zhleia

5 Σημάδια πως ζηλεύεις πολύ εύκολα

by theman

Το να ζηλεύεις σε μια σχέση σε έναν φυσιολογικό βαθμό, δεν είναι κάτι παράξενο. Είμαστε άνθρωποι και όταν δενόμαστε με άλλους ανθρώπους πολλές φορές φοβόμαστε μη τους χάσουμε. Τι γίνεται, όμως, όταν ζηλεύουμε υπερβολικά; Μια σχέση πάνω από όλα βασίζεται στην εμπιστοσύνη, ενώ όταν δεν υπάρχει αυτή είναι πιθανό αυτό που έχουμε να διαλυθεί. Αυτό, επειδή, όταν δεν εμπιστευόμαστε τον άνθρωπό μας του δείχνουμε πως δεν μετράνε όλα αυτά που κάνει για μας. Μπορούμε, επίσης, χωρίς να το θέλουμε να τον κουράσουμε σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μας αφήσει προς αναζήτηση κάποιο συντρόφου που θα είναι πιο σίγουρος.

Για να μην γίνει, λοιπόν, κάτι τέτοιο και να είσαι σε θέση να κόψεις το πρόβλημα από την ρίζα συνέχισε να διαβάζεις, αφού θα βρεις 5 σημάδια πως ζηλεύεις υπερβολικά.

Δεν εμπιστεύεσαι την σύντροφό σου όταν δεν είστε μαζί

zhleiaΈνα από τα βασικά πράγματα που πρέπει να αποδεχτείς σε μια σχέση είναι το πως δεν θα βρίσκεστε μαζί 24/7. Αυτό είναι κάτι υγιές, αφού όταν δύο άτομα βρίσκονται σε μια σχέση δεν πρέπει να παραμελήσουν εντελώς και την ζωή τους πέρα από αυτή. Αν η σύντροφός σου δεν σου έχει δείξει σοβαρά σημάδια πως δεν αξίζει την εμπιστοσύνη σου, όταν δεν είστε μαζί, τότε δεν υπάρχει λόγος να είσαι καχύποπτος απέναντί της. Προσπάθησε να σκέφτεσαι, πως όπως εξάλλου κάθε άνθρωπος, και εκείνη έχει κοινωνική ζωή και πράγματα που δεν περιστρέφονται μόνο γύρω από σένα.

Δες επίσης: 5 Σημάδια ότι η σχέση σου δε θα κρατήσει για πολύ

Ανησυχείς όταν αναφέρει κάποιον

zeugari na tsakwnetaiΜιλώντας για κοινωνική ζωή, έρχεται και το άλλο. Πιάνεις τον εαυτό σου να φαντασιώνεται σκηνές βίας και ξέφρενου θυμού όταν η σύντροφός σου απλά αναφέρει το όνομα κάποιου άλλου. Όπως, όμως, προαναφέρθηκε, έχει και κοινωνική ζωή πέρα από σένα. Δεν σημαίνει πως επειδή είστε μαζί θα σταματήσει να μιλάει και να συναναστρέφεται όλα τα αρσενικά της γης. Δεν είναι ανάγκη ο νους σου να πάει αμέσως στο κακό, απλά σκέψου τον άλλο ως μια απλή παρουσία στην ζωή της.

Δες επίσης: 5 Ξενερωτικές συμπεριφορές στην αρχή της σχέσης

Συνεχώς ελέγχεις τα social media για να δεις τι κάνει

agxos gia ta social mediaΑν ελέγχεις τα social media της κοπέλας σου τακτικά και παρακολουθείς εξονυχιστικά τον λογαριασμό κάθε αρσενικού, όπως και το follow count της, απλά σταμάτα! Δεν πρόκειται να κερδίσεις τίποτα κάνοντας τον ντετέκτιβ σε καθημερινή βάση, ενώ μπορείς να διοχετεύσεις όλο αυτό το ταλέντο στέλνοντας το βιογραφικό σου στο FBI. Η συνήθεια αυτή, πέραν του οτί είναι τεράστια σπατάλη του χρόνου σου, δεν είναι υγιής για κανέναν από τους δύο, κυρίως για σένα!

Δες επίσης: 8 Σημάδια ότι βρίσκεσαι σε μια τοξική σχέση!

Μονίμως νομίζεις πως σε απατάει

apognwshΔεν είναι κακό να έχουμε τις αμφιβολίες μας, ιδιαίτερα σε μια εποχή όπως η σημερινή, όπου ακούμε περιστατικά απάτης καθημερινά γύρω μας. Ανησυχώντας μονίμως, παρ’όλα αυτά, για το αν σε απατάει δεν σε αφήνει να απολαύσεις πραγματικά την σχέση σου. Μπορείς, ακόμα, να πληγώσεις ανεπανόρθωτα έναν άνθρωπο ο οποίος προσπαθεί πραγματικά για σένα. Χαλάρωσε και προσπάθησε να εκτιμήσεις τα καλά σημεία της σχέσης σου, ώστε να σταματήσεις να έχεις τόσο έντονα τέτοιες ανησυχίες.

Δες επίσης: 5 Σημάδια ότι μάλλον η κοπέλα σου σε απατά

Νιώθεις την ανάγκη να χειρίζεσαι την συμπεριφορά της

zhleia se sxeshΌταν αρχίσεις να γίνεσαι χειριστικός, είναι μάλλον η στιγμή που πρέπει να σταματήσεις και να σκεφτείς αν το έχεις παρατραβήξει. Η σκληρή αλήθεια είναι πως αν κάποιος θέλει να απατήσει, θα απατήσει, όσο και να τον περιορίσεις. Αν, λοιπόν, αρχίσεις να προσπαθείς να περιορίζεις της εξόδους της, να ελέγχεις το κινητό της, αυτά που φοράει ή με ποιούς βγαίνει, μάλλον όντως το έχεις παρατραβήξει. Αν διακρίνεις πως έχεις δίπλα σου ένα άτομο που δεν αξίζει να εμπιστεύεσαι τότε καλύτερα να το αφήσεις πρωτού φτάσετε σε αυτό το σημειο. Αν, από την άλλη, έχεις ένα άτομο που δεν έχει δώσει δικαίωμα για τέτοιες υποψίες, τότε σκέψου πόσο επιζήμια θα ήταν αυτή η συμπεριφορά για εκείνη και την σχέση σας.

Related Posts