επαγγελματική ανέλιξη

4 Sites με δωρεάν μαθήματα σε κάθε αντικείμενο!

by theman

Όπως έχεις καταλάβει ζούμε σε μια εποχή που ένα πτυχίο πανεπιστημίου ή ακόμη και ένα μεταπτυχιακό συχνά δεν αρκούν για να προσληφθείς στη δουλειά των ονείρων σου. Σου βρήκα λοιπόν 4 sites στα οποία μπορείς να κάνεις δωρεάν μαθήματα, σε κάθε αντικείμενο που μπορείς να φανταστείς.

Έτσι, ακόμη και αν δε σε παίρνει χρονικά ή και οικονομικά να κάνεις μεταπτυχιακό, μπορείς να επενδύσεις λίγο από τον χρόνο σου και να παρακολουθήσεις courses online, εξ αποστάσεως. Τα περισσότερα από τα sites που σου προτείνω συνεργάζονται με κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου. Απογείωσε την καριέρα σου!

μαθήματα στο ίντερνετ

Τα μαθήματα έχουν διαφορετική διάρκεια και περιεχόμενο και περιλαμβάνουν εργασίες ή/και εξετάσεις, ειδικά αν επιλέξεις, πέρα από την παρακολούθηση, να λάβεις και πιστοποίηση από τον αντίστοιχο φορέα.

Είναι ένας πανέξυπνος τρόπος να εμπλουτίσεις το βιογραφικό σου και να εκπαιδευτείς σε skills που θα σε κάνουν περιζήτητο στην αγορά εργασίας.

Δες επίσης: 5 Tips για να φτιάξεις ένα σωστό βιογραφικό!

Online δωρεάν courses για μετεκπαίδευση!

1. Edx

Η πρώτη πλατφόρμα με δωρεάν μαθήματα είναι το edx.org. Συνεργάζεται με περισσότερα από 160 Πανεπιστήμια παγκόσμιας φήμης. Μεταξύ αυτών είναι το Harvard, Berkeley, το Caltech κλπ.

Μόλις κάνεις εγγραφή, μπορείς να πας στη σύνθετη αναζήτηση και να ψάξεις το κατάλληλο πρόγραμμα για σένα με βάση το αντικείμενο και το είδος της βαθμίδας. Για παράδειγμα έχει τα λεγόμενα “micromasters”, “microbachelors”, “professional certificates” κ.ά.

βελτίωση καριέρας με δωρεάν μαθήματα στο διαδίκτυο

2. Coursera

Μία ακόμη αντίστοιχη πλατφόρμα για εξ αποστάσεως δωρεάν μαθήματα σε διάφορους τομείς είναι το coursera.org. Λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο όπως και η προηγούμενη πλατφόρμα.

Από τα τοπ μαθήματα είναι όσα έχουν να κάνουν με προγραμματισμό, πληροφορική εν γένει, μαθηματικά και επιχειρήσεις. Ανάλογα με το τί θα επιλέξεις, υπάρχει σημείωση που σου λέει αν το μάθημα είναι δωρεάν, αν μπορείς να πληρώσεις για να πάρεις επίσημη πιστοποίηση, κλπ.

Δες επίσης: Τα 6 πιο επικερδή επαγγέλματα του μέλλοντος!

επαγγελματική ανέλιξη

Ιστοσελίδες που προσφέρουν δωρεάν μαθήματα εξ αποστάσεως!

3. Udemy

Μία πολύ καλή επιλογή αν σκοπεύεις να αποκτήσεις νέες δεξιότητες είναι και το udemy.com. Και αυτή η πλατφόρμα έχει δωρεάν μαθήματα, αλλά και με πληρωμή.

Μπορείς στη σύνθετη αναζήτηση να επιλέξεις τα δωρεάν, ώστε να ψάξεις μεταξύ αυτών. Υπάρχουν βαθμολογίες ατόμων που έκαναν ήδη τα μαθήματα ώστε να σε κατατοπίσουν για το ποια courses αξίζουν και ποια όχι! Υπάρχει ακόμη και επιλογή για εργοδότες ώστε να εκπαιδεύσουν το προσωπικό τους σε επιπλέον αντικείμενα!

Δες επίσης: Τί πρέπει να αποφύγεις σε μια συνέντευξη εργασίας!

4. Futurelearn

Τελευταία από τις προτάσεις μου για δωρεάν μαθήματα online είναι το futurelearn.com. Είναι και αυτό παρόμοιο με τα προηγούμενα ως προς το είδος των παρεχόμενων μαθημάτων κλπ.

Ακόμη και αν δε σε ενδιαφέρει να αποκτήσεις κάποια νέα ικανότητα ή δεξιότητα εν όψει κάποιας συνέντευξης, μπορείς να αποκτήσεις νέα hobbies. Μπορείς να μάθεις για την ιστορία, για τη μόδα, μουσική ή και ξένες γλώσσες!

επαγγελματίας προοδεύει με δωρεάν μαθήματα στο ίντερνετ

Συμπέρασμα: εκμεταλλεύσου τις δυνατότητες που μας δίνει πλέον το διαδίκτυο και ενίσχυσε τις γνώσεις σου με όποιον τρόπο μπορείς. Η αγορά εργασίας είναι ανταγωνιστική. Κάνε ό,τι χρειάζεται για να αξιοποιήσεις τον χρόνο σου και να ξεχωρίσεις και να δημιουργήσεις μια όμορφη καριέρα!

Related Posts