άνδρας αντηλιακό

6 Λόγοι που είναι σημαντικό να φοράς αντηλιακό!

by theman

Μπορεί η ζέστη και ο ήλιος να είναι κάτι που απολαμβάνεις το καλοκαίρι, αλλά δεν είναι τόσο αθώα όσο νομίζεις. Το αντηλιακό είναι κάτι που έχει συνδυαστεί με την παραλία, όμως είναι απαραίτητο σχεδόν όλες τις ώρες της ημέρας κυρίως τους ζεστούς μήνες. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που είναι σημαντικό να φοράς αντηλιακό τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα. Ωστόσο, θα επικεντρωθούμε στο γιατί είναι κρίσιμο να φοράς αντηλιακό το καλοκαίρι!

Εδώ θα βρεις τους λόγους που είναι απαραίτητο και σημαντικό να φοράς αντηλιακό. Θα μπορέσεις να καταλάβεις γιατί το αντηλιακό είναι κάτι που δεν πρέπει να αποχωρίζεσαι είτε πας στην παραλία είτε για έναν απλό πρωινό καφέ.

Για ποιους λόγους είναι πολύ σημαντικό να φοράς αντηλιακό το καλοκαίρι!

 

Παρέχει προστασία από την ηλίαση

κάψιμο από τον ήλιο

Πολλοί φοράνε αντηλιακό για να αποφύγουν κοκκινίλες, σημάδια κοινώς καψίματα από τον ήλιο. Ωστόσο, το αντηλιακό μπορεί να σε προστατεύσει από τα συμπτώματα της ηλίασης όπως η ναυτία, η ζαλάδα ή μυϊκές κράμπες. Είναι πολύ σημαντικό, εκτός από το αντηλιακό, να προστατεύεται από τον ήλιο με καπέλο και να επιλέγεις να κάθεσαι σε μέρη με σκιά.

Δες επίσης : 7 Πράγματα που πρέπει να έχει η ανδρική βαλίτσα στις διακοπές!

Προστατεύει από τις ακτίνες UV ( Υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου)

ακτίνες ηλίου

Είναι ευρέως γνωστό το πρόβλημα με τη τρύπα του όζοντος. Πολλοί δεν καταλαβαίνουν τις άμεσες συνέπειες αυτού του περιβαλλοντικού προβλήματος στην ανθρωπότητα. Μέσω της τρύπας του όζοντος αυξάνεται η έκθεση των ακτίνων UV. Αυτές οι ακτίνες μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές δερματικές βλάβες. Γι’ αυτόν τον λόγο είναι ιδιαίτερα σημαντικό να φοράς αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας.

Δες επίσης : 7 Χρήσιμα καλοκαιρινά tips για τέλειο μαύρισμα!

Προστατεύει όλους τους τύπους και τα χρώματα δέρματος

άνδρας αντηλιακό

Από τα πιο λευκά έως και τα πιο σκούρα δέρματα, το αντηλιακό είναι απαραίτητο. Υπάρχει η λανθασμένη αντίληψη ότι τα πιο σταρένια ή σκουρόχρωμα δέρματα δεν έχουν την ίδια ανάγκη για προστασία όσο τα λευκά δέρματα. Παρόλα αυτά, η προστασία από τον ήλιο δεν είναι μόνο για το έγκαυμα αλλά και για άλλες δερματικές παθήσεις. Οποιοδήποτε και αν είναι ο τόνος του δέρματος σου, φρόντισε να σε προστατεύει επαρκώς. Επιπλέον, εάν έχεις κάποια ιδιαίτερη ευαισθησία στο δέρμα σου να μην ξεχνάς ποτέ το αντηλιακό. Σε περίπτωση που η επιδερμίδα έχει εξανθήματα, μπορεί να δημιουργηθούν δυσχρωμίες στην επιδερμίδα.

Δες επίσης : 6 Κανόνες για να αποκτήσεις τέλειο δέρμα!

Βοηθάει την επιδερμίδα να μη γερνάει γρήγορα

αντηλιακό προσώπου

Η ενυδάτωση της επιδερμίδας είναι το Α και το Ω στην αντιγήρανση. Όπως είναι αναμενόμενο, π ήλιος αφυδατώνει την επιδερμίδα σε πολύ μεγάλο βαθμό. Εκτός από το να πίνεις πολύ νερό, το να βάζεις συχνά αντηλιακό είναι μια απαραίτητη συνήθεια που πρέπει να υιοθετήσεις. Το αντηλιακό, είναι μια κρέμα αρκετά ενυδατική για το δέρμα. Βάζοντας επαρκή ενυδάτωση στο πρόσωπο και στο σώμα σου, το βοηθάς να μην αφυδατωθεί και κατ’ επέκταση να μη γερνάει γρήγορα. Μάλιστα, η μακροπρόθεσμη έκθεση στον ήλιο δημιουργεί λεπτές ρυτίδες στο πρόσωπο.

Δες επίσης : 5 Tips για να μην καίγεσαι από τον ήλιο το καλοκαίρι!

Μειώνει το κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος

φακίδες

Προστατεύοντας την επιδερμίδα σου με αντηλιακό, εμποδίζεις τις ακτίνες του ήλιου και τις ακτίνες UV να προκαλέσουν βλάβες στο δέρμα σου. Οι βλάβες που προκαλούνται στο δέρμα από την έκθεση στον ήλιο μπορούν να είναι αμελητέες αλλά μπορούν να εξελιχθούν και αρκετά σοβαρά. Το αντηλιακό δε θα επιτρέψει στο δέρμα σου να εμφανίσει δερματικές βλάβες και έτσι θα μειώσει το κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος.

Δες επίσης : Τα 5 καλύτερα αντηλιακά του 2021 για κάθε τσέπη!

Σε βοηθάει να διατηρήσεις ομοιόμορφο χρώμα στο δέρμα

λευκά στίγματα δέρμα

Κάποιο σπυράκι, εξάνθημα ή ραγάδα, με την έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει λευκά στίγματα στο χρώμα της επιδερμίδας. Εκτός αυτού, η απροστάτευτη υπερέκθεση στον ήλιο μπορεί να σου σου δημιουργήσει σκούρα στίγματα στο δέρμα όπως φακίδες ή πανάδες προκαλώντας ανομοιομορφία. Απότρεψε αυτό το φαινόμενο, φορώντας καλή αντηλιακή προστασία.

Δες επίσης : Επέλεξε αντηλιακό σύμφωνα με την επιδερμίδα σου! (korres, frezyderm)

Μπορεί το καλοκαίρι να είναι οι μήνες ξεγνοιασιάς, αλλά ο ήλιος δεν είναι παιχνίδι. Προστάτευσε τον εαυτό σου και το δέρμα σου φορώντας συχνά αντηλιακό. Οι ακτίνες του ήλιου υπάρχουν ακόμα και το απόγευμα, οπότε κάνε την αντηλιακή προστασία μέρος της ρουτίνας σου. Και μη ξεχνάς, το αντηλιακό δεν είναι η μόνη λύση. Προστατεύσου από τον ήλιο με καπέλο, γυαλιά και επιλέγοντας σκιερά μέρη!

Related Posts