πώς να γίνεις πιο κοινωνικός

Πώς να γίνεις πιο κοινωνικός;

by theman

Εάν γενικά, είσαι κλειστός άνθρωπος, που δεν ανοίγεται εύκολα, τότε η ιδέα της κοινωνικοποίησης, λογικά, δεν σου προκαλεί κάποιο ενδιαφέρον. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει απαραίτητα, ότι σου αρέσει να είσαι μοναχικός ή ότι δε περνάς καλά με τους φίλους σου ή με τη σχέση σου. Μπορείς, όμως, κάλλιστα να είσαι εσωστρεφής, αλλά να κοινωνικοποιείσαι και να έχεις υγιείς κοινωνικές συναναστροφές. Για αυτό, διάβασε παρακάτω για να μάθεις πώς να γίνεις πιο κοινωνικός!

3 Τρόποι για να γίνεις πιο κοινωνικός!

 

1. Ξεκίνα ένα χόμπι

κοινωνικός

Εάν είσαι από τους ανθρώπους, που δεν τους χαρακτηρίζει η κοινωνικότητα, τότε το ξεκίνημα ενός hobby, ίσως σε βοηθήσει. Εκεί, θα γνωρίσεις σίγουρα νέους ανθρώπους, με τους οποίους θα έχετε κοινό ενδιαφέρον τη δραστηριότητα με την οποία ασχολείστε. Συνεπώς, θα μπορείς να επικοινωνείς με αυτά τα νέα άτομα και να αναλύετε κάποια θέματα. Εξάλλου, μπορεί να χτίσετε καλές σχέσεις και να ξεκινήσετε να έχετε συναναστροφές και εκτός της δραστηριότητας.

Υπάρχουν αμέτρητα χόμπι, που μπορεί να σε ενδιαφέρουν. Για παράδειγμα, κάποιο μουσικό όργανο σε ωδείο, κάποιο άθλημα, ίσως κάποιο είδος τέχνης, όπως ζωγραφική και πολλά άλλα. Σκέψου, τι είναι αυτό που σε ελκύει περισσότερο και δοκίμασε το.

Δες επίσης: 5 Tips για να ισορροπήσεις κοινωνική ζωή με δουλειά

2. Μίλησε με άγνωστο κόσμο

κοινωνικοποίηση

Δεν είναι λίγες οι φορές, που με κάποιον άγνωστο, μπορεί να νιώσουμε πιο άνετα από ότι με τους δικούς μας ανθρώπους. Για αυτό, μη διστάσεις να πιάσεις κουβέντα με κάποιον που δεν γνωρίζεις ήδη. Για παράδειγμα, μπορείς να μιλήσεις με τον υπεύθυνο ενός καταστήματος, ή με τον οδηγό ενός ταξί. Απλά, άνοιξε ένα θέμα συζήτησης, που να ταιριάζει σε εκείνη τη δεδομένη στιγμή και άσε τα πράγματα να κυλήσουν από μόνα τους.

Δες επίσης: 3 Μυστικά της ψυχολογίας για να γίνεις ειδικός στην επικοινωνία!

3. Υιοθέτησε στοιχεία των κοινωνικών ανθρώπων

πώς να γίνεις πιο κοινωνικός

Δες επίσης: 8 Χαρακτηριστικά που έχουν τα Ψυχικά υγιή άτομα!

Γενικά, μπορείς να παρατηρήσεις λίγο τους ανθρώπους γύρω σου, ώστε να δεις πως συμπεριφέρονται και πώς κοινωνικοποιούνται. Όποια στοιχεία δεις και σου αρέσουν, μπορείς να τα υιοθετήσεις κι εσύ. Μην ξεχνάς, ότι το πιο δυνατό σου χαρτί είναι να φαίνεσαι πρόσχαρος και χαμογελαστός, ώστε να προσελκύεις περισσότερο κόσμο. Επιπλέον, φρόντισε στις συζητήσεις σου να μιλάς με αυτοπεποίθηση και να μη δείχνεις ότι ντρέπεσαι ή ότι βαριέσαι.

Related Posts