κρυπτονομίσματα κινητό

4 Τύποι επενδυτών που ασχολούνται με κρυπτονομίσματα!

by theman

Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι στρέφονται προς τα κρυπτονομίσματα. Ειδικά όταν βλέπουν ότι το Bitcoin και το Ethereum, τα δύο πιο σταθερά κρυπτονομίσματα στην αγορά, σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Είτε είσαι νέος στην αγορά είτε μετράς ήδη χρόνια εμπειρίας, σίγουρα ακολουθάς μία από τις παρακάτω στρατηγικές!

Υπάρχουν οπότε διάφοροι τύπου επενδυτών στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, όπως για παράδειγμα αυτοί που τρέφουν μία ιδιαίτερη συμπάθεια προς ένα συγκεκριμένο project. Θα αναλύσουμε λοιπόν τους 4 τύπους επενδυτών που ασχολούνται με την αγορά των κρυπτονομισμάτων! Δες επίσης: Πως να αγοράσεις Bitcoin στη Binance βήμα βήμα!

4 Είδη επενδυτών που αγοράζουν κρυπτονομίσματα!

 

1) Οπαδοί Bitcoin

bitcoin υποστηριχτές

 

Συνήθως αυτοί που έχουν μία σχετική εμπειρία σε αυτήν την ψηφιακή αγορά, δείχνουν μία ιδιαίτερη συμπάθεια προς το Bitcoin. Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα που κυκλοφορεί λοιπόν με αγορά αξίας 1 τρισεκατομμυρίου, έχει κερδίσει την προσοχή τους. Το έχουν δει να πέφτει κατακόρυφα, αλλά και να διπλασιάζεται η τιμή του σε διάστημα ολίγων εβδομάδων. Πλέον, ένα Bitcoin αξίζει γύρω στα 58.000$ και αυτοί που το είχαν πρωτοπιστέψει, τρίβουν τα χέρια τους από τα κέρδη! Ίσως είσαι ένας από αυτούς, αλλιώς προχώρα παρακάτω στην λίστα.

Δες επίσης: Πως να αγοράσεις κρυπτονομίσματα στη Kraken!

2) Holders

bitcoin- κρυπτονομίσματα

Μία κατηγορία από μόνη της. Αν δεν ψάχνεσαι για νέα κρυπτονομίσματα και δεν τσεκάρεις κάθε μέρα το κινητό σου για να δεις πως κινείται η αγορά, είναι πολύ πιθανό να ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία. Αυτοί, λοιπόν, αφήνουν το πορτοφόλι τους ήσυχο στο πέρασμα των χρόνων και πιστεύουν ότι τα projects που επέλεξαν θα τους αποφέρουν μακροχρόνια κέρδη. Ευτυχώς, υπάρχει και αυτή η κατηγορία και κάπως “σταθεροποιείται” η αγορά. Συνήθως, έχουν κάνει συγκεκριμένες επιλογές σε κρυπτονομίσματα με ένα βάσιμο και χρήσιμο project. Τέτοια για παράδειγμα είναι το Bitcoin, το Ethereum, Polkadot και άλλα.

Δες επίσης: Ποια κρυπτονομίσματα αξίζει να αγοράσεις;

3) Altcoin υποστηριχτές

υποστηρικτές altcoin κρυπτονομίσματα

Άλλη μία κατηγορία που κερδίζει όλο και παραπάνω έδαφος. Αναμφισβήτητα, αν είσαι αρχάριος δεν πρέπει να μοιραστείς την νοοτροπία τους. Γιατί; Εκτός του ότι η αγορά των κρυπτονομισμάτων είναι από μόνη της ευάλωτη αφού δεν υπάρχει κεντρική αρχή από πίσω, τα altcoins είτε θα ξεκάνουν το πορτοφόλι σου είτε θα σου επιφέρουν μεγάλα κέρδη. Αυτό επειδή το ρίσκο που παίρνεις σε κρυπτονομίσματα μικρής κεφαλαιοποίησης, όχι δηλαδή Bitcoin, είναι σίγουρα μεγαλύτερο. Η κατηγορία αυτή επενδύει τα χρήματα της σε crypto λιγότερα γνωστά και με μικρή κεφαλαιοποίηση αγοράς. High risk, high reward; Κανείς δεν ξέρει.

Δες επίσης: Πως να κερδίσεις 1-12,5% επιτόκιο από τα κρυπτονομίσματα!

4) Traders

άνδρας βλέπει την αγορά των κρυπτονομισμάτων

Η τελευταία αλλά επίσης μεγάλη κατηγορία επενδυτών που υπάρχει στην αγορά των crypto. Αυτοί ουσιαστικά είναι είτε οικονομικοί σύμβουλοι είτε έχουν γνώσεις πάνω στα χρηματιστήρια και τις εφαρμόζουν πάνω στα κρυπτονομίσματα. Ξυπνάνε και ξεκινάνε την ημέρα τους, κάνοντας συναλλαγές και μεγαλώνοντας το πορτοφόλι τους έστω και κατά 10%. Το έχουν κάνει σίγουρα επάγγελμα! Αν είσαι αρχάριος ή δεν έχεις γνώσεις καλό είναι να μην το δοκιμάσεις, μιας που το ρίσκο που παίρνεις λόγω έλλειψης τεχνικής γνώσης, μπορεί να αποφανθεί μοιραίο. Πρόσεξε λοιπόν!

Δες επίσης: Τα 5 καλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων!

Κρυπτονομίσματα και επενδύσεις

κρυπτονομίσματα κινητό

Σίγουρα εμείς δεν είμαστε κατάλληλοι για να σου πούμε πως να επενδύσεις τα χρήματα σου. Αυτό που μπορείς όμως να κάνεις είναι να ξεκινήσεις με τα σταθερότερα όπως το Bitcoin για να μπεις σιγά σιγά στο κλίμα. Θα δεις σίγουρα πως κινείται η αγορά και θα αποκομίσεις αρκετές γνώσεις. Όσον αφορά την ερώτηση αν αξίζει να επενδύσει κανείς σε κρυπτονομίσματα μικρής κεφαλαιοποίησης (low market cap), η απάντηση είναι ότι μόνο σε συγκεκριμένα project. Πάντα να κάνεις την δικιά σου, προσωπική έρευνα πριν πάρεις μία απόφαση. Σίγουρα όμως η αγορά των κρυπτονομισμάτων κρύβει πολλές εκπλήξεις!

Related Posts