άντρας κρατάει βιβλίο

6 Tips για να διαβάζεις βιβλία με μεγαλύτερη ευκολία!

by theman

Το να διαβάσεις ένα βιβλίο έχει έναν βαθμό δυσκολίας κυρίως διότι υπάρχουν πολλά που μπορούν να σου αποσπάσουν τη προσοχή. Η αίσθηση του βιβλίου είναι πολύ ιδιαίτερη, με αυτό μπορείς να ηρεμήσεις, να απομακρυνθείς από τη τεχνολογία για λίγο, να ταξιδέψεις σε έναν άλλον κόσμο.

Αν λοιπόν θέλεις να διαβάζεις βιβλία αλλά παρατηρείς πως δυσκολεύεσαι, μην ανησυχείς, υπάρχει λύση. Το μυστικό είναι να εντάξεις το βιβλίο στη καθημερινότητα σου ακόμα και για λίγα λεπτά έτσι ώστε να το μετατρέψεις σε μια ευχάριστη συνήθεια. Παρακάτω θα βρεις αναλυτικότερα 6 χρήσιμα tips!

Πως να διαβάζεις περισσότερα βιβλία ευκολότερα!

 

1. Φρόντισε να κουβαλάς πάντα πάνω σου ένα βιβλίο!

άντρας διαβάζει βιβλίο

Το να κουβαλάς ένα βιβλίο πάνω σου μπορεί να γεμίσει μερικά κενά στον χρόνο σου όπως για παράδειγμα όταν περιμένεις ένα λεωφορείο, όταν περιμένεις ένα ραντεβού σου ή όταν περιμένεις στη τράπεζα. Ακόμα κι αν αυτός ο χρόνος είναι 10 λεπτά σε βάθος χρόνου θα έχεις επωφεληθεί φανερά καθώς έτσι μπορείς να τελειώσεις ένα ολόκληρο βιβλίο μέσα σε ένα μήνα!

Δες επίσης: 5 Βιβλία που σου προτείνει ο Elon Musk

2. Διάβαζε το πρωί πριν πιάσεις οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή!

άντρας πίνει καφέ διαβάζοντας

Το πρωί είναι η καλύτερη ώρα για να διαβάσεις ένα βιβλίο. Όχι μόνο θα αφομοιώσεις καλύτερα το περιεχόμενο του αλλά θα σου είναι και πιο εύκολη η ανάγνωση. Φρόντισε να πιάσεις το βιβλίο σου πριν ακουμπήσεις το κινητό σου, το τάμπλετ ή τη τηλεόραση καθώς το αντίστροφο μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο.

Δες επίσης: 5 Καλύτερα βιβλία ηγεσίας που πρέπει να διαβάσεις!

Αυτό διότι οι ηλεκτρονικές συσκευές σου προσφέρουν έτοιμη τη πληροφορία ενώ το διάβασμα απαιτεί λίγη παραπάνω προσπάθεια από εσένα και έτσι εάν πιάσεις το βιβλίο μετά το κινητό μάλλον θα κουραστείς αμέσως και θα το αφήσεις.

3. Δώσε μια ευκαιρία και στα  audio books!

άντρας στο τάμπλετ

Άλλο ένα tip στο να διαβάζεις περισσότερα βιβλία είναι το να δοκιμάσεις τα audio books. Σίγουρα ένα κανονικό βιβλίο που το πιάνεις και γυρίζεις τις σελίδες έχει εντελώς άλλη αίσθηση, εάν όμως θες να μπεις στον κόσμο των βιβλίων τότε και τα audio books είναι μια λύση. Υπάρχουν πολλά που μπορείς να κατεβάσεις στο κινητό σου και να ακούς ενώ κάνεις δουλειές, όσο μαγειρεύεις ή όσο χαλαρώνεις.

Δες επίσης: 5 Βιβλία που προτείνει ο δισεκατομμυριούχος Marc Andreessen για να πετύχεις!

4. Μοιράσου αυτά που διαβάζεις!

άντρας κρατάει βιβλίο

Μοίρασε τις γνώσεις που λαμβάνεις από τα βιβλία σου καθώς αυτό θα σου δώσει κίνητρο και ώθηση στο να μάθεις και να μοιραστείς πολλά περισσότερα. Το διάβασμα είναι δικιά σου υπόθεση, το να μοιράζεσαι και με τους γύρω σου αυτά που μαθαίνεις σου δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιήσεις τις γνώσεις σου επομένως σου δίνει αυτοπεποίθηση και κίνητρο να συνεχίσεις την ανάγνωση βιβλίων.

Δες επίσης: 6 βιβλία πού κάθε manager πρέπει να διαβάσει!

5. Δε χρειάζεται να βάζεις όριο σελίδων ή χρόνου στο πόσο θα διαβάσεις!

διάβασμα βιβλίου

Το να περιορίζεις τον εαυτό σου στο πόσο θα διαβάσεις είναι αρκετά καταπιεστικό και δεν οδηγεί στο επιθυμητό αποτέλεσμα, δηλαδή το να διαβάζεις περισσότερο. Όσο κι αν μπορέσεις να διαβάσεις κάθε μέρα είναι ωφέλιμο επομένως δε χρειάζεται να πιέζεσαι για να ολοκληρώσεις τον αριθμό σελίδων που έχεις ορίσει στο μυαλό σου!

6. Κάνε το διάβασμα συνήθεια!

άντρας με βιβλίο

Όλα τα παραπάνω σε καθημερινή βάση θα σε βοηθήσουν στο σημαντικότερο βήμα, το να κάνεις το διάβασμα συνήθεια. Είναι δύσκολο να μετατρέψεις μια απλή δραστηριότητα σε συνήθεια, μόλις όμως το καταφέρεις θα έχεις κάνει ένα τεράστιο δώρο στον εαυτό σου. Όσο κι αν δυσκολεύεσαι στην αρχή, με το πέρασμα των ημερών το διάβασμα θα γίνεται ευκολότερο και εσύ θα το διασκεδάζεις περισσότερο.

Δες επίσης: Οι πιο εμπνευστικές βιογραφίες διάσημων που πρέπει να διαβάσεις!

Μια συμβουλή στο να δημιουργήσεις γρηγορότερα μια συνήθεια είναι το να συνδυάσεις τη δραστηριότητα με μια άλλη συνήθεια που αγαπάς. Για παράδειγμα εάν ο πρωινός καφές είναι κάτι που απολαμβάνεις πολύ, συνδύασε τον με μερικές σελίδες ενός βιβλίου!

Related Posts