ομάδα εργασίας πετυχημένος manager

5 Χαρακτηριστικά που έχει κάθε πετυχημένος Manager

by tzinav

Έχεις γίνει πρόσφατα manager στη δουλειά σου και είσαι πολύ χαρούμενος για αυτό; Συγχαρητήρια αλλά ο δρόμος μπροστά σου είναι πολύ μακρύς και απαιτητικός! Κι αυτό γιατί το να είσαι ένας πετυχημένος manager σημαίνει ότι πρέπει να συνδυάζεις μερικά χαρακτηριστικά αν θέλεις η ομάδα σου να είναι αποτελεσματική.

Το να είναι υπεύθυνος ενός τομέα και μιας ομάδας ατόμων είναι σίγουρα μια μεγάλη επιτυχία για την καριέρα σου αλλά και μεγάλη ευθύνη. Πρέπει λοιπόν να το κάνεις σωστά αν θέλεις να κερδίζεις το σεβασμό και την αναγνώριση της εταιρίας και της ομάδας σου. Ανακάλυψε λοιπόν 5 χαρακτηριστικά που έχει κάθε πετυχημένος manager!

5 Στοιχεία που έχει ένας ικανός manager!

 

1. Έχει υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη

ομάδα εργασίας πετυχημένος manager

Όταν δουλεύεις με ομάδες τότε η υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη είναι ένα προσόν που θα σε κάνει ακόμα καλύτερο στη δουλειά σου. Κι αυτό γιατί η δουλειά ενός manager περιλαμβάνει την επίλυση συγκρούσεων, τη διαχείριση εκνευρισμού ή δυσαρέσκειας και άλλα τέτοια πράγματα που συμβαίνουν καθημερινά εντός και εκτός ομάδας. Έτσι, ένας manager που μπορεί να διαχειριστεί τα δικά του συναισθήματα αλλά και που καταλαβαίνει τα συναισθήματα των άλλων είναι πιθανότερο να τα διαχειριστεί σωστότερα. Ένα πολύ καλό βιβλίο για την συναισθηματική νοημοσύνη στο χώρο εργασίας είναι Daniel Goleman, μπορείς να το βρει εδώ!

Δες επίσης: 5 Χαρακτηριστικά σου για να σε σέβονται στη δουλειά!

2. Παίρνει την ευθύνη της ομάδας του- Πετυχημένος manager

επαγγελματίες συζητούν

Όταν είσαι manager δεν επαινείσαι μόνο για τα καλά αποτελέσματα της ομάδας αλλά παίρνεις την ευθύνη για τα λάθη της. Ή τουλάχιστον αυτό κάνει ένας καλός manager. Το να κατηγορείς τα μέλη της ομάδας και να αποποιείσαι των ευθυνών για να φανείς καλύτερος στον δικό σου υπεύθυνο είναι κάτι που σε καθιστά κακό manager.

Ένα βιβλίο το οποίο εξηγεί ποια χαρακτηρίστηκα έχουν οι χαρισματικοί μάνατζερ είναι το “Φτιαγμένες να διαρκέσουν” του Κόλινς Τζιμ, μπορείς να το βρεις εδώ!

Δες επίσης: 5 Συνήθειες που δείχνουν ότι δε θα γίνεις πλούσιος!

3. Είναι δίκαιος- Πετυχημένος manager

manager ομάδα συζητούν

Η αμεροληψία και η αντικειμενικότητα είναι ένα χαρακτηριστικά που δείχνουν επαγγελματικό ήθος. Όσο λοιπόν κι αν έχεις αδυναμία ανθρώπινα σε κάποιον από τους υφισταμένους σου θα πρέπει να είσαι δίκαιος και να μην τον ευνοείς σε σχέση με τους υπόλοιπους. Ένας δίκαιος manager είναι πάντα ένας καλύτερος manager.

Δες επίσης: 5 Tips για να κάνεις πάντα καλές παρουσιάσεις!

4. Είναι ξεκάθαρος ως προς τις απαιτήσεις του

ομάδα χέρια πετυχημένος manager

Κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε δυσαρέσκεια των υφισταμένων και κακά αποτελέσματα είναι η ασάφεια ως προς τις απαιτήσεις του manager. Έτσι, αυτό που έχεις να κάνεις είναι να είσαι ξεκάθαρος για το τι περιμένεις και επιζητάς από εκείνους ώστε να μη δημιουργηθούν παρεξηγήσεις.

Δες επίσης: 6 Χαρακτηριστικά των ανθρώπων που πετυχαίνουν στη ζωή

5. Διεκδικεί πράγματα για την ομάδα του

χειραψία

Ένας manager λειτουργεί σαν τον σύνδεσμο μεταξύ της ανώτερης διοίκησης και της ομάδας του. Πρέπει λοιπόν να έχει τη διάθεση και το θάρρος να διεκδικήσει πράγματα για την ομάδα του, μισθολογικά ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο. Μόνο όταν η ομάδα είναι ευχαριστημένη μπορεί να είναι αποδοτική!

Related Posts