Συγχώρα τον εαυτό σου και προχώρα. Ξανθός άνδρας κρατάει τα χέρια σου ζητώντας κατανόηση

4 Τρόποι να πιστέψεις στον εαυτό σου!

by theman

Η καλή ψυχολογία είναι το παν για τον καθένα μας. Αν θέλουμε να πετύχουμε τους στόχους μας, να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και επαγγελματίες τότε πρέπει να έχουμε και μία αντίστοιχη ψυχολογία. Πολλοί όμως δεν ενισχύουν τον εαυτό τους και έχοντας χαμηλή αυτοπεποίθηση τα παρατάνε εύκολα στην πρώτη δυσκολία.

Μπορούμε όλοι να βγούμε από μία αδιέξοδο αρκεί να το πιστέψουμε! Ήρθες όμως στο κατάλληλο μέρος όπου θα μάθεις 4 τρόποι να πιστέψουμε παραπάνω στον εαυτό μας!

Δες επίσης: 6 Tips για να αποκτήσεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση!

4 Τρόποι για μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση!

 

1) Συγχώρησε τον εαυτό σου

Συγχώρα τον εαυτό σου και προχώρα. Ξανθός άνδρας κρατάει τα χέρια σου ζητώντας κατανόηση

Όλοι μας δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε την αξία μας και συνήθως αυτός ο λόγος είναι το παρελθόν. Όταν νιώθουμε ότι έχουμε κάνει κάποιο λάθος προς τους άλλους ή ακόμα και προς τον ίδιο μας τον εαυτό πρέπει να τον συγχωρούμε! Αν του το κρατάμε μανιάτικο καταλαβαίνουμε πόσο πίσω θα μας κρατήσει. Θα αναπολούμε συνέχεια το τι κάναμε και ότι δεν έπρεπε και δεν θα σταματάμε να αυτοτιμωρούμαστε. Για να έχουμε λοιπόν μια καλύτερη ψυχολογία πρέπει οπωσδήποτε να συγχωρήσουμε τον εαυτό μας!

Πώς; Αφού εντοπίσεις το λάθος σου, κατάλαβε τι αποκόμισες από αυτήν την κατάσταση και αν έμαθες ουσιαστικά από τα λάθη σου. Έπειτα πες στον ίδιο σου τον εαυτό ότι σε συγχωρώ και προχωράμε!

Δες επίσης: 4 Τρόποι για να γίνεις πιο ήρεμος!

2) Αποδέξου εσένα

Ήρεμος άνδρας

Πιστεύω ότι πολλοί από εμάς δυσκολευόμαστε με το να καλλιεργήσουμε μία μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση και να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μας επειδή νομίζουμε ότι υπάρχει κάτι λάθος πάνω μας. Λαμβάνουμε από πολλούς πομπούς μηνύματα του τύπου “α αυτό δεν μου αρέσει πάνω σου” ή “έτσι θα σου πήγαινε περισσότερο” ή “είσαι πολύ εγωιστής”. Αυτό θα συνεχίσει να γίνεται εφόρου ζωής. Όμως μπορεί να αλλάξει το σκεπτικό μας. Αποδέξου αυτό που είσαι και αγάπησε το!

Όποτε λαμβάνεις αρνητικά σχόλια σκέψου αν έχεις όντως κάπου λάθος και αν η απάντηση είναι όχι τότε μην το φιλτράρεις παραπάνω. Προχώρα και μην το παίρνεις προσωπικά! Έχεις την αυτοπεποίθηση να αποδεχτείς τον εαυτό σου και να τον αγαλλιάσεις.

Δες επίσης: 7 Μικροπράγματα που θα σου δώσουν θάρρος  και αυτοπεποίθηση!

3) Μην τα παρατάς  

Χαρούμενος άνδρας που φοράει μπλε πουκάμισο και τζιν

Όταν δυσκολεύουν οι συνθήκες και συναντάμε κάποιο πρόβλημα είτε οικονομικό είτε υγείας είτε και κοινωνικό δεν πρέπει να παρατάμε τον εαυτό μας! Όχι εμείς οι ίδιοι που μπορούμε να τον βοηθήσουμε. Όλοι μας περιμένουμε μια στιγμή να έρθει κάποιος και να μας δώσει θάρρος εκεί που δεν το έχουμε. Να μας πει κάτι του τύπου “σε καταλαβαίνω” ή “προσπαθώ να καταλάβω πως νιώθεις και είναι δύσκολο”.

Το κόλπο όμως κρύβεται εδώ. Μπορούμε εμείς οι ίδιοι να το κάνουμε στον εαυτό μας. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι να καταλάβουμε τι συμβαίνει και τι μας στενοχωρεί ή δυσκολεύει. Έπειτα, απλά βάζουμε την μία παλάμη μας στο στήθος και λέμε κάτι όμορφο και γεμάτο νόημα και θάρρος στον εαυτό μας. Μια φράση του τύπου “είναι δύσκολο αλλά ξέρω ότι θα τα καταφέρω” εκείνη την στιγμή θα μας δώσει παραπάνω θάρρος και όρεξη να παλέψουμε ξανά. Μην τα παρατάς και χαμογελά! Όλα θα γίνουν καλύτερα.

Δες επίσης: 12 Πράγματα που θα σε κάνουν καλύτερο ηγέτη και άνθρωπο!

4) Συνδέσου με τα κατάλληλα άτομα

κάνε την σωστή παρέα-άνδρες που περνάνε καλά και προσέχουν τον εαυτό τους

Ο κύκλος μας είναι αυτός που σε μικρή ηλικία μας προσδιορίζει στο μεγαλύτερο μέρος της. Όσο μεγαλώνουμε και μειώνουμε σίγα σιγά τις ουσιώδεις επαφές μας πρέπει να ξέρουμε ποιες θα κρατήσουμε. Αν υπάρχουν ακόμα άτομα στον κύκλο μας που θα μας φερθούν άσχημα, δεν θα είναι υποστηρικτικοί τότε πρέπει να το επανεξετάσουμε! Για να έχουμε μια ευτυχισμένη ζωή πρέπει να έχουμε και τα κατάλληλα άτομα στον ώμο μας. Όταν μας φέρονται με τοξικό τρόπο και δεν μας βελτιώνουν ούτε λίγο τότε αυτό σημαίνει ότι δεν μας νοιάζονται κιόλας!

Το να είναι κάποιος ευτυχισμένος κρίνεται από τις επαφές του και αυτό είναι που μπορούμε εμείς οι ίδιοι να ελέγξουμε. Για να έχουμε λοιπόν μεγαλύτερη αυτογνωσία πρέπει στον κύκλο μας να υπάρχουν άτομα που μας την εμπνέουν και την υπενθυμίζουν. Κάνε την κατάλληλη επιλογή!

Δες επίσης: Οι 10 φίλοι που όλοι χρειαζόμαστε!

Δεν είναι πάντα εύκολο

Επιτυχημένος άνδρας αφού έχει αυξήσει την αυτοεκτίμηση του και βελτιώσει τον εαυτό του

Αυτό το ταξίδι της αυτοεκτίμησης και του να πιστέψουμε σε μας δεν θα είναι εύκολο! Ωστόσο είναι απαραίτητο για μία ευτυχισμένη ζωή χωρίς τύψεις και φόβους. Είναι επίσης το πρώτο βήμα αν θέλουμε να αυξήσουμε την αυτοπεποίθηση μας και να γίνουμε καλύτεροι σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Αν θες να βελτιώσεις την ψυχική και σωματική υγεία είναι στο χέρι σου, αρκεί να ξέρεις το πώς! Ένας τρόπος είναι να δοκιμάσουμε να κάνουμε διαλογισμό ή και yoga προκειμένου να χαλαρώσουμε και να τα βρούμε με εμάς.

Related Posts