Τι είναι η προπόνηση με EMS και πως λειτουργεί

by theman
κοιλιακοί

Η γυμναστική είναι κάτι απαραίτητο για το σώμα και για λόγους εμφάνισης αλλά κυρίως για λόγους υγείας. Οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας δεν επιτρέπουν σε όλους να γυμναστούν όπως και όσο θα ήθελαν. Ωστόσο, υπάρχει λύση και αυτή δεν είναι άλλη από την προπόνηση με EMS ή αλλιώς προπόνηση με ηλεκτρομυοδιέγερση. Αυτή, είναι μια σύγχρονη μέθοδος αποτελεσματικής και γρήγορης γυμναστικής.

Εάν σε ενδιαφέρει να μάθεις περισσότερα γι’ αυτή την επαναστατική γυμναστική, τότε συνέχισε να διαβάζεις. Δες πως μπορείς να γυμναστείς γρήγορα και αποτελεσματικά ακόμα και αν δεν έχεις χρόνο να αφιερώσεις. Μάθε τι είναι η προπόνηση με EMS και πως λειτουργεί!

Μάθε για τη γυμναστική με ηλεκτρομυοδιέργεση ή αλλιώς προπόνηση με EMS!

Τι είναι ακριβώς η προπόνηση με EMS;

γυμναστική ems

Όταν γυμνάζεσαι ενεργοποιείς τους διάφορους μυς στο σώμα σου. Η προπόνηση με EMS ενεργοποιεί και γυμνάζει τους μυς μέσω ηλεκτρικού ρεύματος. Μη σε αγχώνει! Είναι απόλυτα ασφαλές. Ουσιαστικά, παλμοί και συχνότητες ενεργοποιούν τα κινητικά νεύρα που με τη σειρά τους ενεργοποιούν τους μυς. Κατά τη διάρκεια της προπόνησης φοράς ένα ειδικό κορμάκι και μέσω ειδικών καλωδιώσεων δίνονται στους μυς εντολές από έναν υπολογιστή. Το καλύτερο είναι ότι η προπόνηση με EMS διαρκεί μόνο 20 λεπτά.

Δες επίσης : Πως να χτίσεις σώμα με 10 λεπτά γυμναστικής και χωρίς βάρος!

Η προπόνηση διαρκεί 20 λεπτά

γυμναστική

Μπορεί να σου φαίνεται παράξενο, λίγο, ή να φαντάζεσαι ότι χρειάζεσαι πολλές 20λεπτες προπονήσεις. Όχι! Η μόνη προπόνηση με EMS που χρειάζεσαι είναι 20 λεπτά εβδομαδιαίως. Αυτό είναι υπεραρκετό για να καλύψει 2-5 ώρες γυμναστικής με βάρη. Μέσω των παλμών που στέλνονται κατευθείαν στους μυς σου, ο χρόνος που θα χρειαστείς για να γυμναστείς πλήρως είναι 20 λεπτά την εβδομάδα. Αυτό κάνει την γυμναστική με ηλεκτρομυοδιέργεση κατάλληλη για εσένα που δεν έχεις πολύ χρόνο.

Η γυμναστική με EMS είναι πιο αποτελεσματική από την κλασική γυμναστική

προπόνηση ems

Αυτό είναι το παράδοξο της προπόνησης με ηλεκτρομυοδιέργεση. Επειδή ακριβώς γίνεται στοχευμένα η κίνηση και η διέγερση των μυών, μέσα σε 20 λεπτά καταφέρνεις να ενεργοποιήσεις και να εκγυμνάσεις το 90% των μυών του σώματος σου. Οι συσπάσεις που δίνονται στους μυς είναι πιο δυνατές και πιο έντονες και ενεργοποιούν βαθύτερους μύες που με την κλασική γυμναστική δεν θα γυμναζόντουσαν.

Δες επίσης : Πως να γυμναστείς ανάλογα με το σωματότυπό σου!

Είναι κατάλληλο για εμένα;

personal training

Η προπόνηση με EMS απευθύνεται σε όλο το κοινό και όλες τις ηλικίες άνω των 18 ετών. Ακόμα και αν είσαι αρχάριος, δεν έχεις φυσική κατάσταση ή γενικότερα δεν είσαι της γυμναστικής, η συγκεκριμένη γυμναστική σου ταιριάζει. Συνήθως γίνεται ατομικά σαν personal training και κάνεις κάποιες βασικές και ευχάριστες ασκήσεις.

Δεν μπορείς να προπονείσαι όσες φορές θέλεις μέσα στην εβδομάδα

διάδρομος ems

Η γυμναστική με EMS έχει διάρκεια 20 λεπτά την εβδομάδα. Δεν μπορείς να κάνεις παραπάνω από μια τέτοιες συνεδρίες. Κάθε συνεδρία πρέπει να απέχει από την άλλη τουλάχιστον 4 ημέρες για να μάθει το σώμα να ανταποκρίνεται. Σε αρχικό στάδιο είναι απαραίτητο να κάνεις μια συνεδρία την εβδομάδα. Σε δεύτερο χρόνο μπορείς να κάνεις και δεύτερη συνεδρία μέσα στην εβδομάδα αλλά να υπάρχει απόκλιση 4 ημερών.

Πονάει η συγκεκριμένη προπόνηση;

κοιλιακοί

Μπορεί να διαπερνά το σώμα σου ρεύμα, αλλά αυτή η προπόνηση δεν πονάει καθόλου. Τα μηχανήματα λειτουργούν σε χαμηλές συχνότητες και οι μυς δε “καταλαβαίνουν” τη διαφορά του εξωτερικού ερεθίσματος σε σχέση με αυτό που λαμβάνουν από τον εγκέφαλο. Έτσι, είναι μια ασφαλής και ανώδυνη μέθοδος γυμναστικής.

Δες επίσης : Πόσο λίπος πρέπει να χάσεις για να φανούν οι κοιλιακοί σου!

Η προπόνηση με EMS απευθύνεται σε εσένα που θέλεις να γυμναστείς αλλά δεν έχεις αρκετό χρόνο να διαθέσεις. Είναι μια επαρκής γυμναστική που διαρκεί 20 λεπτά εβδομαδιαίως και σε βοηθά να γυμνάσεις το 90% των μυών του σώματος σου. Πρόκειται για μια ασφαλή και αποτελεσματική μέθοδο, γίνεται από επαγγελματίες και θυμίζει αρκετά personal training. Εάν ενδιαφέρεσαι να τονώσεις το σώμα σου, να βελτιώσεις την φυσική σου κατάσταση χωρίς να πιεστείς, τότε η γυμναστική με ηλεκτρομυοδιέργεση είναι η καλύτερη επιλογή!

Related Posts