ζευγάρι γελάει

4 Συμβουλές για να μην ξεμείνεις πότε από θέματα συζήτησης!

by theman

Είναι πολύ λογικό στο πρώτο ραντεβού να αισθανόμαστε άβολα και να έχουμε έστω και λίγο άγχος. Ειδικά, για τα άτομα που έχουν χαμηλή αυτοπεποίθηση αυτό είναι απλά μία ρουτίνα στα ραντεβού τους. Το σημαντικότερο κομμάτι όμως δεν είναι άλλο από το να αισθανθούμε άνετα και απολαύσουμε το ραντεβού μας στο μέγιστο δυνατό σημείο. Αυτό σημαίνει κιόλας να μην έχουμε βαρετά θέματα συζήτησης!

Επίσης δε χρειάζεται να σκεφτόμαστε θέματα που μπορούμε να συζητήσουμε στο ραντεβού. Αυτό θα επηρεάσει αρνητικά την πορεία του ραντεβού. Για αυτό κιόλας πρέπει να χαλαρώσουμε και να σκεφτούμε ότι απλά θέλουμε να περάσουμε καλά. Η έκβαση και το αν ταιριάζουμε θα φανεί από την επικοινωνία και το γενικότερο κλίμα σας. Ορίστε λοιπόν 4 συμβουλές ώστε να μην ξεμείνεις από θέματα συζήτησης! Δες επίσης: 4 Τρόποι για να γίνεις πιο κοινωνικός!

4 tips για να μην ξεμείνεις από θέματα συζήτησης!

 

1) Μάθε να ακούς

γυναίκα βαρέθηκε με τα θέματα της συζήτησης στο ραντεβού

Αν θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι στην επικοινωνία πρέπει να ακολουθήσουμε ένα άκρως σημαντικό tip, να μάθουμε να ακούμε. Όταν βγαίνουμε ραντεβού συχνά σκεφτόμαστε τυχόν θέματα συζήτησης ή πως θα πάει το small talk και άλλες λεπτομέρειες. Αυτό όμως σίγουρα θα μας μπλοκάρει και ειδικά αν έχουμε στο μυαλό μας συγκεκριμένες θεματολογίες. Πρέπει λοιπόν να μην σκεφτόμαστε έξτρα πράγματα πριν το ραντεβού και απλά κατά την διάρκεια του να ακούμε τον άλλον.

Τι σημαίνει όμως αυτό; Είναι τόσο δύσκολο να ακούς τον άλλον; Ναι και όμως οι περισσότεροι άνθρωποι ενώ ο άλλος μιλάει, σκέφτονται το επόμενο θέμα που θα συζητήσουν και αυτό ισχύει όταν είναι αγχωμένοι. Αντιθέτως, ας προσπαθήσουμε να ακούμε και να πιανόμαστε από λόγια και θέματα που αναλύει το ραντεβού μας. Τότε και μόνο τότε θα έχουμε μία ωραία και ποιοτική συζήτηση!

Δες επίσης: 5 Συμβουλές για να αυξήσεις την αυτοπεποίθηση σου!

2) Γίνε πιο συγκεκριμένος

ζευγάρι γελάει

Όπως είπαμε πρέπει να πιανόμαστε από εμπειρίες ή και λεπτομέρειες που αναφέρει ο συνομιλητής μας. Το σημαντικό όμως είναι να μείνουμε στην ουσία. Να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι και να μην το αφήσουμε απλά σε γενικό πλαίσιο. Αν για παράδειγμα σου μία εμπειρία της μην μείνεις στο τι έγινε μετά και σε γενικούρες που απλά θα προχωρήσουν την συζήτηση. Πρέπει να θέσεις ερωτήσεις που θα την κάνουν να σου ανοιχτεί.

Αυτό θα το πετύχεις ρωτώντας την πως αισθάνθηκε ή “γιατί είναι τόσο σημαντική η εμπειρία αυτήν για εσένα”. Τέτοιους είδους ερωτήσεις θα φέρουν τον άλλον σε θέση να ανοίξει τα χαρτιά και σίγουρα το έξτρα ενδιαφέρον που θα δείξεις, θα ανταμειφθεί!

Δες επίσης: Πως να φλερτάρεις μία γυναίκα αν δεν έχεις εμπειρία!

3) Μπορείς να πεις τα πάντα

πρώτο ραντεβού

Μην νομίζεις ότι επειδή το ραντεβού μπορεί να μην έχει τα ίδια ενδιαφέροντα με εσένα, δεν χρειάζεται να τα συζητήσεις! Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην τελική βγήκαμε να περάσουμε όμορφα και όχι να ακούμε απλά τον άλλον. Αν νομίζεις ότι δεν τον ενδιαφέρει, κάνεις λάθος. Μόνο που θα το πεις εσύ, δίνεις αυτομάτως αξία στα λόγια σου, τώρα αν το εκτιμήσει ο άλλος είναι άλλο θέμα.

Ωστόσο, αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι στον καθένα αρέσει να μιλάει για τον εαυτό του. Ένα καλό ραντεβού όμως θα κριθεί στην επικοινωνία και στο πόσο ακούει και επικοινωνεί με ενθουσιασμό αυτά που σκέφτεται. Όταν εξηγείς μία εμπειρία σου, προσπάθησε να χρησιμοποιήσεις τα χέρια σου και εκφράσεις του προσώπου σου για να δώσεις περισσότερη υπόσταση στα λόγια σου. Έτσι να είσαι σίγουρος που θα κερδίσεις την εύνοια του/της.

Δες επίσης: 10 Τρόποι για να της μείνεις αξέχαστος στο πρώτο ραντεβού!

4) Το τέλειο είσαι εσύ

γυναίκα βλεμματική επαφή

Πόσες φορές σκέφτηκες τι πρέπει να πεις μετά για να κερδίσεις την προσοχή της; Φαντάζομαι πολλές και αυτό κιόλας είναι που θα σε έκανε να κομπλάρεις και να μην έχεις θέματα συζήτησης. Η πιο σημαντική συμβουλή είναι να είμαστε χαλαροί εμείς και να αισθανόμαστε καλά με τον εαυτό μας. Δεν πρέπει να τον σαμποτάρουμε και να αισθανόμαστε ότι θα αποτύχουμε. Για αυτό λοιπόν, αποδέξου τον εαυτό σου και σκέψου ότι απλά θέλεις να περάσεις καλά. Αυτό θα σε ηρεμίσει και θα είσαι έτοιμος απλά να το απολαύσεις!

Δες επίσης: 5 Έξυπνα μηνύματα για ραντεβού!

Άλλες συμβουλές για να βρεις θέματα συζήτησης

άνδρας γελάει με γυναίκα, έχει θέματα συζήτησης

Γενικά, πρέπει να θυμόμαστε ότι η γλώσσα του σώματος μας δείχνει σε κάποιον πόσο δεχτικοί είμαστε. Αν θέλουμε να ξεκλειδώσουμε τον συνομιλητή μας και να μιλάμε ασταμάτητα απλά ας προσπαθήσουμε να του δείξουμε ενθουσιασμό και ότι ακούμε τι λέει. Αυτό ισχύει και με το όταν θέλουμε να γίνουμε πιο συμπαθείς. Αντικατόπτρισε τις κινήσεις των χεριών του ή το πως κάθεται και θα δεις ότι αυτομάτως θα ξεκλειδωθεί. Ο λόγος βασίζεται στο ότι συμπαθούμε αυτούς που τείνουν να μας μοιάζουν. Σε κάθε περίπτωση προσπάθησε να αισθανθείς άνετα με τον εαυτό σου και όλα θα κυλήσουν. Στην τελική, θέλεις απλά να περάσεις όμορφα!

Related Posts