γυμνασμένος άντρας μπροστά από καθρέφτη

6 Συμβουλές για να διατηρείς μια καλή ψυχολογία!

by theman

Η καλή ψυχολογία είναι δύσκολο να διατηρηθεί όταν οι συνθήκες ζωής είναι τόσο γρήγορες και απαιτητικές. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει και να κλονίζεται. Είναι πολύ σημαντικό να εκπαιδεύσεις το μυαλό σου να ελέγχει τις σκέψεις και τα συναισθήματα σου, να έχεις δηλαδή συναισθηματική νοημοσύνη.

Το να έχεις καλό έλεγχο του εαυτού σου θα σου δώσει ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα έναντι όλων των υπολοίπων. Αυτό το πλεονέκτημα θα σε ωφελήσει τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον προσωπικό τομέα. Παρακάτω θα βρεις 6 tips ψυχολογίας για να το καταφέρεις αυτό και να είσαι πιο ήρεμος και θετικός!

Πως να έχεις καλή διάθεση ακόμα και στις δύσκολες στιγμές

 

1. Επένδυσε στη προσωπική σου ανάπτυξη

άντρας διαβάζει βιβλίο στον καναπέ

Η προσωπική ανάπτυξη είναι από τα βασικά βήματα για να έχεις καλή ψυχολογία. Η αυτοβελτίωση βέβαια είναι ένα συνεχές ταξίδι, μια αέναη κατάσταση και όχι ένας προορισμός. Αξιολογόντας τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία του χαρακτήρα σου θα ξέρεις και που πρέπει να εστιάσεις για να γίνεις καλύτερος. Ταυτόχρονα θα έχεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αυτογνωσία, απαραίτητα στοιχεία για να είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

Δες επίσης: Βελτίωσε τη ζωή σου με 10′ διαλογισμό κάθε μέρα!

2. Βρες το γιατί σου

ευτυχισμένος άντρας

Είναι πολύ σημαντικό να έχεις ένα ‘γιατί’ σε οτιδήποτε κάνεις είτε αυτό είναι ένα επαγγελματικό βήμα, μια σχέση ή μια απλή δραστηριότητα. Ένα ισχυρό κίνητρο είναι αυτό που θα σε διατηρήσει παθιασμένο και συνεπή για ο,τι κάνεις στη ζωή σου. Αν λοιπόν πιάνεις τον εαυτό σου να βαριέται, να νιώθει αδύναμος και χωρίς όρεξη, τότε μάλλον πρέπει να υπενθυμίσεις στον εαυτό σου το γιατί σου.

Δες επίσης: 20 Σημάδια ότι πετυχαίνεις στην ζωή σου ακόμα κι αν δεν το αισθάνεσαι!

3. Μάθε να εκλογικεύεις τις καταστάσεις

άντρας σκεπτικός

Πολύ χρήσιμα εργαλεία στη ζωή σου είναι η αντικειμενικότητα και ο ρεαλισμός. Μαθαίνοντας να εκλογικεύεις τις καταστάσεις θα μπορείς να αντιμετωπίζεις τη κάθε πρόκληση με μεγαλύτερη ευκολία. Απλοποίησε τη ζωή σου και βασίσου σε μερικές αρχές οι οποίες είναι σημαντικές για εσένα για να ανταπεξέρχεσαι σε κάθε δυσκολία.

Δες επίσης: 10 Τρόποι για να έχεις περισσότερη αυτοπεποίθηση!

4. Μην αναλώνεσαι για οτιδήποτε δεν είναι στον έλεγχο σου

σκεπτικός άντρας

Κάθε λεπτό της ημέρας σου είναι χρήσιμο. Μην σπαταλάς τον χρόνο σου λοιπόν για να αναλώνεσαι για καταστάσεις που δεν είναι στον έλεγχο σου. Για παράδειγμα αν αντιμετωπίζεις ένα πρόβλημα υγείας και πρέπει να απουσιάζεις από τη δουλειά σου, εκμεταλλεύσου αυτόν τον χρόνο για να βελτιωθείς και να ξεκουραστείς αντί να κάθεσαι να μελαγχολείς. Δεν θα αλλάξει η κατάσταση σου, οπότε μην σπαταλάς την ενέργεια σου σε γκρίνια ή στεναχώρια και κάνε ότι καλύτερο μπορείς υπό τις εκάστοτε συνθήκες!

Δες επίσης: 6 Συμβουλές για να είσαι άψογος με τους συνεργάτες σου!

5. Δες τις δυσκολίες ως προκλήσεις

δυνατός άντρας

Όλες οι καταστάσεις μπορούν να σε ωφελήσουν. Όχι απαραίτητα επειδή ‘όλα στο τέλος θα πάνε καλά’ αλλά επειδή και να μην πάνε εσύ θα τα καταφέρεις. Όλες οι δυσκολίες στη ζωή σου είναι προκλήσεις που δοκιμάζουν το μυαλό σου και τα όρια σου. Τι καλύτερο λοιπόν από το να ανακαλύπτεις συνεχώς καινούριες πτυχές του εαυτού σου;

Δες επίσης: 12 Πράγματα που θα σε κάνουν καλύτερο ηγέτη και άνθρωπο!

6. Άλλαξε τη γλώσσα σώματος αλλά και τις λέξεις που χρησιμοποιείς

γυμνασμένος άντρας μπροστά από καθρέφτη

Το πως μιλάς αλλά και πως στέκεσαι παίζουν καθοριστικό ρόλο στη ψυχολογία σου. Αν για παράδειγμα μιλάς συνεχώς για το πόσο αναβλητικός είσαι τότε αυτό το χαρακτηριστικό σου θα γίνει πιο έντονο. Αντίστοιχα, αν είσαι θετικός και μιλάς με ενθουσιασμό για ένα νέο επιχειρηματικό βήμα, γίνεσαι ασυνείδητα πιο δεκτικός σε αυτό και έχεις μεγαλύτερες πιθανότητας να πετύχεις.

Δες επίσης: 10 Συνήθειες που έχουν οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι!

Επίσης, είναι σημαντικό να αποφεύγεις λέξεις με αρνητικό πρόσημο. Για παράδειγμα, η λέξη πρόβλημα σε προϊδεάζει για κάτi αρνητικό. Αντικατέστησε τη λέξη πρόβλημα με τη λέξη πρόκληση. Μετά από καιρό θα καταλάβεις πως παίζει καθοριστικό ρόλο στο πως μεταφράζει ο εγκέφαλος σου τη δύσκολη κατάσταση.

Related Posts