simvoules gumnasikis

8 Συμβουλές για να γυμνάζεσαι σωστά!

by theman

Το να πηγαίνεις στο γυμναστήριο δεν είναι και τόσο δύσκολο. Εκτός αν είσαι αναγκασμένος να περάσεις από ναρκοπέδιο 50 χιλιομέτρων με ρίσκο την ζωή σου. Όπως λέει ο σοφός λαός, το δύσκολο μέρος είναι μέχρι να πας στο γυμναστήριο. Κακά τα ψέματα, αν δεν το πάρεις απόφαση και δεν το βάλεις στο πρόγραμμά σου γίνεται δύσκολο λόγο ψυχολογίας.

Όταν φτάσουμε στο γυμναστήριο η ώρα περνάει χωρίς να το καταλάβεις. Είτε γιατί μιλάς, είτε γιατί βλέπεις την κοπέλα που γυμνάζεται στο διπλανό μηχάνημα. Παρόλα αυτά θα σου πω 8 πράγματα για να μπορέσεις να βελτιώσεις την προπόνησή σου και να πετύχεις τα μέγιστα αποτελέσματα.

Τι να κάνεις σε κάθε άσκηση!

 

1. Να έχεις δυναμική εμφάνιση

askiseis me varakia

Έρευνες μας έχουν δείξει ότι όταν ασχολείσαι με την ψυχολογία σου πριν κάνεις κάτι, θα αποδώσεις καλύτερα. Γιατί όπως είπαμε και πριν, όλα είναι θέμα ψυχολογίας. Η καλή ψυχολογία βοηθάει περισσότερο απ’όσο φαντάζεσαι. Για αυτό ξεκίνα για τις ασκήσεις σου πάντα με θετική σκέψη.

2. Να παρακολουθείς την πρόοδό σου

simvoules gumnasikis

Να είσαι ειλικρινής με την πρόοδό σου και να είσαι σχολαστικός με το πρόγραμμά σου. Κάνε σωστά τα σετ, τις επαναλήψεις, κράτα σωστή στάση του σώματος σε κάθε άσκηση και κάνε σωστά διαλείμματα. Έτσι θα μπορέσεις να εντοπίσεις τις αδύναμες περιοχές και να εστιάσεις εκεί. Μόνο έτσι θα καταλάβεις ότι έχεις βελτίωση και ότι η προπόνησή σου προχωράει σωστά.

Δες επίσης 6 ιδανικά γεύματα για μετά την προπόνηση (και πως να τα φτιάξεις)!

3. Μείνε συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνεις

kinito stin gimnastiki

Καλή η κουβεντούλα και το κοριτσάκι με το καλλίγραμμο σώμα που γυμνάζεται λίγο παραδίπλα αλλά η άσκηση είναι άσκηση. Μπορείς στο διάλειμμα που κάνεις ανάμεσα από κάθε άσκηση ή σετ να κάνεις ο,τι θέλεις, χωρίς όμως να παρατείνεις τον χρόνο του διαλείμματος. Μην απαντάς σε μηνύματα που θα λάβεις στο facebook και μην μιλάς στο τηλέφωνο εκτός και αν είναι επείγον.

Επίσης, προσπάθησε το γυμναστήριο που θα γραφτείς να μην περιέχει τηλεόραση ή τουλάχιστον να μην παρακολουθείς. Όλοι ξέρουμε ότι είναι πολύ εύκολο να κολλήσεις μπροστά στην τηλεόραση χωρίς καν να το καταλάβεις.

4. Να ξέρεις πότε να σταματάς

askiseis kai traumatismi

Υπάρχουν φορές που ο μυς είναι στο κάψιμο όπως λέμε και εκεί είναι πρέπει να συνεχίσεις για να κάνεις περισσότερη δουλειά. Κάποιες φορές όμως, νιώθεις το σώμα σου να κουράζετε και να μην μπορεί να συνεχίσει, σαν να σε παρακαλάει να σταματήσεις.

Σε αυτήν την περίπτωση το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να σταματήσεις άμεσα και να πας σπίτι σου να χαλαρώσεις. Μην επιμείνεις γιατί μπορεί να σε οδηγήσει σε τραυματισμό και δεν θες να σου συμβεί κάτι τέτοιο.

5. Να θυμάσαι τις βασικές αρχές

sosti stasi askisis

Είτε είσαι αρχάριος είτε θαμώνας του γυμναστηρίου, υπάρχει ένας απαράβατος κανόνας. Η σωστή στάση στις ασκήσεις είναι απαραίτητη. Έχω δει ανθρώπου να τσακίζουν τα γόνατα και την μέση τους, μόνο και μόνο επειδή είχαν κακή στάση του σώματος στις ασκήσεις. Αν δεν είστε σίγουρη για το πως γίνεται μια άσκηση ρωτήστε κάποιον ειδικό.

Δες επίσης 3 τρόπους για να αυξήσεις τον μεταβολισμό σου!

6. Άλλαξε την ρουτίνα ασκήσεων

enallagi askiseon

Το να κάνεις κάθε φορά τις ίδιες ασκήσεις για μήνες καταντάει κουραστικό. Υπάρχουν αμέτρητες ασκήσεις για κάθε ομάδα μυών. Προσπάθησε να αλλάζεις ασκήσεις κάθε μήνα για να διατηρήσεις το ενδιαφέρον σου αλλά και το ενδιαφέρον του σώματός σου.

Επίσης, προσπάθησε να ξεφύγεις κάποιες φορές από την ρουτίνα σου κάνοντας απρόβλεπτα πράγματα. Είναι κάτι που θα αναζωογονήσει το σώμα σου.

7. Να παρακολουθείς τους γύρω σου

askisis me allous

Όταν είσαι στο γυμναστήριο σίγουρα βλέπεις άτομα που κάνουν ίδιες ασκήσεις με σένα, αλλά και ασκήσεις που δεν έχεις ξαναδεί. Όσο ζεις μαθαίνεις λέει ο Ελληνικός λαός και ισχύει. Επειδή κάνεις κάποια χρόνια γυμναστήριο δεν σημαίνει ότι ξέρεις και όλες τις ασκήσεις.

Όπως σου είπα και παραπάνω, υπάρχουν αμέτρητες ασκήσεις για κάθε ομάδα μυών. Μην διστάσεις να ρωτήσεις λοιπόν για την άσκηση αυτή το ίδιο το άτομο που την κάνει ή κάποιον υπεύθυνο. Δες ακόμη 9 ασκήσεις που πρέπει να προσθέσεις στο πρόγραμμα σου!

8. Να πίνεις πολλά υγρά

energiaka pota

Αν νιώσεις διψασμένος είναι πιθανόν να είσαι ελαφρώς αφυδατωμένος. Η αφυδάτωση μπορεί να έχει αρνητική επίπτωση ψυχική και σωματική σας επίδοση. Το σώμα μας δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε όταν είναι αφυδατωμένο.

Το νερό είναι βασικό την ώρα της άσκηση αλλά πολλές φορές γίνεται βαρετό. Ένα αθλητικό ποτό με μειωμένη ζάχαρη είναι πολύ καλό για να αντικαταστήσεις το νερό κάποιες φορές.

Related Posts