολογία

ηλεκτρικό αμάξι εσωτερικό

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα διαθέτουν πολύ πιο αναπτυγμένη τεχνολογία και gadget που κάνουν την οδήγηση πιο ασφαλείς και πιο διασκεδαστική. Έχουν ακριβέστερο σύστημα καθοδήγησης και πιο αξιόπιστα συστήματα ασφαλείας. Κάποια από αυτά πειραματίζονται με την αυτόματη οδήγηση χωρίς να χρειάζεται να έχεις συνεχώς στο νου σου στο δρόμο.

Δες επίσης: Τα 7 Καλύτερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

5. Κυβερνητικές αποφάσεις

ηλεκτρικό αυτοκίνητο χρήματα

Οι κυβερνήσεις, αν και με πολύ αργά βήματα, βγάζουν καινούργιους νόμους όσον αφορά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η ελληνική κυβέρνηση επιδοτεί 30% επί της λιανικής τιμής που ανέρχεται μέχρι τα 8000 ευρώ. Σε περίπτωση που αποσύρεις το παλιό σου αμάξι έχεις επιδότηση επιπλέον 1000 ευρώ.

Δες επίσης: 6 Έξυπνα gadgets για οργάνωση αυτοκινήτου

6. Καλύτερες αποδόσεις

απόδοση ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν καλύτερες επιδόσεις από τα βενζινοκίνητα. Έχουν καλύτερη επιτάχυνση και έχουν χαμηλότερο κέντρο μάζας κάνοντας τα πιο ασφαλή στην οδήγηση. Έχουν διεξαχθεί πολλές συγκρίσεις ανάμεσα στα ηλεκτρικά και βενζινοκίνητα αμάξια και σχεδόν σε όλα, τα ηλεκτρικά είναι καλύτερα στο θέμα της απόδοσης.

Related Posts