νέες παρέες αν είσαι ντροπαλός

Πως να κάνεις νέες παρέες αν είσαι ντροπαλός!

by theman

Το να είσαι ντροπαλός δεν είναι κακό. Ωστόσο, πολλές φορές μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην κοινωνική σου ζωή. Διάφορες συναναστροφές μπορεί να επηρεαστούν από αυτό το χαρακτηριστικό. Επαγγελματικές, ερωτικές ή φιλικές σχέσεις είναι αυτές που επηρεάζονται άμεσα. Παρόλα αυτά, δεν πρέπει τίποτα να σε κρατάει πίσω και ούτε να απογοητεύεσαι. Το να κάνεις νέες παρέες και φίλους είναι απόλυτα εφικτό ακόμα και αν είσαι ντροπαλός.

Μια νέα κατοικία, μια νέα δουλειά ή μια καινούργια ασχολία είναι ο λόγος που θες να προσεγγίσεις κι άλλα άτομα. Μπορεί να είσαι ντροπαλός αλλά με μερικές συμβουλές θα ξεπεράσεις κάθε δισταγμό που σε κρατάει πίσω. Δες εδώ πως να κάνεις νέες παρέες αν είσαι ντροπαλός!

Κάνε καινούργιες παρέες ακόμα και αν κάτι σε κρατάει πίσω!

 

Βρες κοινά χόμπι με τους υπόλοιπους

τσούγκρισμα

Εάν θέλεις να προσεγγίσεις ένα συγκεκριμένο γκρουπ ανθρώπων, πρέπει να βρεις κοινά ενδιαφέροντα μαζί τους. Άμα ,για παράδειγμα, οι συνάδελφοι σου μετά την δουλειά πηγαίνουν όλοι μαζί για κάποιο χόμπι ή για διασκέδαση, ακολούθησε τους. Μην αφήσεις τους δισταγμούς σου να σε κρατήσουν πίσω και γίνε ένα με την παρέα τους. Επίσης, ακόμα και αν δεν έχουν οι ίδιοι κάποιο χόμπι, μπορείς να τους παροτρύνεις να ξεκινήσετε κάτι μαζί. Ακόμα και μια κοινή έξοδος είναι μια καλή αρχή.

Δες επίσης : 4 Τρόποι για να γίνεις πιο κοινωνικός!

Να είσαι καλός ακροατής

συζήτηση

Η συζήτηση είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα στην κοινωνικοποίηση. Όταν παίρνεις μέρος σε μια κουβέντα είναι σημαντικό να δείξεις ότι σε ενδιαφέρουν αυτά που λέει ο συνομιλητής σου. Με το να ακούς αυτά που λέει, θα τον μάθεις καλύτερα αλλά θα του δείξεις και ότι νοιάζεσαι. Για αρχή, είναι σημαντικό να μη διακόπτεις την έκφραση του άλλου και όταν ολοκληρώσει να του απαντήσεις. Όσο σου μιλάει ο συνομιλητής σου, κοίτα τον, γνέφε και απάντα όταν έρθει η σειρά σου. Αυτά τα tricks θα βοηθήσουν και εσένα αλλά και τον συνομιλητή σου στο να έρθετε πιο κοντά.

Δες επίσης : 4 Συμβουλές για να μην ξεμείνεις πότε από θέματα συζήτησης!

Κάνε κοπλιμέντα

χειραψία

Τα κοπλιμέντα είναι μια αρχή για να μπορέσεις να βγεις από τη ζώνη ασφαλείας σου. Με το να κάνεις ένα κομπλιμέντο, αρχικά παίρνεις το θάρρος να μιλήσεις στον άλλο. Κατά δεύτερον, με μια απλή φράση θα μπορέσεις να αλλάξεις εντελώς την ψυχολογία του άλλου και να του ανεβάσεις την διάθεση. Αυτό, θα σε κάνει πιο αρεστό και πιο αγαπητό. Δεν είναι ανάγκη το κοπλιμέντο να συνοδεύεται με φλερτ. Μπορείς απλά να κάνεις την κίνηση σου και ύστερα να περιμένεις την ανταπόκριση. Μια τέτοια κίνηση θα σε κάνει να δεις ότι ακόμα και αν είσαι ντροπαλός μπορείς να προσεγγίσεις τους άλλους.

Δες επίσης : 5 Tips για να κάνεις φίλους πιο εύκολα!

Αποδέξου τον εαυτό σου

αυτοπεποίθηση

Το πιο σημαντικό βήμα στο να κάνεις τους άλλους να σε δεχτούν είναι να αποδεχτείς ο ίδιος τον εαυτό σου. Μην ξεχνάς ότι είσαι ξεχωριστός και το να είσαι ντροπαλός είναι κομμάτι της μοναδικότητας σου. Αποδέξου πλήρως και τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία σου και προσπάθησε πάντα να είσαι ο εαυτός σου. Έτσι, τα άτομα που θα προσεγγίζεις θα είναι αυτά που σε θέλουν για τον πραγματικό σου εαυτό και σε δέχονται γι’ αυτό ακριβώς που είσαι. Το να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση είναι κάτι που χτίζεται σταδιακά. Μη βιαστείς! Δούλεψε με τον εαυτό σου και θα δεις ότι θα ανταποδώσει!

Δες επίσης : 4 Τρόποι να νιώσεις άνετα με τον εαυτό σου!

Ξέχνα τις αρνητικές σκέψεις

στεναχωρημένος άνδρας

Πολλές φορές, ο ίδιος μας ο εαυτός είναι αυτός που μας βάζει εμπόδια. Οι αρνητικές σκέψεις είναι οι δικές σου σκέψεις και όχι των άλλων. Το ότι εσύ μπορεί να είσαι αυστηρός κριτής για τον εαυτό σου, δε σημαίνει και ότι οι άλλοι σκέφτονται το ίδιο. Πόσο μάλλον όταν εσύ βάζεις τον εαυτό σου σε αυτή τη θέση και όχι ο περίγυρος σου. Τα άτομα που προσεγγίζεις, έχουν διαφορετικές απόψεις από αυτές που σκέφτεσαι. Μη σκέφτεσαι αρνητικά και απόλαυσε κάθε παρέα που σε περιτριγυρίζει.

Δες επίσης : 6 Συμβουλές για να είσαι πιο θετικός!

Το να κάνεις νέες παρέες ίσως να μην είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Πόσο μάλλον όταν είσαι ντροπαλός άνθρωπος. Παρόλα αυτά, εννοείται πως αυτό το χαρακτηριστικό δεν μπορεί να σε κρατήσει πίσω από το να κάνεις νέους φίλους. Καλή ψυχολογία και μερικές συμβουλές είναι ο τρόπος για να κάνεις καινούργιες φιλίες ακόμα και αν είσαι ντροπαλός!

Related Posts