ρουλεμάν αμάξι

5 Λόγοι που τρέμει το αμάξι σου

by theman

Σίγουρα, θα σου έχει τύχει κι εσένα, να αρχίζει να τρέμει το αμάξι σου, ενώ οδηγείς και να μην ξέρεις από πού έρχεται. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που τρέμει το αμάξι σου και καλό θα ήταν να εντοπίζεις κάθε φορά από που πηγάζει. Έτσι, θα μπορέσεις να το επισκευάσεις, εάν πρόκειται για κάποια βλάβη ή απλά ένα τυχαίο γεγονός.

Ποιοι είναι οι λόγοι που τρέμει το αμάξι σου;

 

1. Τρίξιμο στην καμπίνα του οχήματος

τρίξιμο καμπίνα οχήματος

Εάν όσο οδηγείς, ακούσεις ένα τρίξιμο, ενώ στρίβεις το τιμόνι, πρέπει να βρεις την αιτία στην κολόνα του τιμονιού. Είναι πιθανό το πρόβλημα να πηγάζει από τα panel. Έτσι, μπορείς είτε να τα αφαιρέσεις, είτε να τα επεξεργαστείς, ώστε να μην τρίβεται ο άξονας εκεί. Ακόμη, είναι δυνατό να παράγεται τρίξιμο στο σημείο, όπου ο άξονας συναντά το χώρο της μηχανής. Στην έξοδο αυτή χρησιμοποιούνται υλικά, τα οποία με την πάροδο του χρόνου φθείρονται και χάνουν τις φυσικές ιδιότητες τους.

Δες επίσης: 6 Tips για την καλή συντήρηση του αυτοκινήτου σου!

2. Ποιότητα καυσίμου

νοθευμένο καύσιμο λόγοι που τρέμει το αμάξι

Η κακή ποιότητα καυσίμου (νοθευμένο) είναι δυνατό να προκαλέσει μερικές δυσάρεστες εκπλήξεις. Ανάμεσα σε αυτές είναι και το κροτάλισμα του κινητήρα. Για αυτό, λοιπόν, αν άλλαξες πρόσφατα πρατήριο και άρχισε να ακούγεται θόρυβος, τότε είναι πολύ πιθανό να φταίει το καύσιμο.

Δες επίσης: Το αυτόματο ή το χειροκίνητο έχει χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου!

3. Συντονισμός τιμονιού

τρίξιμο τιμονιού

Οδηγείς κανονικά και παρατηρείς ότι σε συγκεκριμένες ταχύτητες και στροφές το τιμόνι σου τρέμει και “παίζει”; Αυτός ο συντονισμός είναι πιθανό να προκαλείται από τα ελαστικά, λόγω κακής ζυγοστάθμισης ή από διαφορά πίεσης μεταξύ τους. Μπορείς να βρεις τις προτεινόμενες πιέσεις ελαστικών στο manual. Εάν δε διορθωθεί το πρόβλη,α τότε η ζυγοστάθμιση είναι η επόμενη λύση.

Δες επίσης: Αυτά είναι τα πιο ασφαλή αυτοκίνητα του 2022

4. Ρουλεμάν

ρουλεμάν αμάξι

Τα ρουλεμάν στους τροχούς είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά. Ωστόσο, η επιθετική οδήγηση σε συνδυασμό με τις λακκούβες των Ελληνικών δρόμων, τα καταπονούν και τα φθείρουν γρήγορα. Στην αρχή παράγεται ένας μικρός θόρυβος, ο οποίος δυναμώνει προοδευτικά. Στη συνέχεια, όμως, έρχεται η αντικατάσταση του αξεσουάρ.

Δες επίσης: 6 Tips για την καλή συντήρηση του αυτοκινήτου σου!

5. Καμένος Πολλαπλασιαστής

πολλαπλασιαστής λόγοι που τρέμει το αμάξι

Δες επίσης: Συμβουλές για την περιποίηση του αυτοκινήτου σου!

Εάν ενώ οδηγείς, το αμάξι δεν ανεβάζει στροφές και ταυτόχρονα, τρέμει, τότε ίσως έχεις καμένο πολλαπλασιαστή. Ωστόσο, μην σε πιάνει άγχος. Η αντικατάσταση του είναι αρκετά εύκολη και οικονομική.

Related Posts