προσόντα που ψάχνει ο τιμ κουκ

4 Προσόντα που ψάχνει ο Τιμ Κουκ

by tzinav

Η πλειοψηφία των ανθρώπων θα ήθελε μια θέση εργασίας σε έναν τεχνολογικό κολοσσό όπως είναι η Apple. Φυσικά, το να σε επιλέξουν για να εργαστείς στην Apple δεν είναι εύκολη υπόθεση καθώς θα πρέπει να ξεχωρίσεις ανάμεσα στο πλήθος. Ποια είναι όμως τα προσόντα που ψάχνει ο Τιμ Κουκ, CEO της Apple, στους εργαζόμενους της εταιρείας;

Ο Τιμ Κουκ υποστηρίζει ότι η επιτυχία της εταιρείας εξαρτάται από τα άτομα που την απαρτίζουν όπως αποκάλυψε πρόσφατα σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο της Νάπολης. Γι’ αυτό και η επιλογή τους είναι προσεκτική και γίνεται βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων. Αν λοιπόν ονειρεύεσαι μια καριέρα στην Apple δες τα 4 προσόντα που ψάχνει ο Τιμ Κουκ στους υπαλλήλους της εταιρείας!

4 Δεξιότητες που χρειάζεσαι για να δουλέψεις στην Apple!

1. Ομαδικό πνεύμα

ομάδα γραφείο

Η Apple πιστεύει στη δουλειά σε ομάδες, γι’ αυτό και ψάχνει άτομα με αναπτυγμένο το ομαδικό πνεύμα. Μέσα στις ομάδες μπορούν να γίνουν θαύματα και από μια μικρή ιδέα τα πράγματα μπορούν να εξελιχθούν σε κάτι πολύ σπουδαίο! Αν θέλεις λοιπόν να δουλέψεις σε αυτό τον κολοσσό τότε θα πρέπει να ξέρεις να συνεργάζεσαι και να δουλεύεις αποτελεσματικά σε μια ομάδα.

Δες επίσης: 5 Φράσεις που σε κάνουν να φαίνεσαι αδύναμος στη δουλειά

2. Δημιουργικότητα- Τα 4 Προσόντα που ψάχνει ο Τιμ Κουκ

άντρας ιδέες

Αν έχεις ένα δημιουργικό μυαλό που συνεχώς σκέφτεται νέα πράγματα τότε έχεις ένα από τα βασικά skills που ψάχνει η Apple! Οι εργαζόμενοι της εταιρείας πρέπει να μπορούν να δουν ένα πρόβλημα από διάφορες πλευρές κι όχι να έχουν μια παγιωμένη ιδέα στο μυαλό τους. Είναι σημαντικό λοιπόν για την εταιρεία να μπορείς να βγάλεις το μυαλό σου από κουτάκια και να σκέφτεσαι διαφορετικά και δημιουργικά!

Δες επίσης: 5 Συμβουλές καριέρας για να ανελιχθείς επαγγελματικά

3. Περιέργεια

άντρας ερωτηματικά

Ένα περίεργο μυαλό διψά για γνώσεις και είναι φιλομαθές. Τέτοιους υπαλλήλους αναζητά η Apple! Άτομα που δεν εφησυχάζουν ποτέ και δεν τους φτάνει η γνώση που έχουν ήδη. Μάλιστα, ένας άνθρωπος με έμφυτη περιέργεια κάνει διαρκώς ερωτήσεις, είτε έξυπνες είτε πιο απλοϊκές, αφού θέλει να ξέρει όσα περισσότερα μπορεί και να δίνει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα του!

Δες επίσης: 7 Δεξιότητες που ψάχνουν όλοι οι εργοδότες

4. Τεχνογνωσία

άντρας δουλεύει υπολογιστές προσόντα που ψάχνει ο τιμ κουκ

Φυσικά τα παραπάνω soft skills είναι απαραίτητα αλλά δεν αρκούν. Για να δουλέψεις στην Apple χρειάζεσαι οπωσδήποτε την ανάλογη τεχνογνωσία και εξειδίκευση. Εξάλλου, μια εταιρεία σαν την Apple δε θα μπορούσε να αναζητά ανειδίκευτους υπαλλήλους!

Οι παραπάνω 4 δεξιότητες λοιπόν αποτελούν το κλειδί για να μπεις στην Apple! Αν νιώθεις ότι τα κατέχεις τότε ίσως είναι η ώρα να κάνεις apply!

Related Posts