άντρας παρουσιάζει

5 Tips για να κάνεις πάντα καλές παρουσιάσεις!

by tzinav

Οι παρουσιάσεις είναι μέρος της καθημερινότητας πολλών ανθρώπων. Είτε λοιπόν είσαι φοιτητής είτε επαγγελματίας, το να κάνεις καλές παρουσιάσεις είναι ένα μεγάλο ατού που μπορεί να σε κάνει να ξεχωρίσεις στην καριέρα σου. Μπορεί να μην είναι το αγαπημένο σου πράγμα αλλά με τις σωστές συμβουλές θα καταφέρεις κι εσύ να γίνεις ένα ομιλητής που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού του.

Σίγουρα το να μιλάς και να παρουσιάζεις σε κοινό κάτι είναι πηγή άγχους για τους περισσότερους. Επειδή όμως πιθανόν να κληθείς πολλές φορές στη ζωή σου να το κάνεις δες 5 tips για να κάνεις πάντα καλές παρουσιάσεις!

5 Συμβουλές για να είσαι καλός στις παρουσιάσεις!

 

1. Να έχεις κάνει καλή προετοιμασία

άντρας μελετά καλές παρουσιάσεις

Το βασικότερο πράγμα πριν κάνεις μια παρουσίαση είναι να ξέρεις καλά για ποιο πράγμα μιλάς. Και για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχεις κάνει τη σωστή προετοιμασία. Αυτό σημαίνει ότι ό,τι υπάρχει γραμμένο στην παρουσίαση σου θα πρέπει να έχει προκύψει από γνώση και μελέτη και όχι να έχει μπει απλά για να γεμίσεις το χρόνο. Να είσαι σίγουρο ότι όταν κατέχεις το θέμα που παρουσιάζεις μιλάς με άλλη αυτοπεποίθηση και το κοινό σου το αντιλαμβάνεται αυτό.

Δες επίσης: 6 Χαρακτηριστικά των ανθρώπων που πετυχαίνουν στη ζωή

2. Δείξε ενθουσιασμό- Πως να κάνεις καλές παρουσιάσεις

άντρας μιλάει κοινό

Αν δε δείξεις εσύ ενθουσιασμό για την παρουσίαση σου τότε ποιος θα το κάνει; Ο ενθουσιασμός φαίνεται στον τόνο της φωνής, στις εκφράσεις σου αλλά και σε πολλά άλλα σημεία. Μόνο όταν εσύ είσαι ενθουσιασμένος θα μπορέσεις να πάρεις το ακροατήριο μαζί σου.

Δες επίσης: 6 Πράγματα που κάνουν οι ευκατάστατοι άνθρωποι!

3. Κάνε το κοινό σου να συμμετέχει

άντρας κάνει ερωτήσεις κοινό

Το επόμενο επίπεδο του να δείξεις ενθουσιασμό είναι να εντάξεις το κοινό σου στην παρουσίαση. Αυτό μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους! Για παράδειγμα, δοκίμασε να κάνεις ερωτήσεις σε άτομα που φαίνονται πρόθυμα να απαντήσουν ή ζητώντας τους να σηκώνουν χέρι όταν θέλουν να απαντήσουν καταφατικά σε κάτι που ρωτάς. Αυτός είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος να κάνεις το ακροατήριο να συμμετέχει και άρα να παρακολουθεί την παρουσίαση με μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Δες επίσης: 10 Χαρακτηριστικά που έχει ένας πετυχημένος επιχειρηματίας

4. Χρησιμοποίησε σωστά τη γλώσσα του σώματος- Πως να κάνεις καλές παρουσιάσεις

άντρας παρουσιάζει

Αν κάθεσαι σαν άγαλμα ενώ παρουσιάζεις και δεν μετακινείσαι τότε πώς περιμένεις από το κοινό σου να μη βαρεθεί; Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιήσεις σωστά τη γλώσσα του σώματος για να κάνεις το ακροατήριο να σε προσέξει. Μερικά βήματα στο χώρο και λίγες κινήσεις με τα χέρια είναι ότι πρέπει για να δείχνεις ότι έχεις ενέργεια.

Δες επίσης: 6 Τρόποι να βγάλεις χρήματα από το κινητό σου

5. Μην το παρακάνεις με τη διάρκεια της παρουσίασης

άντρας κάνει παρουσίαση κοινό καλές παρουσιάσεις

Μπορεί να έχεις πολλά να πεις ή να έχεις μεγάλη θέληση να αποδείξεις ότι κατέχεις το αντικείμενο με αποτέλεσμα να ξεφεύγεις στη διάρκεια της παρουσίασης. Ωστόσο, σίγουρα έχεις βιώσει την κούραση όταν κάποιος δε σταματά να μιλά! Μην το παρακάνεις λοιπόν από υπερβάλλοντα ζήλο καθώς το μόνο που θα καταφέρεις είναι να εξαντλήσεις το κοινό σου.

Related Posts