Χρωματικοί συνδυασμοί που θα σε κάνουν πιο παραγωγικό

by theman

Η δουλειά από το σπίτι μπορεί να είναι πιο βολική αλλά έχει και τα αρνητικά της. Πολλοί άνθρωποι που δουλεύουν από το σπίτι αντιμετωπίζουν απόσπαση προσοχής ή δυσκολεύονται να γίνουν παραγωγικοί. Είναι απόλυτα λογικό αφού το σπίτι το έχουμε στο μυαλό μας ως το μέρος που χαλαρώνουμε. Παρόλα αυτά, ένας τρόπος για να αλλάξει η ψυχολογία σου και θα σε κάνει πιο παραγωγικό, είναι το χρώμα του δωματίου στο οποίο δουλεύεις.

Κι’ όμως, καλά διάβασες. Τα χρώματα των δωματίων που περνάς τον χρόνο σου έχουν άμεση επιρροή στην ψυχολογία σου. Έτσι, υπάρχουν κάποιοι συνδυασμοί χρωμάτων που θα σε κάνουν πιο παραγωγικό! 

5 χρωματικοί συνδυασμοί που θα σε κάνουν πιο παραγωγικό!

 

1. Λευκό και γκρι

γραφείο σε γκρι και λευκό

Ξεκινάμε με έναν πιο ουδέτερο συνδυασμό που μπορεί να ταιριάξει σε σχεδόν κάθε χώρο. Το γκρι είναι ένα ήπιο χρώμα που συνδυάζεται τόσο με το λευκό αλλά και με άλλα χρώματα. Αυτό, σε βοηθάει ιδιαίτερα στην επιλογή των επίπλων αφού μπορείς να βάλεις τόσο λευκά όσο και σκούρα έπιπλα ή και συνδυασμό των δύο αποχρώσεων. Το αποτέλεσμα είναι στο χώρο σου πιο μοντέρνο αλλά ταυτόχρονα και μίνιμαλ. Δύσκολα θα νιώσεις ότι αποσπάσαι με αυτόν τον συνδυασμό χρωμάτων και θα σε βοηθήσει στο να γίνεις πιο παραγωγικός!

Δες επίσης : Τα χρώματα των δωματίων επηρεάζουν την ψυχολογία!

2. Λευκό με καφέ

λευκό καφέ γραφείο

Αυτός ο συνδυασμός θα δώσει μια ζεστασιά στο χώρο σου και θα τον κάνει πιο φιλόξενο. Το καφέ είναι ένα χρώμα που παίζει πολύ στα σπίτια αφού η πλειονότητα των επίπλων είναι σε τέτοιες αποχρώσεις. Ένα σκούρο χρώμα όπως το καφέ σε συνδυασμό με το ανοιχτό, ουδέτερο λευκό θα σε κάνει να νιώσεις πιο άνετα στο χώρο που δουλεύεις και θα σε βοηθήσει να συγκεντρωθείς. Πρόκειται για έναν συνδυασμό που θα ταιριάξει πολύ εύκολα σε οποιονδήποτε χώρο. Μάλιστα, μπορείς να αφήσεις λευκούς τους τοίχους και να προσθέσεις σκούρα καφέ έπιπλα όπως καρέκλα γραφείου, γραφείο, βιβλιοθήκη.

3. Συνδυασμός σκούρο πράσινο με λευκό και μαύρο

πράσινο γραφείο με μαύρο και λευκό

Θέλεις έναν μοντέρνο συνδυασμό, ο οποίος θα σε κάνει να είσαι πιο παραγωγικός και θα σε τραβάει να θέλεις να δουλέψεις εκεί. Ο συγκεκριμένος συνδυασμός μπορεί να στα δώσει όλα αυτά. Συνδύασε αγαπημένα χρώματα που όλα μαζί θα έχουν ένα αρμονικό αποτέλεσμα. Το πράσινο είναι ένα ζεστό χρώμα που σε κάνει να έχεις κίνητρο αλλά και συγκέντρωση. Για να απογειώσεις , όμως, τις πράσινες αποχρώσεις στο χώρο σου, βάλε τον, άκρως αντίθετο αλλά αρμονικό, συνδυασμό του λευκού με το μαύρο.

Δες επίσης : 7 Τρόποι για να γίνεις παραγωγικός στη δουλειά!

4. Άσπρο – μαύρο

γραφείο σε μαύρο και λευκό

Αφού αναφέρθηκα στον συνδυασμό του άσπρου με το μαύρο, τότε θα σου πω ότι αποτελεί επίσης μια επιλογή χρωμάτων που θα σε κάνει πιο παραγωγικό. Μίνιμαλ, μοντέρνο, λιτό και άκρως επαγγελματικό, το γραφείο σου θα γίνει ο χώρος που θα δίνεις το μέγιστο του εαυτού σου χωρίς να κουράζεσαι. Οι επιλογές είναι πολλές για το πως θα πετύχεις το συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Λευκός τοίχος, μαύρα έπιπλα ή μαύρος τοίχος με λευκά έπιπλα. Μπορείς , επίσης, να παίξεις με γκρι τοίχο και το ασπρόμαυρο να υπάρχει στα έπιπλα και τα διακοσμητικά. Πρόκειται για μια επιλογή που μπορεί να υπάρξει τόσο στο σπίτι σου όσο και στον επαγγελματικό σου χώρο.

5. Σκούρο μπλε με καφέ

χώρος γραφείο σε καφέ και μάυρο

Το μπλε είναι ένα χρώμα που θα σε κάνει να νιώθεις ήρεμος και αναπαυτικά στο χώρο σου. Τι καλύτερο από το να έχεις αυτό το χρώμα στον χώρο που δουλεύεις και περνάς αρκετό χρόνο. Μπορείς να το συνδυάσεις με καφέ χρώμα για να έχεις ένα πολυτελές και επαγγελματικό αποτέλεσμα. Μην ξεχάσεις να βάλεις μερικά φυτά μέσα για μια δόση ζωντάνιας. Το μπλε σε συνδυασμό με το καφέ θα δημιουργήσουν μια κλασική ατμόσφαιρα στο χώρο που θα σε κάνει να μη θες να βγεις από εκεί.

Δες επίσης : Πώς να παραμείνεις αποδοτικός δουλεύοντας από το σπίτι!

Εάν ψάχνεις τρόπους για να φτιάξεις έναν χώρο μέσα από τον οποίο θα μπορείς να δουλεύεις αποτελεσματικά αλλά και αποδοτικά, τότε πρέπει να δεις τους παραπάνω χρωματικούς συνδυασμούς. Επίλεξε χρώματα που θα σε κάνουν πιο παραγωγικό και θα κάνουν την δουλειά από το σπίτι πιο απολαυστική. Τι λες; Μήπως ήρθε η ώρα για μια μικρή ανακαίνιση στο χώρο σου;

Related Posts