άνδρας επικοινωνεί άνετα

4 Τρόποι να νιώσεις άνετα με τον εαυτό σου!

by theman

Το να αισθανόμαστε αμήχανα ανάμεσα σε πολλούς ανθρώπους ή όταν παίρνουμε τον λόγο και έχουμε τα μάτια πάνω μας είναι αρκετά λογικό. Όπως λογικό είναι και το να κομπλάρουμε να μιλήσουμε σε μία κυρίαρχη γυναίκα και αντ’ αυτού φλερτάρουμε μέσω μηνυμάτων. Το κλειδί σε όλες αυτές τις περιπτώσεις είναι να πετύχουμε αποδοχή και αυτοβελτίωση, να νιώσουμε δηλαδή άνετα με τον εαυτό μας.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για το πετύχουμε αυτό. Οι περισσότεροι αναφέρονται ουσιαστικά στο πως θα τονώσουμε την αυτοπεποίθηση μας. Σε αυτό το άρθρο θα διαβάσουμε λοιπόν, πως με 4 τρόπους μπορούμε να νιώσουμε άνετα με τον εαυτό μας! Δες επίσης: Πως να αφήσεις πίσω τον παλιό σου εαυτό!

4 Τρόποι να νιώθεις ωραία με τον εαυτό σου!

 

1) Μην σε νοιάζει η γνώμη των άλλων

κουτσομπολιό

Είναι λίγες οι περιπτώσεις που κάποιος θα μας πει κάτι για να μας βελτιώσει. Αν δεν είναι αγαπημένο πρόσωπο ή άτομο που έχουμε εμπιστοσύνη και ξέρουμε ότι οι προθέσεις του είναι αγνές, τότε δεν πρέπει να τον ακούμε. Πολλοί στον περίγυρο μας θα προσπαθήσουν να μειώσουν τον δικό μας εαυτό προκειμένου να τονώσουν το “εγώ” τους.

Τότε είναι κιόλας που πρέπει να το αντιληφθούμε και να μην μας καίγεται καρφί για το τι λένε. Αν για παράδειγμα σου αρέσει να ζωγραφίζεις, ή να κάνεις διαλογισμό και υπάρχουν άτομα που τους “ενοχλεί”, πρόβλημα τους! Εσύ θα κάνεις αυτό που σε κάνει ευτυχισμένο. Στην τελική, η ζωή είναι πολύ μικρή για να μας νοιάζει η γνώμη των άλλων!

Δες επίσης: 4 Τρόποι για να γίνεις πιο κοινωνικός!

2) Βελτίωσε τον εαυτό σου

επαγγελματίας, βελτιώνει τον εαυτό του

Αυτήν την στιγμή αναφερόμαστε στο πνευματικό κομμάτι. Ένας βασικός τρόπος για να νιώσουμε ωραία με την προσωπικότητα μας είναι να την ξεδιπλώσουμε. Να μάθουμε τα όρια και τα ενδιαφέροντα μας. Σίγουρα θα πάρει χρόνο γιατί μαθαίνουμε όσο ζούμε, αλλά μπορούμε να ξεκινήσουμε με απλά βήματα. Έχεις ασχοληθεί ποτέ με το θέατρο; Με κάποιο άλλο χόμπι όπως να δημιουργήσεις το δικό σου blog;

Ας τεστάρουμε τον εαυτό μας και ας τον ανακαλύψουμε εις βάθος. Ένα ακόμα πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να διαβάσουμε μερικά βιβλία που αναφέρουν τρόπους για να πετύχεις στην ζωή. Οι ιδέες που θα διαβάσουμε σίγουρα θα μας βάλουν στο σωστό μονοπάτι και ίσως εν τέλει πετύχουμε τον στόχο μας!

Δες επίσης: 5 Τρόποι για να βρίσκεις συνέχεια το κίνητρο σου! 

3) Φρόντισε την υγεία σου

Άνδρας με αυτοπεποίθηση

Νούμερο ένας λόγος που αισθανόμαστε αμήχανα και περίεργα όταν βρισκόμαστε σε κοινό είναι η ανασφάλεια μας. Αυτό στο μεγαλύτερο ποσοστό οφείλεται στην εξωτερική μας εμφάνιση. Δεν πρέπει όμως να μας ανησυχεί γιατί ξέρουμε πως μπορούμε να το φτιάξουμε. Για να βελτιώσουμε την υγεία μας, το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να ασχοληθούμε λίγο πιο ουσιαστικά με την γυμναστική και την διατροφή.

Τα πράγματα είναι απλά: θερμιδικό έλλειμα και κάποιο πρόγραμμα γυμναστικής για απώλεια λίπους. Το πρώτο θα μας επιτρέψει να χάνουμε κιλά ενώ το δεύτερο θα μας γραμμώνει και θα σφίγγει το σώμα μας. Με ένα σμπάρο δύο τριγώνια. Μην ξεχνάς κιόλας ότι όλοι έχουμε ατέλειες και στόχος μας είναι να αισθανόμαστε άνετα με αυτές!

Δες επίσης: Πως να χτίσεις σώμα και μύες στη καραντίνα!

4) Εστίασε στην γλώσσα του σώματος σου

παρέα μιλάει

Είναι γενικότερα αποδεκτό ότι όταν αισθανόμαστε κάτι το δείχνουμε και με το σώμα μας. Για παράδειγμα αν φοβόμαστε να βγάλουμε μία ομιλία, τότε κυριαρχεί η αμηχανία, σταυρώνουμε χέρια και πόδια και κλεινόμαστε δηλαδή στον εαυτό μας. Αυτό αποτυπώνεται στα μάτια των άλλων και το αντιλαμβάνονται. Κυρίαρχοι αυτού του παιχνιδιού είναι οι γυναίκες. Αν για παράδειγμα το παίζει υπερβολικά άνετος και χαλαρός, θα σε μυριστούν και σίγουρα θα χάσεις τις ελπίδες σου.

Για να νιώσουμε πιο άνετα με τον εαυτό μας, πρέπει να υιοθετήσουμε κάποιες συγκεκριμένες χειρονομίες. Θα προσπαθήσουμε όταν αισθανόμαστε περίεργα, να κρατάμε ανοιχτές τις παλάμες μας και το στήθος. Αυτό θα δείξει ότι είμαστε δεκτικοί σε προτάσεις και θα δεις που θα το αισθανθείς και εσύ ο ίδιος! Επιπλέον, θα απαγορεύσουμε στο σώμα μας να σταυρώνει τα χέρια του και τα πόδια του. Όταν το παρατηρείς απλά λύσε αυτόν τον γόρδιο δεσμό και θα αισθανθείς κατευθείαν πιο ανάλαφρος. Κλασσική συμβουλή και για να γίνεις πιο συμπαθής!

Δες επίσης: 9 Τρόποι για βελτίωση της επικοινωνίας σου με τους άλλους!

Πως να δώσουμε δύναμη στον εαυτό μας;

άνδρας επικοινωνεί άνετα

Με τις παραπάνω συμβουλές σίγουρα θα μπορέσουμε να γίνουμε καλύτεροι στην επικοινωνία. Επιπλέον, θα μάθουμε να αλληλοεπιδρούμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αυτή θα είναι η κινητήρια δύναμη μας για να αισθανόμαστε πάντα καλά. Πρέπει να υιοθετήσουμε το σκεπτικό ότι η ζωή είναι δικιάς μας και κάνουμε εμείς τις επιλογές μας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κάποιον άλλον να μας επιβάλλει κάτι. Τέλος, θυμήσου πως στην τελική είσαι μοναδικός! Αν κανείς άλλος σαν και εσένα, τότε γιατί να αυτοπεριορίζεσαι;

Related Posts