άντρας φτιάχνει μαλλί είσαι νάρκισσος

5 Σημάδια ότι μπορεί να είσαι νάρκισσος

by tzinav

Ο ναρκισσισμός έχει διάφορες διαβαθμίσεις και μπορεί να φτάσει να γίνει μέχρι κι ένα σοβαρό σύνδρομο. Και μπορεί να λες ότι ένας νάρκισσος δεν αντέχεται αλλά είχες σκεφτεί ποτέ ότι μπορεί να είσαι νάρκισσος και να μην το έχεις καταλάβει; Κι αυτό γιατί μερικά από τα σημάδια είναι εύκολο να παρερμηνευτούν και να θεωρηθούν κάτι φυσιολογικό.

Ένας νάρκισσος κάνει σίγουρα τη ζωή των γύρω του δύσκολη. Και πάντα το πρώτο βήμα προς τη βελτίωση είναι η αναγνώριση ότι κάτι δεν πάει καλά. Ανακάλυψε λοιπόν 5 σημάδια ότι μπορεί να είσαι νάρκισσος!

Πως θα καταλάβεις ότι είσαι νάρκισσος!

 

1. Η κουβέντα περιστρέφεται πάντα γύρω από εσένα

άντρας κοιτιέται καθρέπτη

Ένας νάρκισσος θέλει πάντα να μιλάει για τον εαυτό του και βαριέται όταν δεν είναι αυτός το επίκεντρο της κουβέντας. Για παράδειγμα, αν ένας φίλος σου σου διηγείται ένα πρόβλημα του κι εσύ γυρνάς πάντα τη συζήτηση σε σένα τότε ίσως αυτό μπορεί να αποτελέσει ένα δείγμα ναρκισσιστικής προσωπικότητας.

Δες επίσης: 5 Τρόποι να αντιμετωπίσεις τους τοξικούς ανθρώπους!

2. Περιμένεις να είσαι πάντα η προτεραιότητα όλων

άντρας φτιάχνει μαλλί είσαι νάρκισσος

Αν θεωρείς ότι είσαι το επίκεντρο και η προτεραιότητα όλων κι όλοι πρέπει να τρέχουν για να υπηρετούν εσένα τότε ίσως να είσαι νάρκισσος. Είτε πρόκειται για την οικόγενεια, είτε για τους φίλους, είτε για την σχέση σου, αν νιώθεις ότι οι δικές σου ανάγκες είναι πιο σημαντικές και πρέπει οι γύρω σου να τις ικανοποιούν τότε αυτό είναι ένα ισχυρό σημάδι.

Δες επίσης: 5 Σημάδια πως είσαι πολύ σκληρός με τον εαυτό σου!

3. Δεν αποδέχεσαι την κριτική- Μήπως είσαι νάρκισσος;

θυμωμένο ζευγάρι

Η κριτική σίγουρα δεν είναι κάτι ευχάριστο για όλους αλλά πολλές φορές είναι κάτι εποικοδομητικό. Ένας νάρκισσος όμως δεν αποδέχεται την παραμικρή κριτική, ούτε το πιο διακριτικό σχόλιο που υπονοεί ότι κάτι δεν έχει κάνει καλά. Έτσι, αν εσύ θέλεις να ακούς μόνο το θετικά σου και δεν αποδέχεσαι καθόλου την κριτική τότε αυτό είναι ένα red flag.

Δες επίσης: Πώς θα καταλάβεις ότι έχεις μπλέξει με γυναίκα Νάρκισσο;

4. Θεωρείς ότι έχεις πάντα δίκιο- Μήπως είσαι νάρκισσος;

θυμωμένος άντρας

Για έναν νάρκισσο το λάθος δεν υπάρχει στο πλάνο! Θεωρεί ότι έχει πάντα δίκιο και ότι η γνώμη του είναι γεγονός κι όχι απλά η δική του σκοπιά. Αυτό τον κάνει έναν δύσκολο συνομιλητή. Αν λοιπόν σου λένε συχνά ότι έχεις μια τέτοια συμπεριφορά τότε ίσως πρέπει να προβληματιστείς!

Δες επίσης: 8 Χαρακτηριστικά που έχουν τα Ψυχικά υγιή άτομα!

5. Πιστεύεις ότι είσαι πραγματικά κάτι το ιδιαίτερο

άντρας κοιτιέται καθρέπτη είσαι νάρκισσος

Ένας νάρκισσος έχει πάντα την αίσθηση ότι είναι κάτι το ξεχωριστό και το πραγματικά διαφορετικό από τους άλλους. Αυτή η αίσθηση του ότι ξεχωρίζει από το πλήθος και είναι αν όχι τέλειος τότε σχεδόν τέλειος είναι κάτι πραγματικά προβληματικό και μπορεί να υποδηλώνει έναν άντρα με ναρκισσιστική προσωπικότητα.

Related Posts