Επαγγελματίας στα τατουάζ

Τι πρέπει να ξέρεις πριν κάνεις τατουάζ!

by theman

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να κάνουν ένα ή και πολλά τατουάζ στο σώμα τους. Κάποιοι προτιμούν ένα συμβολικό σχέδιο που έχει κάποια συναισθηματική αξία για αυτούς ενώ άλλοι το βλέπουν με μια πιο καλλιτεχνική ματιά και απλώς απολαμβάνουν το να έχουν αγαπημένα τους σχέδια πάνω τους. Είναι αλήθεια ότι τα τατουάζ σου δίνουν ένα ωραίο στυλ και είναι μια διαφορετική και αρκετά διασκεδαστική διαδικασία.

Τα τατουάζ όμως δεν είναι απλώς αθώα σχέδια στο δέρμα, κρύβουν από πίσω πολλά που πρέπει οπωσδήποτε να ξέρεις. Εδώ λοιπόν θα βρεις ο,τι πρέπει να γνωρίζεις πριν ‘χτυπήσεις’ ένα τατουάζ!

Ότι πρέπει να ξέρεις πριν κάνεις τατουάζ!

Θέματα υγιεινής

Προσωπική υγιεινή και τατουάζ

Η ασφάλεια σου είναι η σημαντικότερη παράμετρος που πρέπει να λάβεις υπόψη. Οι βελόνες και τα χρώματα που χρησιμοποιούν οι tatoo artsists είναι ιδιαίτερα ακριβά και πολλές φορές αντί να τα αλλάζουν σε κάθε άνθρωπο, τα αποστειρώνουν ελλιπώς. Αυτό είναι πολύ σοβαρό καθώς έτσι μπορεί να μολυνθείς ή ακόμα και να κολλήσεις κάποια ασθένεια από τον προηγούμενο. Σιγουρέψου λοιπόν ότι πας σε επαγγελματίες που κάνουν σωστή δουλειά κι ας πληρώσεις λίγο παραπάνω.

Δες επίσης: Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνεις όταν χτυπάς Tattoo!

Περιποίηση

Περιποίηση τατουάζ

Τα τατουάζ δεν τα κάνεις απλά μια φορά και τελείωσε εκεί η υπόθεση. Θέλουν αρκετή φροντίδα αφού τα ‘χτυπήσεις’ και μια στοιχειώδη περιποίηση γενικότερα. Για παράδειγμα αφού κάνεις τατουάζ μετά πρέπει να αποφύγεις την έκθεση του στον ήλιο και να βάζεις ειδικές κρέμες που θα σταθεροποιήσουν το μελάνι και τα χρώματα. Επίσης το σημείο εκείνο μπορεί να σου προκαλεί φαγούρα αλλά εσύ δε πρέπει να το ακουμπάς. Το δέρμα σου πολύ πιθανό να ξεφλουδίζει και να είναι κόκκινο, κάτι που πρέπει πάλι να αντιμετωπίσεις με κατάλληλες κρέμες και λοσιόν!

Δες επίσης: 7 συμβουλές για να φροντίσεις το καινούργιο σου tattoo!

Πρόσεξε ποιον θα εμπιστευτείς

Τατουάζ στο χέρι

Φρόντισε να βρεις έναν tatoo artist που να είναι επαγγελματίας και κατά προτίμηση να σου τον έχει συστήσει κάποιος γνωστός. Κάνε μια μικρή έρευνα για εκείνον και ρίξε μια ματιά στα σχέδια του για να δεις περί τίνος πρόκειται. Φρόντισε το μαγαζί που θα πας να έχει άδεια, να μην είναι δηλαδή παράνομο όπως συμβαίνει με αρκετά μαγαζιά για tatoo. Καλό θα ήταν να επισκεφτείς το μαγαζί πριν κάνεις το τατουάζ που θα σε κάνει να καταλάβεις αν μπορείς να τους εμπιστευτείς. Μπορείς να κάνεις μια συζήτηση με τους ειδικούς για να λύσεις όλες σου τις απορίες και ευγενικά να τους ρωτήσεις αν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα που πιστοποιούν ότι είναι επαγγελματίες.

Θα πονέσεις

Βελόνα τατουάζ

Σίγουρα θα έχεις ακούσει ότι τα τατουάζ πονάνε, κάτι που βέβαια εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως τη προσωπική ανοχή στον πόνο ή το σημείο που γίνεται το τατουάζ. Κάτι που ίσως δε ξέρεις όμως είναι ότι πολύ πιθανό να πονάς και για ώρες ή και μέρες αφού ‘χτυπήσεις’ το tatoo. Εκεί το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι απλά να το περιποιείσαι για να μην ερεθιστεί παραπάνω και να κάνεις υπομονή!

Συζήτα με τον tatoo artist που θα σε αναλάβει

Συζήτηση με τους επαγγελματίες τατουάζ

Το ιδανικό είναι να έχεις καλή επικοινωνία και χημεία με τον επαγγελματία που έχει αναλάβει να σου κάνει το τατουάζ. Συζήτα μαζί του για το σχέδιο που έχεις επιλέξει ή εξήγησε του ακριβώς αυτό που θέλεις και δημιουργήστε το μαζί. Ο tatoo artist θα σε βοηθήσει να αποτυπώσεις καλύτερα σε ένα σχέδιο αυτό που έχεις στο μυαλό σου και μπορεί να σου δώσει νέες ιδέες που σε εκφράζουν. Οι επαγγελματίες με εμπειρία μπορούν να σε ψυχολογήσουν και να σε βοηθήσουν να καταλήξεις στο ιδανικό για εσένα σχέδιο!

Δες επίσης: 12 Cool ανδρικά tattoo για το λαιμό!

Αλλεργίες

Άντρας γεμάτος τατουάζ

Κάθε δέρμα είναι διαφορετικό και υπάρχει περίπτωση να έχεις αλλεργία σε κάποια συστατικά που υπάρχουν στα χρώματα των τατουάζ. Κάνε έρευνα και ρώτα τους ειδικούς στο μαγαζί που έχεις επιλέξει για να είσαι ενημερωμένος και να σε πληροφορήσουν για το πως θα αντιμετωπίσεις κάτι τέτοιο αν προκύψει. Αυτό συμβαίνει αρκετά συχνά αλλά πολλοί το παραβλέπουν διότι νομίζουν ότι είναι ερεθισμός και θα φύγει από μόνο του.

Related Posts