Πως να αφήσεις πίσω τον παλιό σου εαυτό!

by theman
θυμωμένος άντρας

Το παρελθόν σου είναι κάτι που λογικά θα απασχολεί και εσένα όπως και όλους τους ανθρώπους. Δε χρειάζεται να καταδικάζεις το παρελθόν και τον παλιό σου εαυτό αλλά οφείλεις να δίνεις τη προσοχή σου στο παρόν. Ακόμα κι αν μετανιώνεις για πράγματα που έχεις κάνει, αυτά είναι μέρος του σημερινού σου εαυτού, ήταν χρήσιμα για να σε κάνουν πιο ώριμο και σοφό.

Να θυμάσαι πως ως άνθρωπος συνεχώς εξελίσσεσαι και βελτιώνεσαι. Άφησε τον παλιό σου εαυτό στο παρελθόν και ζήσε χωρίς να περιορίζεις και να αδικείς τον εαυτό σου. Στο the-man.gr θα βρεις 5 χρήσιμες συμβουλές για το πως μπορείς να το καταφέρεις αυτό!

5 Tips για να αφήσεις στο παρελθόν τον παλιό σου εαυτό!

 

1. Διαχώρισε την πραγματικότητα από τη γνώμη σου

άντρας που νιώθει απογοήτευση

Λένε πως ”Σε κάθε περιστατικό της ζωής μας το 30% είναι η πραγματικότητα και το 70% οι σκέψεις μας πάνω στο περιστατικό.” Το overthinking δηλαδή το να υπερ σκέφτεσαι σου κάνει κακό και μπορεί να αλλοιώσει τη μνήμη σου σχετικά με το τι πραγματικά συνέβη. Προσπάθησε λοιπόν όταν σκέφτεσαι το παρελθόν σου να διαχωρίζεις το τι πραγματικά έγινε από το τι σκέφτηκες ή ένιωσες εσύ για αυτό.

Δες επίσης: 4 Τρόποι να πιστέψεις στον εαυτό σου!

2. Αναθεώρησε τις πεποιθήσεις σου

Μια άποψη που δεν αναθεωρείται τακτικά γίνεται σταδιακά κανόνας στο μυαλό σου. Αυτό σου κλείνει τους ορίζοντες και σε κάνει να βλέπεις μονόπλευρα τη ζωή. Δώσε το περιθώριο στον εαυτό σου να αναθεωρήσει για εσένα, για το παρελθόν σου, για τις συνήθειες σου, για τα πιστεύω σου, ακόμα και για τη ζωή σου ολόκληρη. Η διαδικασία αυτή θα σε ταρακουνήσει και θα σε βοηθήσει να έχεις καλύτερη αυτογνωσία, συνεπώς να πατάς γερά στα πόδια σου και να πορεύεσαι με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα!

Δες επίσης: Τι πρέπει να σταματήσεις να κάνεις για να βελτιώσεις τη ζωή σου!

3. Μην είσαι σκληρός με τον εαυτό σου

θυμωμένος άντρας

Φρόντισε να είσαι όσο αυστηρός πρέπει με τον εαυτό σου. Αν το παρακάνεις θα καταλήξεις να αυτό-μαστιγώνεσαι και να αυτοτιμωρείσαι, κάτι το οποίο είναι τοξικό για τον εαυτό σου. Αποδέξου το παρελθόν σου και τον παλιό σου εαυτό. Είναι φυσιολογικό να μην είσαι σύμφωνος με κάθε τι που έχεις κάνει στο παρελθόν, μη ζεις όμως με ενοχές για κάτι που έχει λήξει. Να είσαι χαλαρός και ευγενικός με τον εαυτό σου.

Δες επίσης: 4 Μυστικά για να έχεις καλή ψυχολογία!

4.  Άλλαξε το νόημα που έχεις δώσει στις αρνητικές εμπειρίες σου

άντρας κάθεται στο λάπτοπ

Το τι νόημα δίνεις σε κάθε κατάσταση ή γεγονός έχει σημασία και στο πως θα νιώθεις μέσα σου. Όσον αφορά τις κακές εμπειρίες σου λοιπόν εστίασε στο μάθημα που πήρες από αυτές και μετάφρασε το κακό γεγονός σε καλό γεγονός. Με τον τρόπο αυτό θα βλέπεις πιο θετικά τα πράγματα και θα μαθαίνεις περισσότερα από τις εμπειρίες σου και τα λάθη σου.

Δες επίσης: Τι σου προκαλεί χαμηλή αυτοπεποίθηση και πως θα ενισχύσεις τον εαυτό σου!

5. Άφησε στο παρελθόν ότι δε σε εξυπηρετεί

στεναχωρημένος άντρας

Δες επίσης: 9 Tips για να πετύχεις αποδοχή και αυτοβελτίωση μαζί!

Άφησε πίσω τον παλιό σου εαυτό αφήνοντας στο παρελθόν ότι πληροφορία για αυτόν δε σε εξυπηρετεί. Αγνόησε όποια σκέψη σου δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα και αντίστοιχα προσπάθησε να αναπαράγεις στο μυαλό σου τα θετικά που σου συνέβησαν. Έτσι θα σου γίνει συνήθεια το να σκέφτεσαι πράγματα που θα σε κάνουν καλύτερο και θα σε πάνε μπροστά.

Related Posts