τηλεργασία άντρας

Πώς να παραμείνεις αποδοτικός δουλεύοντας από το σπίτι!

by theman

Η επικαιρότητα έχει φέρει τα πάνω κάτω. Σοβαρό ζήτημα αυτή τη περίοδο που απασχολεί πολλούς αποτελεί η εργασία από το σπίτι. Χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας και του διαδικτύου, η δουλειά από το σπίτι καθίσταται εφικτή αλλά και επιβαλλόμενη σε μία περίοδο που το να βρίσκεσαι στην ασφάλεια του σπιτιού σου κρίνεται απαραίτητο.

Πώς όμως μπορείς να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις της δουλειάς σου όταν βρίσκεσαι σε ένα περιβάλλον που είναι για σένα άρρηκτα συνδεδεμένο με τη ξεκούραση και τη χαλάρωση; Για να σε βοηθήσω να παραμείνεις αποδοτικός στη δουλειά σου ανεξαρτήτως του περιβάλλοντός σου, συγκέντρωσα παρακάτω τις 5 πιο χρήσιμες συμβουλές!

Συμβουλές σχετικά με την εργασία από το σπίτι!

 

1. Ακολούθησε την ήδη υπάρχουσα ρουτίνα σου!

άντρας δουλειά από σπίτι

Πολύ σημαντική κρίνεται η προσκόλληση σε μία ρουτίνα. Συγκεκριμένα, στην ίδια ρουτίνα που είχες και πριν. Τι εννοώ; Το ότι αν και η εργασία θα γίνεται πλέον από το σπίτι σου δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ξυπνάς νωρίς, να κάνεις τη πρωινή περιποίησή σου και να βάζεις κανονικά ρούχα αντί για πυτζάμες. Οφείλεις να κάνεις αυτά τα πράγματα για να κρατήσεις τις ισορροπίες και να βάλεις τον εαυτό σου σε ένα πρόγραμμα. Πάρε τον χρόνο σου για να πιεις τον καφέ σου, για να φας το πρωινό σου και ύστερα ξεκίνησε την τηλεργασία!

Δες επίσης: 5 Συνήθειες που θα αυξήσουν την παραγωγικότητα σου!

2. Σκέψου το ωράριο που θέλεις να εφαρμόσεις!

άντρας που εργάζεται από το σπίτι

Πριν μπεις σε αυτή τη διαδικασία όμως, θα πρέπει ήδη να έχεις ορίσει το ωράριο που θα δουλέψεις. Χωρίς την ανάγκη για μεταφορά από και προς τον χώρο εργασίας σου, κερδίζεις κάποιο χρόνο. Θέλεις αυτό τον χρόνο να τον σπαταλήσεις απολαμβάνοντας το πρωινό σου ή ξεκινώντας το ωράριο σου πιο νωρίς και άρα τελειώνοντας και πιο νωρίς; Εσύ αποφασίζεις!

Δες επίσης: Πώς να ξαναβρείς την όρεξη και το πάθος σου για δουλειά!

3. Δημιούργησε τον κατάλληλο εργασιακό χώρο!

άντρας που δουλεύει από το σπίτι

Όπως ανέφερα και προηγουμένως, το περιβάλλον σου έχει μεγάλη επίδραση στην αποδοτικότητα και τη παραγωγικότητα σου. Στο χώρο χαλάρωσης και ξεκούρασης σίγουρα δεν θα μπορέσεις να παραμείνεις εξίσου παραγωγικός όσο ήσουν στον χώρο εργασίας σου. Οπότε γιατί να μη δημιουργήσεις κάτι αντίστοιχο στο σπίτι σου; Είτε σε ένα δωμάτιο που δεν χρησιμοποιείς συχνά, είτε σε ένα γραφείο με όλα τα απαραίτητα έγγραφα και σύνεργα για τη τηλεργασία!

Δες επίσης: Πως να αναγνωρίσεις και να αντιμετωπίσεις το εργασιακό burnout!

4. Χρησιμοποίησε τη τεχνολογία για να κρατήσεις επαφή με τους συναδέλφους σου από το σπίτι!

τηλεργασία άντρας

Επιπλέον, πολύ σημαντική για να κρατήσεις τις ισορροπίες είναι η επαφή με τους συναδέλφους σου και τους προισταμένους σου. Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις κάποιες εφαρμογές και κάποια προγράμματα που υπάρχουν για να κάνεις μαζί τους συνεδρίες και βιντεοκλήσεις. Έτσι θα υπάρχει και καλύτερη επικοινωνία!

Δες επίσης: Τα 4 χρώματα που αυξάνουν την παραγωγικότητα!

5. Μην ξεχνάς να κάνεις διαλείμματα!

διάλειμμα εργαζόμενου άντρα

Η τελευταία συμβουλή που θα σου φανεί εξαιρετικά χρήσιμη είναι η εξής: Να μην ξεχάσεις να κάνεις διαλείμματα! Ακριβώς όπως είχες διαλείμματα στο κανονικό ωράριό σου, έτσι και τώρα οφείλεις στον εαυτό σου λίγο χρόνο χαλάρωσης ώστε να αυξάνεται ύστερα η παραγωγικότητα. Όταν είναι ώρα διαλείμματος προσπάθησε να μετακίνησε από τον χώρο που έχεις ορίσει ως χώρο εργασίας σου!

Related Posts