Παρέα βοηθάει

6 Συμβουλές για να είσαι πιο θετικός!

by theman

Σε ποιον αρέσει να έχει δίπλα του έναν άνθρωπο που γκρινιάζει με το παραμικρό; Όχι μόνο ρίχνει την διάθεση των γύρω του αλλά δεν απολαμβάνει ούτε ο ίδιος την ημέρα του. Και αυτό είναι το σημαντικότερο για να έχεις μία ευτυχισμένη ζωή. Το να είσαι θετικός και αισιόδοξος σίγουρα δεν χτίζεται από την μία μέρα στην άλλη αλλά μπορείς να κάνεις μία προσπάθεια.

Στην τελική, η ζωή δεν είναι τόσο χάλια όσο την βλέπεις. Για να ξεπεράσεις μία αποτυχία πρέπει να ψάξεις να βρεις το θετικό που αποκόμισες από αυτήν, να βρεις δηλαδή την θετική πλευρά και για αυτό είμαστε εμείς εδώ. Θα διαβάσεις λοιπόν, 6 συμβουλές για να είσαι πιο θετικός! Δες επίσης: 4 Συμβουλές για να γίνεις πιο αισιόδοξος!

6 tips που θα σε κάνουν πιο αισιόδοξο!

 

1) Μάθε να αντιμετωπίζεις τις αποτυχίες

άνδρας αποτυγχάνει

Κανείς δεν είπε ότι στον δρόμο μας όλα θα είναι στρωμένα με ροδοπέταλα και χαρές, ευτυχίες. Λάθος να το νομίζεις αυτό και ακόμα πιο λάθος να μην μαθαίνεις την αλήθεια όσο μεγαλώνεις. Οι αποτυχίες θα είναι εδώ, σε κάθε τομέα: ερωτικό, επαγγελματικό, προσωπικό. Είτε αφορά έναν χωρισμό είτε μία λάθος απόφαση που σχετίζεται με την δουλειά σου, πρέπει να μάθεις να ξαναβρίσκεις τον εαυτό σου.

Στεναχωρήθηκες ή και απογοητεύτηκες; Είναι λογικό, δώσε το “οκ” στον εαυτό σου να το αισθάνεται αλλά ταυτόχρονα σκέψου τι έφταιγε. Όταν καταλάβεις ότι αυτό που έφταιγε μπορείς να το διορθώσεις τότε είναι που είσαι πιο θετικός και αισιόδοξος πως δεν θα ξαναγίνει!

Δες επίσης: 4 Συμβουλές για να γίνεις πιο αισιόδοξος!

2) Κάθε πρωί μία καινούργια μέρα

ξυπνάει πρωί: είναι θετικός για την ημέρα που ξεκινάει

Πότε ήταν η τελευταία φορά που ξύπνησες και είπες ότι είναι μία καινούργια μέρα ας προσπαθήσω για το καλύτερο; Πάει καιρός να φανταστώ. Αυτό όμως που θα σε βοηθήσει ώστε να είσαι πιο θετικός είναι να υιοθετήσεις αυτό το σκεπτικό. Θα ξυπνάς χαρούμενος το πρωί και έτοιμος να αδράξεις την μέρα. Δεν μας ενδιαφέρει τι έγινε χθες, τι χάσαμε και πως απογοητευτήκαμε, αλλά το τι μπορεί να γίνει σήμερα. Η στιγμή είναι που μετράει, απόλαυσε την!

Δες επίσης: Τι να κανείς το πρωί για να είσαι πιο χαρούμενος!

3) Φτιάξε μία λίστα για τις δύσκολες στιγμές

γράψε τα πλεονεκτήματα σου για να γίνεις περισσότερο θετικός

Τι εννοώ με αυτό; Mπορείς όταν αισθάνεσαι περίεργα με τον εαυτό σου και ότι δεν θα τα καταφέρεις να φτιάξεις μία λίστα με τα πιο θετικά και δυνατά στοιχεία. Αυτά που όλοι ξέρουν ότι τα έχεις και στα υπενθυμίζουν σε κάθε στιγμή. Μην είσαι απαισιόδοξος, σίγουρα τα έχεις πάνω σου. Μπορεί να είσαι υπομονετικός, να βάζεις στόχους και να πασχίζεις να τους πετύχεις, να έχεις χιούμορ. Γράψε τα κάπου και συμβουλέψου τα όταν αισθάνεσαι περίεργα. Θα δεις πόσο καλύτερα μπορείς να γίνεις!

Δες επίσης: 7 Τρόποι για να μειώσεις το άγχος και το στρες!

4) Καλή παρέα

Παρέα βοηθάει

Νούμερο ένα παράγοντας για να πετύχουμε και να αισθανόμαστε καλύτερα με τον εαυτό μας είναι μία ειλικρινής και αγαπημένη παρέα. Δεν λέω να μας χαϊδεύουν τα αυτιά, αλλά να λένε αυτό που νομίζουν και να μας σηκώνουν στις δύσκολες στιγμές. Αν δεν είναι εκεί ο κολλητός σου τότε ποιος θα είναι; Όλοι μας χρειαζόμαστε ένα στήριγμα, ένα άτομο να μας δώσει θάρρος να συνεχίσουμε, αυτοί κιόλας πρέπει να είναι αγαπημένα πρόσωπά μας.

Δες επίσης: 4 Τρόποι για να γίνεις πιο κοινωνικός!

5) Δώσε βάση στην αυτοπεποίθηση σου

χαμογελάει

Επίσης πολύ σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η αυτοπεποίθηση σου για το να γίνεις πιο θετικός. Το να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου και ότι δεν σε αγγίζει κάτι, είναι το σημαντικότερο βήμα για να καταφέρεις πράγματα. Αυτό είναι κάτι που το καλλιεργείς. Σίγουρα δεν γίνεται σε μία μέρα. Προκειμένου να το πετύχεις, ξεκίνα να βελτιώνεις τον εαυτό σου, ξεκινώντας από το σώμα ή το μυαλό σου.

Άρχισε καθημερινή ολιγόλεπτη άσκηση για να γυμνάσεις το σώμα σου και να σφίξεις. Έπειτα, διεύρυνε τους πνευματικούς ορίζοντες σου διαβάζοντας κάποια βιβλία αυτοβελτιώσης. Η διαφορά που θα δεις στο πως νιώθεις θα γίνει πολύ αισθητή ακόμα και στον περίγυρο σου. Σίγουρα πλέον θα τα βλέπεις όλα λίγο πιο εύκολα και απλά!

Δες επίσης: 10 Τρόποι για να έχεις περισσότερη αυτοπεποίθηση!

6) Χαμογέλα

όμορφος χαμογελάει

Το κλειδί στην ευτυχία είναι το χαμόγελο. Πως περιμένεις να γίνεις πιο θετικός αν δεν χαμογελάς, αν δεν βλέπεις τον κόσμο με άλλο μάτι; Δεν έχουν φτιαχτεί όλα γύρω σου για να σε στεναχωρούν. Ούτε λέγονται συνέχεια σχόλια για να τα παίρνεις προσωπικά. Απόλαυσε την παρέα σου, την στιγμή και αυτά που ήδη έχεις. Η ζωή όντως είναι μικρή, μην την σπαταλάς σε ανοησίες και σε πράγματα/άτομα που σε στεναχωρούν. Φόρα το χαμόγελο σου και πάμε!

Δες επίσης: 5 Μυστικά που θα σε βοηθήσουν να χτίσεις την αυτοπεποίθησή σου!

Άλλες συμβουλές για να γίνεις πιο θετικός

νιώθει καλά, είναι θετικός

Όπως αναφέραμε ένα από τα σημαντικότερα είναι να τονώσεις την αυτοπεποίθηση σου. Έτσι θα ξέρεις πως μπορείς να ανταπεξέλθεις και να νικήσεις τον φόβο της αποτυχίας. Μπορείς επιπλέον να δοκιμάσεις λίγα λεπτά διαλογισμού που θα χαλαρώσουν το πνεύμα σου και θα σε κάνουν να αισθανθείς πιο υγιή και πιο πλήρη. Το σημαντικό είναι να θυμάσαι πως όλα ξεπερνιούνται και τίποτα δεν μπορεί να σε κρατάει πίσω!

Related Posts