άντρας κοστούμι πετυχημένος επιχειρηματίας

10 Χαρακτηριστικά που έχει ένας πετυχημένος επιχειρηματίας

by tzinav

Στις μέρες μας όλοι θέλουν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση ώστε να μη δουλεύουν για κάποιον άλλο. Πόσο εύκολο είναι όμως κάτι τέτοιο στην πραγματικότητα; Το να γίνεις ένας πετυχημένος επιχειρηματίας σίγουρα δεν είναι κάτι εύκολο και μάλιστα, προϋποθέτει μερικά στοιχεία χαρακτήρα που δεν έχουν όλοι.

Μπορεί το να φτιάξεις μια επιχείρηση να σου ακούγεται δελεαστικό και κερδοφόρο αλλά δεν είναι όλοι φτιαγμένοι για αυτό! Δες 10 χαρακτηριστικά που έχει ένας πετυχημένος επιχειρηματία!

10 Στοιχεία που θα σε κάνουν πετυχημένο επιχειρηματία!

 

1. Θετική προσέγγιση

χαμογελαστός άντρας

Το να προσεγγίζεις θετικά κάθε κατάσταση είναι πολύ σημαντικό αν θέλεις να πηγαίνει καλά η επιχείρηση σου. Είναι λογικό ότι δε θα σου έρχονται όλα βολικά. Αν βλέπεις κάθε κατάσταση θετικά και κοιτάζεις να την μετατρέψεις σε μάθημα για σένα, αυτό αφενός θα σε ανεβάσει στα μάτια των εργαζομένων σου και αφετέρου θα σε κάνει να διατηρήσεις την ψυχολογία σου ψηλά.

Δες επίσης: 5 Λάθη που σε εμποδίζουν να γίνεις πλούσιος

2. Προσαρμοστικότητα

Το εξωτερικό περιβάλλον είναι πάντα απρόβλεπτο. Αν έχεις λοιπόν μια επιχείρηση θα πρέπει να είσαι προσαρμοστικός στις αλλαγές και στα νέα δεδομένα που αναμφίβολα θα προκύπτουν. Εξάλλου, η προσαρμοστικότητα αποτελεί μια μορφή εξυπνάδας.

Δες επίσης: 5 Συμβουλές για να βρεις την καριέρα των ονείρων σου

3. Περιέργεια και φιλομάθεια

άντρας διαβάζει

Ένας καλός επιχειρηματίας έχει πάντα περιέργεια και όρεξη να μάθει νέα πράγματα και να εντρυφήσει. Εξάλλου, αυτά που έχεις να μάθεις δεν τελειώνουν ποτέ! Αν εσύ από την άλλη προτιμάς να περιοριστείς σε αυτά που ξέρεις ήδη τότε μάλλον δεν είσαι ακόμα έτοιμος για μια δική σου επιχείρηση.

4. Πειθώ- Τι χρειάζεται ένας πετυχημένος επιχειρηματίας

άντρες συζητάνε

Η πειθώ είναι ένα πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό για κάθε επιχειρηματία. Ειδικά αν έχεις τη δική σου επιχείρηση, το να έχεις τα σωστά επιχειρήματα και την αμεσότητα ώστε να πείθεις πελάτες, προμηθευτές αλλά και τους υπαλλήλους σου θα σου λύσει τα χέρια σε πολλές καταστάσεις!

5. Δημιουργικότητα

Όπως είπαμε, το ευμετάβλητο περιβάλλον συχνά αναγκάζει να βρεθούν νέες λύσεις. Αν εσύ έχεις μια δημιουργική σκέψη θα μπορέσεις να βρεις φρέσκιες ιδέες που θα ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα αλλά μπορεί να αποδειχθούν ακόμα καλύτερες και από την αρχική επιλογή.

Δες επίσης: Πώς να ξεκινήσεις μια επιχείρηση από το μηδέν

6. Επιμονή- Τι χρειάζεται ένας πετυχημένος επιχειρηματίας

άντρας σημειώνει μιλάει πετυχημένος επιχειρηματίας

Σίγουρα μέχρι να στήσεις μια πετυχημένη επιχείρηση θα βιώσεις και αρκετές αποτυχίες. Αν δεν έχεις επιμονή τότε είναι σίγουρο ότι θα τα παρατήσεις πριν πετύχεις. Η ανθεκτικότητα στην αποτυχία και στις δυσκολίες είναι στοιχεία- κλειδιά προς την επιτυχία!

7. Ανάληψη ευθυνών

Εφόσον έχεις αποφασίσει ότι θέλεις τη δική σου επιχείρηση θα πρέπει να είσαι έτοιμος να αναλάβεις την ευθύνη για όλα. Στην τελική, τόσο το καλά όσο και τα κακά που θα προκύψουν είναι απόρροια δικών σου επιλογών. Ένας ευθυνόφοβος άνθρωπος σίγουρα δε θα μπορούσε να γίνει ένας καλός επιχειρηματίας.

Δες επίσης: 5 Πράγματα που δεν κάνει ποτέ ένας επαγγελματίας

8. Πάθος- Τι χρειάζεται ένας πετυχημένος επιχειρηματίας

Αν κάνεις μια επιχείρηση απλά και μόνο για να βγάλεις χρήματα τότε πιθανότατα να μην πετύχεις. Αν όμως αγαπάς πολύ και έχεις πάθος για την επιχείρηση και τον κλάδο σου τότε σίγουρα θα βάλεις όλο σου το μεράκι.

Δες επίσης: 5 Τρόποι για να ξεχωρίσεις στη δουλειά σου!

9. Ενσυναίσθηση- Τι χρειάζεται ένας πετυχημένος επιχειρηματίας

Απαραίτητο στοιχείο ενός πετυχημένου επιχειρηματία είναι να έχεις ορισμένες κοινωνικές ικανότητες. Και για να τα πας καλά με τους ανθρώπους σίγουρα θα πρέπει να έχεις ενσυναίσθηση. Αυτή θα σε βοηθήσει να μπαίνεις στη θέση του άλλου και να προσεγγίζεις τον τρόπο που σκέφτεται. Είτε πρόκειται για πελάτες είτε για προμηθευτές, μια τέτοια ικανότητα είναι πολύτιμη!

10. Δεκτικότητα σε νέες ιδέες αλλά και κριτική

επαγγελματική ομάδα συζητάν

Αν έχεις “κλειδωμένο” στο μυαλό σου τον τρόπο που πρέπει να γίνονται τα πράγματα και δεν είσαι δεκτικός σε νέες ιδέες τότε κλείνεις την πόρτα στη βελτίωση. Το ίδιο ισχύει και για την κριτική. Αν δεν δέχεσαι μερικά σχόλια τότε το πιθανότερο είναι ότι δεν θα κάνεις ποτέ το βήμα παρακάτω, με αποτέλεσμα η επιχείρηση σου να μην πηγαίνει καλά.

Related Posts